Pistage biskvier

Pistage är en smak som jag håller varmt om hjärtat och som jag älskar att baka med. Den här gången fick den ta plats i en ett nytt recept av biskvier. Det blev en otroligt god och nötig kombination som passar väldigt fint ihop.

Mandelbotten

Ingredienser till 20 stycken lite mindre biskvier

200 g mandelmassa

1 äggvita

Riv mandelmassan i ett rivjärn. Ta en gaffel och blanda ihop den rivna mandelmassan med äggvitan. Lägg smeten i en spritspåse. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita ut 18 stycken små cirklar, lika stora som ett lock på en kryddburk (4 cm i diameter). Spritsa ut smeten i cirklarna, detta för att få dom så runda och fina som möjligt. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10 minuter till dom fått lite färg i kanterna. Låt svalna och ta sedan bort från plåten.

Pistage smörkräm

125 g rumsvarmt smör

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Kokande vatten

140 g oskalade pistagenötter

200 g vit choklad

Grön pastafärg

Börja med att skala pistagenötterna. Riv sedan nötterna i en mandelkvarn. Koka upp ett par deciliter vatten. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Häll försiktigt i lite av det varma vattnet under vispning. Upprepa detta tills du fått en följsam konsistens på smörkrämen. Tillsätt dom malda pistagenötterna och rör till en jämn smet. Spritsa ut en klick med smörkrämen på undersidan av mandelbottnarna. Om du vill kan du ta en kniv och spackla smörkrämen efter den form du vill att biskvin ska ha. Låt sedan stå i frysen i 1 timme. Smält sedan chokladen i en skål i mikron. Om du vill ha en grön nyans på den vita chokladen kan du använda pasta färg för att färga den. Jag rekommenderar inte att använda karamellfärg, då blir chokladen grynig och går inte att doppa biskvierna i. Täck sedan biskvierna i chokladen och toppa med en halv pistagenöt.

Gillar

Kommentarer