Pappas favorittårta

Genom åren har jag delat med mig av många goda tårtor, men den här.... Den här tårtan slår nog alla tidigare bakverk jag gjort. Den här tårtan är min pappas absoluta favorit, men resten av min familj är också väldigt förtjusta i den. Ni måste verkligen testa den här Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna.

Recept

Ingredienser:

200 g hasselnötter

2 dl ägg

2 dl socker

5 dl grädde

1 dl oboy

1 msk kaffepulver

1 burk med konserverade mandariner


Gör så här:

Börja med att mala ner nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner nötterna i äggen och sockret. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ta en lagom stor tallrik och lägg på plåten. Rita sedan av den på bakplåtspappret så att du får en cirkel. Gör tre cirklar för 3 bottnar. Dela smeten på tre och börja bre ut den i cirklarna. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen på 200 grader, tills botten blivit gyllenbrun och fast. För mig tog det ca 8 minuter, men tiden kan variera beroende på ugnen och på bottens storlek. Ta ut botten och låt svalna.

Vispa grädden. Häll i oboyen och kaffepulvret i grädden, och rör tills det blandat sig. Fördela grädden mellan bottnarna. För att få tårtan extra god brukar vi hälla lite av mandarinspadet på varje botten, innan man lägger på grädden. Vanligtvis toppar man tårtan med bara mandariner, men jag ville göra den vackrare att titta på.

Wilma

  • Tårtor

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,

Åh vad gott! Så fin den är är! Tack för receptet! Detta ska jag spara och göra till nästa tårtbak! Kram!

nouw.com/missjohansson
wilmalagmyr
wilmalagmyr,

Tack, jaa gör det! <3

nouw.com/wilmalagmyr
linnealarssonss
Daniel
,

Absolut top of the line!