Mitt 2019

Förra året gjorde jag ett inlägg här på min blogg, där jag tittade tillbaka på året som varit. Jag tyckte det var väldigt kul att se tillbaka på allt som man faktiskt har gjort. Därför tänkte jag göra det i år igen. Gör det ni med, jag lovar att ni kommer bli förvånade över hur mycket ni hunnit med.

Januari

Tolvslaget den första januari 2019 firade jag in tillsammans med min pojkvän och hans vänner. Vi drack alkohol och badade badtunna. Överlag blev det blev mycket supa i januari tillsammans med grabbarna. Jag spenderade även mycket tid hemma i mitt rum. I skolan jobbade jag under januari bland annat med studiofotografering, vilket var väldigt kul och lärorikt.

Februari

I februari var det ju alla hjärtans dag. Då överraskade jag min familj med en stor bamse frukost. Jag överraskade också mina kompisar i Katrineholms kanotklubb, genom att sätta upp massa fina bilder på oss i gymmet. En annan ska som skedde i februari var att min pojkvän äntligen tog körkort, han blev så glad och jag med för hans skull. Jag och min familj spelade också paddel för första gången, vilket var svårt men roligt. Jag tror att det hade varit lättare att spela paddel om jag inte skrattat så mycket som jag gjorde...

Mars

I mars blev det mycket pysslande för min del. Först bakade jag en kamera tårta till min vän Julia. Lite senare i mars fyllde både min mamma och min syster år. Då anordnade jag bland annat ett födelsedags kalas för Tyra. I mars spelade vi också in ett avsnitt av klassens påhittade reality show Paradise vandrarhem, som blev väldigt rolig. Länk till avsnittet: https://www.youtube.com/watch?v=LN4b6WQ92JM&t=21s

Någon gång i mitten utav mars åkte jag och min familj upp till sälen för att åka skidor, vilket var väldigt mysigt. OCH det viktigaste! Jag köpte min första bil! En röd ful 944 turbo. Trotts att den var ful, så trivdes jag med den mycket.

April

I april började det bli lite varmare ute. Nu när jag köpt min första bil ville jag så klart fixa till den lite, med det ena och det andra. Till min hjälp hade jag min snälla pojkvän. I april firade vi även påsk. Då pysslade jag ihop en liten påsk present till familjen från mig, presenten var gullig men fungerade inte så bra i praktiken. Äggskalet brann upp när man tände ljuset som fanns i den. Den 30 april var det valborg och det firades med tacos, fest och dans tillsammans med mina tjejer hos Persson.

Maj

Maj var månaden då allt hände. Jag fyllde äntligen 18 år, som jag längtat. Jag tog körkort på min födelsedag, vilket jag också längtat till otroligt mycket. Eftersom jag tog körkort i maj blev det mycket bil åka och umgås med vänner den månaden. För att fira att jag blivit 18, hade jag några dagar senare en fest som var väldigt rolig. I maj arrangerade vi också en filmfestival på skolan som hette Vårrullen. Där vann jag pris för bästa film, med musikvideon till låten "Mata mig!". I slutet av maj var jag även på Tuwas 18 års fest med temat 80-tal.

Juni

Den 6 juni fick vi tillslut sommarlov, dock var jag tvungen att gå till skolan den 7 juni för att hjälpa till på studenten. För att fira in sommarlovet hade vi en klass fest. I juni jobbade jag bara två veckor, en vecka på kanotskolan och en vecka inskolning på bageriet på Ica Maxi. Tiden då jag inte jobbade umgicks jag mycket med mina vänner. Jag solade även mycket, badade, och tränade. I slutet av juni fyllde även en av mina barndomsvänner Julia 18 år.

Juli

Den 9 juli drog jag och mina tjejkompisar till smultronstället för att äta glass. Det var en trevlig roadtrip. En av mina närmsta killkompisar fyllde också 20 år i juli. Då bakade jag en ktm tårta till honom, som jag blev riktigt nöjd med. I mitten av månaden åkte jag och min pojkvän ner till Skåne på semester för att träffa hans mormor. Det var jätte mysigt tyckte jag.

Efter några dagar i Skåne for vi uppåt i landet igen. Sebastian släppte då av mig i Nyköping på kanot SM, där jag och Tosse skulle tävla i K2 1000m i D21. Tyvärr gick det inte särskilt bra för oss två, men bättre gick det för våra klubbkamrater. Efter kanot SM åkte jag och familjen på mini semester i några dagar innan vi åkte hem. När vi kom hem firade vi vinsterna som vi tog hem på SM med en tårta. Ännu en händelse i juli var att jag sålde min epa, HJJ sunk...

Augusti

I augusti tröskade morfar vår åker som vi har utanför oss, så att vi kunde åka cross där. Förutom att åka cross åkte jag och några vänner till Sverige träffen i Örebro. Ännu en tjejkompis till mig fyllde 18, vilket resulterade i ännu en fest. Min present till henne var en choklad tårta, som blev riktigt häftig. Fram till mitten av augusti jobbade jag, sedan började jag skolan igen.

September

I september sålde jag min JDO, och köpte mig en golf istället. Det var den första bilen/epa som jag varit riktigt nöjd med. I början av september blev jag också spådd. Jag vet inte om jag tror på sånt där, men det var annorlunda och en rolig upplevelse. Den 21 september hölls besättningsregattan på Djulösjön. Jag tog tillfället i akt och skapade då en film utav tävlingen. Länk till filmen: https://www.youtube.com/watch?v=U6qnhttMal0

Vid den här tiden hade skolan dragit igång på riktigt, och vi saknade sommaren. Jag och mina tjejer bestämde oss därför för att ha en vin kväll tillsammans där vi åt pizza och drack vin. Det var mycket trevligt. Senare i september gick jag också på en logfest, den festen var dock inte så kul tyvärr.

Oktober

I oktober startade vi våran podcast 3 Wilma 1 Jossan. Vårt första avsnitt spelade vi in i oktober, men släppte i November. Vi var väldigt taggade inför första inspelningen, och det var super kul och gick helt okej. I slutet av oktober var det halloween, och då fixade jag ett halloween party för Tyra. Jag hjälpte henne också att klä ut sig till en ryttare som ramlat av sin häst. Jag själv gick även på några halloween fester, där jag klädde ut mig till en pumpa och en clown.

November

I november startade vi ett UF-företag vid namn Happy Cake UF. Vi hade så klart jobbat med att starta upp företaget innan november, men det var nu som vi äntligen kunde ta emot våra första tårt beställningar. Länk till våran facebook: https://www.facebook.com/Happy-Cake-UF-103730671043781/

I november köpte jag en ny kamera, en canon EOS 800D. Men inte nog med det så beställde jag också min studentklänning och studentmössa. I november gick jag på den första studentfesten för i år. Temat var svart och vitt. Förfesten var kul, tyvärr var själva studentfesten mindre kul.

December

I december fortsatte vi med tårt bakningen i företaget. Fler och fler beställningar rullade in, vilket vi tyckte var super kul. Runt första advent julpyntade jag mitt rum, för att få lite jul känsla. Jag och mina tjejer åkte och jul shoppade i Norrköping. Jag bakade ett litet pepparkakshus, som jag sedan använde till en av företagets utställningstårtor på en julmarknad. På den julmarknaden blev vi utsedda till en av dom bästa montrarna. Den 20 december, på Jossans 18 års dag, gick vi för första gången ut på krogen. Det var en annorlunda upplevelse, men ganska kul. Själv klart firade jag även jul i december. Då bakade vi massa julgodis och en jul tårta. Dessutom råkade jag tappa och ha sönder min mobil på ett av julfirandena, så jag var tvungen att köpa en ny. Det blev en Iphone 7.... Jag vet att jag är snål, eller ekonomiskt.

Så, det här var alltså mitt 2019. Det har gått snabbt, och det har hänt mycket saker. Jag skulle nog säga att det här har varit det bästa året hittills. Tack alla nära och kära som gjort detta år till vad det är. Vi hoppas att nästa år blir minst lika bra!

Gott nytt år! Kram Wilma

  • Livet

Gillar

Kommentarer