Min student

För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten!!! Fy fan vad vi är bra. Igår hände det. Den stora dagen. Det låter lite tråkigt att säga men jag hade nästan inga förväntningar inför studentdagen. Eftersom det skulle bli annorlunda i år, vågade jag inte hoppas på för mycket. Dessutom skulle det bli dåligt väder... Men min dag blev faktiskt väldigt mycket bättre än vad jag hade tänk mig. Här nere kan du läsa och se bilder från min dag.

Inbjudan

Inför studenten gjorde jag inbjudnings kort till några av gästerna som inte har Facebook. Jag tycker dom blev väldigt söta och värda att ta med i det här inlägget.

Upplevelsen

Dagen började 05.15. Jag gick upp, duschade en snabbis och började piffa till mig. Kvällen innan hade jag förberett mig så mycket som gick för att slippa gå upp så tidigt. När jag var klar fick jag skjuts till en klasskompis för att ha champangefrukost. Den var så himla god. Jag åt en fralla, en munk och frukt. Kl.08.00 gick vi till skolan. Även där bjöds det på frukost. Vi gav våra lärare och mentorer presenter som tack för alla åren. I skolan hade vi också studentfotografering, vi skrev i mössorna, delade ut betyg och stipendium, och rektorn höll tal på Google Meet. Efter talet sjön vi studentsången, medans Katrineholms kuriren live sände från vårt klassrum. Sedan vände vi på mössorna och väntade på att få springa ut. Det var kul med jobbgt att springa ut. Det kändes som att låten aldrig skulle ta slut när vi stod där och hoppade. Efteråt gick vi till parkeringen där min familj väntade. Sedan åkte vi hem för att fixa klart det sista innan gästerna kom.

Pynt

Dagarna innan studenten förberedde vi massor. Om jag ska vara helt ärlig började jag planera min student redan i februari. Och sen dess har jag varit igång och pysslat med små saker inför studenten. Helgen innan studenten fixade vi bland annat tält, stolar och bord. Vi städade och rensade också ogräs i trädgården. Jag sågade träskivor och pysslade ihop några fina glasburkar att ställa blommor i. Blommorna plockade jag dagen innan studenten. Jag gjorde också vita pompoms och en girlang att hänga upp i tältet. Vi ställde även björkar vid varje sida av tältet.

Mat och fika

Vid kl.13.00 kom gästerna. Då bjöd vi på lunch - potatissallad eller potatisgratäng med kallskuret eller lax. Sedan fanns det sallad, färska frallor och ett fruktfat till. Tyvärr hann jag inte ta någon bild på maten då jag var så inne i allt... Efter en otroligt god lunch bjöd vi även på fika - tårta, dammsugare, drömmar, maränger och "studentmössor".

Presenter

Under min student fick jag också en del presenter och blommor. Redan i skolan blev jag överraskad med att vinna ett stipendium på 2500 kronor. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få något sånt och blev väldigt glad. Vi delade också ut "Klassens ..." under frukosten, och jag blev "Klassens svärmorsdröm". Vilket också gjorde mig väldigt glad och överraskad.

Jag vill tacka alla som kom och firade mig på min student. Och tack för alla fina presenter. Jag blev verkligen så himla glad och nöjd över allt jag fick. Och ett extra tack till min mamma och familj som hjälpte mig med allt inför studenten.


Kram Wilma

Gillar

Kommentarer

Daniel
,
fränt!
edvin
,
Fint <3