Mazariner med apelsinsmak

För ett tag sedan köpte jag kakformar av metall på loppis. I brist av tid har jag inte hunnit testa dom, men i helgen fick jag äntligen lite tid för bakning! Av några apelsiner som låg och skräpade, skapade jag mazariner med apelsin smak. Nu på vinterhalvåret är ju apelsiner en populärfrukt, perfekt tänkte jag. Receptet finns här nere!

Mördeg

2 dl mjöl

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare. Tärna smöret och lägg ner i matberedaren. Arbeta snabbt ihop till en deg. Häll i någon tesked vatten om den blir torr och inte riktigt går ihop. Smörj metallformarna. Kavla ut mördegen och dela i 12 ungefär lika stora rutor. Ta en ruta och tryck ner i en metallform.

Fyllning

Ingredienser:

100 g mandelmassa

30 g smör

1 ägg

2 msk mjöl

0,25 tsk bakpulver

Juice från en halv apelsin

Riv mandelmassan i en bunke. Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med mandelmassan. Lägg i en klick av fyllningen i varje kakform. Formen ska bli nästan helt full av fyllningen.

Garnering

1-2 st apelsin

Skär apelsinen i tunna skivor, 12 stycken. Skär sedan bort kanten på skivorna. Lägg en skiva på varje mazarin. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Ta ut mazariner och låt dom svalna något. Ta en form och vänd på den, slå den försiktigt i bänken för att kakan ska lossna. Färdigt att serveras!

Apelsin smaken finns där, men tar inte över. Det är fortfarande en mazarin, fast med en känsla av apelsin i smaken.

  • Bakning

Gillar

Kommentarer