Mango och choklad tårta

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min mammas födelsedag. Hon önskade en tårta med frukt och bär dagen till ära. Vilket det så klart fick bli. Jag bakade ihop en tårta med en botten av kladdkaka, chokladmousse, mangomousse, toppat med frukt. Recept finns här nedanför!

Botten

Ingredienser:

50 g smör

1 ägg

1 1/4 dl socker

2 msk kakao

1 1/2 dl mjöl

1/2 krm salt

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i smöret i ägg- och socker smeten. Blanda ihop alla torra ingredienser, och häll ner i smeten. Smörj en 20 cm springform. Häll ner smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader cirka 10 minuter. Låt svalna.

Chokladmousse

Ingredienser:

100 g mörk choklad

2 dl grädde

Hacka chokladen i mindre bitar. Vispa hälften av grädden och ställ i kylen. Koka upp resten av grädden och häll ner chokladen och rör runt. Vänd den den vispa grädden. Häll chokladmoussen över kladdkakan i formen. Ställ i frysen 4 timmar.

Mangomousse

Ingredienser:

2 gelatinblad

250 g mango

2 msk florsocker

1 msk limejuice

2 dl grädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa mangon till en puré tillsammans med florsockret och limejuicen. Vispa grädden. Värm gelatinet i micron. Ta liten av mangopurén och blada med det smälta gelatinet. Häll sedan tillbaka det resten av purén. Vänd till sist ned grädden. Häll moussen över chokladmoussen i formen. Låt stelna i frysen i 4 timmar. Ta fram formen och låt den tina innan du toppar med frukt. Jag lät den stå i kylen över natten, och toppade den sedan på morgonen med mango, vindruvor, passion frukt, physalis och mynta.

Wilma

  • Tårtor

Gillar

Kommentarer

tigerslife98
tigerslife98,

Tack för receptet

nouw.com/tigerslife98