Luftballongstårta

Barntårtor är bland dom roligaste tårtorna att baka. Dom blir alltid så otroligt gulliga, inte sant? Denna tårta hade många utmaningar framför sig, men oj så fin den blev tillslut. Jag är supernöjd. En perfekt tårta till ett barnkalas.

Eftersom jag lade ner mycket tid på enbart dekorationen i denna tårta, valde jag att köpa två paket färdiga tårtbottnar att göra tårtan av. Fyllningen fick bli två lager vispad grädde, två lager vaniljkräm och ett lager jordgubbssylt. Tårtan spacklades till sist med smörkräm från detta recept.

För att kunna skapa luftballongen använde jag mig av en boll i frigolit. Den är alltså in ätbar. Kavla ut en bit marsipan och klä in frigolitbollen. Dölja kanterna som blir i marsipanen genom att trycka med fingrarna och arbeta ihop dom. Du kan även täcka en del sprickor med annan dekoration på ballongen om så önskas.

Ett par dagar innan tårtan ska läggas ihop förbereder jag dekorationerna till tårtan. Luftballongen, korgen, bollarna, vimplarna och figurerna gjorde jag innan, för att låta marsipanen torka så det inte faller ihop. För att göra en korgen till luftballongen klädde jag in ett runt glas i bakplåtspapper. Sedan snurrade jag runt remsan av marsipan och fäste ihop ändarna med lite vatten. Den fick sedan torka så att den kunde stå upp av sig själv.

I det stadie då tårtan ska dekoreras började jag med att sätta dit luftballongen. Jag satte först in grillningar i frigolit bollen, som jag sedan tryckte ner i tårtan inuti korgen. Jag skar sedan ut en lagom stor cirkel och la i botten av korgen. Efter det gick jag loss och dekorerade tårtan med allt det andra.

Gillar

Kommentarer