Halloweenfest

Med åren har halloween har blivit en tradition hos oss. Ett måste är en halloween fest för dom mindre i huset. Även i år anordnade jag en halloween fest åt min lilla syster och hennes kompisar. Här nere tänkte jag visa hela festen.

Inbjudan

Jag skrev inbjudan på datorn med typsnittet "Edwardian Script ITC". Sedan skrev jag ut den på ett vanligt papper. Istället för att klippa kanterna, så rev jag kanterna. Sedan tog jag gammalt kaffe och målade på pappret med, både fram och baksidan. Då ser det ut som att pappret är gammalt.

Dekoration utomhus

När man åker in på våran lilla grusväg ser man en person som har blivit över körd av en gräsklippare. När man ska gå in till huset måste man gå förbi gravstenar i trädgården. På trappen har vi också en arg pumpa.

Dukning

Matbordet var väldigt simpelt. Jag la en svart duk över hela bordet, sedan stadde vi på glasflaskor med ljus i. Vi la även dit små pumpor som vi sprayat i guld. Svarta servetter. Och så klart - massor av spindelnät!

Dekoration inomhus

Nere i källaren pyntade vi också med mycket spindelnät, men även med spindlar och andra läskigheter. Jag klädde en kläddocka i ett vitt lucialinne och svart peruk så att det ser ut som tjejen i filmen "The ring". Så klart hade vi lite spindelnät på toaletten också.

Mat och dryck

Till mat bjöds det på en stekt kropp! Korvar som tarmar, spagetti som lungor, och syltlökar som lungblåsor. Ansiktet gjorde vi av köttfärslimpa, bacon och gul lök. Vi hade även sprutor med ketchup. Att dricka gjorde vi häxbål gjord på cola, ibisar, citron och spindlar.

Efterrätt

Efter skoj och lek bjöd vi på lite godsaker! Barnen fick smaka hjärna, bajskorvar, giftiga äpplen och muffins med glasbitar. Recept på tårtan har ni här: https://nouw.com/wilmalagmyr/den-laskigaste-tarta-nagonsin-34906162

Underhållning och lekar

Efter maten så körde vi lite olika lekar. En lek hette "blås på Frankensteins öga". Man tar man en pingisboll och ritar ett öga på. Sedan tejpar man upp två mål på varsin sida av ett bord. Sedan kör man två mot två och blåser på bollen som ska in i den andras mål.

Vi körde också "Mata spindeln", då ska man ha på sig en ögonbildel och sätta den mindre spindeln så nära den stora spindens mun. Barnen fick också testa på Frankensteins laboratorium och gissa vad som fanns i olika skålar. Tillsist körde vi också spöke i rad, alltså i rad.

Sen blev det dax för skatt jakt! Barnen fick en karta med ett rött kryss på som om skulle gå till. När dom kommit till krysset skulle dom leta efter en lapp där det stod vart dom skulle gå, osv. Medans barnen letade efter lappar så skrämde vi dom. Linus skrämde dom t.ex. genom att starta sin epa och tok gasa när dom gick förbi. Jätte kul att se dom bli så rädd! Som skatt fickdom tjärn tårtan.

Wilma

#halloween #halloweenfest #halloweentårta #halloweenlekar #halloweentynt #halloweenmat

Gillar

Kommentarer