Hallonmaräng dessert

Hallonsäsongen är äntligen här! Hallon som är mitt absoluta favorit bär. Den här gången bjuder jag på en vackert spritsad marängbotten med smak av hallon, toppad med grädde och vaniljglass. Att smaksätta maräng på det här sättet är något nytt som jag aldrig prövat tidigare, men det lyfter verkligen den annars ganska tråkiga marängen både utseende - och smak mässigt.

Hallonmaräng

Ingredienser till 4 stycken portioner

100 g äggvita (ca 3-4 stycken ägg)

1 droppe ättika

90 g strösocker (ca 1 dl)

120 g florsocker (ca 2 dl)

4 tsk frystorkat hallon pulver

Ta fram en glas eller metallskål att vispa marängen i. Jag brukar alltid torka bunken med citronjuice innan jag börjar, för att få bort eventuella fettrester. Knäck försiktigt ner äggvitorna i skålen, tillsätt en droppe ättika och vispa sedan upp äggvitorna till en fast skum. Häll i strösockret lite i taget under fortsätt vispning tills du fått en glansig maräng. Vänd försiktigt ner florsockret. Tillsätt till sist frystorkat hallon pulver och blanda ut i marängsmeten. Spritsa ut marängen i små rektanglar på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa även ut 12 stycken enskilda maränger. Grädda i ugnen på 90 grader (över och undervärme), i 2 timmar. Stäng sedan av spisen och låt stå där i 1 timme till. Då blir marängerna lite sega och knapriga.

Dekoration

2,5 dl grädde

125 g hallon

0,5 l vaniljglass

Frystorkat hallonpulver

Lägg på önskad mängd glass på marängbotten. Vispa grädden och lägg sedan över glassen. Toppa med hallon, maränger, strössel och hallonpulver eller andra saker som du gillar. Denna dessert bör ätas ganska snart efter att den lagts ihop.

Gillar

Kommentarer