Din kropp, du bestämmer!

Här om dagen lyssnade jag på en podcast som diskuterade ämnet plastikkirurgi. Ett ämne som jag själv inte har en direkt koppling till, men som jag ändå tyckte var intressant. Jag blev nyfiken och har läst på lite om ämnet och tänkte dela med mig av lite tankar. Jag vill gärna höra era också!

För mig är det en självklarhet att människor ska ha rätt till att rekonstruera sitt utseende om man drabbats av en olycka. Likadant om något på en kropp påverkar en negativt fysiskt. Men borde alla ha rätt till plastikkirurgi för att kunna göra skönhetsingrepp? För att exempelvis förstora läpparna, operera brösten eller tighta till midjan genom bukplastik? Precis som en olycksdrabbad person kan må dåligt över sitt utseende, kan även en person som inte är det också må dåligt över sitt utseende. Oavsett ska ingen behöva känna så, därför tycker jag att alla ska ha möjlighet till plastikkirurgi om man vill.

Plastikkirurgi behöver inte alltid handla om utseende heller, som jag tidigare trott. Plastikkirurgi av olika slag har på senare tid börjat användas i ett medicinskt syfte. Exempelvis kan botox användas som förebyggande behandling mot migrän. Ännu ett exempel är att det finns laserbehandlingar mot acne. Det känns som att det skett en positiv utveckling som inte enbart handlar om utseendefixering, vilket jag upplever som något bra.

Avslutningsvis vill jag säga att var och en får göra vad dom vill med sitt utseende, ingen ska få bestämma vad som är rätt eller fel. Om du vill ändra ditt utseende, gör det. Om du inte vill det, gör det inte. Idag hade jag inte velat ändra mitt utseende genom plastikkirurgi. Jag känner inte ett behov av det. Men vem vet, i framtiden kanske jag inte alls känner lika dant. Detta är bara lite tankar som jag kände att jag ville skriva ner. Men viktigt att komma ihåg, du bestämmer över din egna kropp!

#plastikkirurgi #skönhetsingrepp #minkropp #jagbestämmerövermigsjälv

  • Livet

Gillar

Kommentarer

tigerslife98
tigerslife98,