Den stående rulltårtan

Här har ni en skojig tårta! Det väntar en överraskning när du skär i den här tårtan, tårt-ränderna när nämligen åt fel håll! Den är väldigt enkel att göra även om den ser ut att vara lite mer avancerad. Den är lika lättbakad som en rulltårta!

Ingredienser till en 12-15 bitars tårta

5 ägg

2 1/4 dl strösocker

3 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

3/4 dl mjölk eller vatten


4 dl grädde

1 burk jordgubbssylt

1 l jordgubbar

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Häll ner mjölken eller vattnet. Klä en 30x45 cm ugnsplåt med bakplåtspapper. Jag använde två ark för att täcka hela. Häll i och bred ut smeten jämt i formen. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i 5 minuter.

Ta bort bakplåtspappret på tårtbotten och skär till kanterna rakare. Dela botten i 3 delar för en hög tårta, och i 4 för en lägre. Jag delade min tårta i 3 delar, vare bit blev 10x45 cm. Dela den alltså på bredden, så att bitarna blir så länga som möjligt. Bred på jordgubbssylt på bitarna. Rull ihop en av dom "som en kort rulltårta". Lägg den sedan på nästan bit och rulla ihop den på den första biten. Fortsätt tills alla bitar är ihop rullande. Vispa grädde och spackla tårtan. Toppa med jordgubbar. Eller gör en egen variant på utseendet.

  • Tårtor

Gillar

Kommentarer

emmanatterlund
emmanatterlund,

ska så prova! (L)

nouw.com/emmanatterlund
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,

Men, nej rulltårta! En av de mest underskattade bakverken enligt min mening!

nouw.com/dreamandcreativity