Äppelpajs roser

Nu finns det ju faktist en hel del mogna äpplen på äppelträden i alla trädgårdar. Jag gick ner till min morfar här om dagen och plockade med mig lite äpplen hem för att kunna baka äppelpaj. Men inte vilken äppelpaj som helst, utan rosenäppelpaj. Här nere kan ni se vad jag menar med det. Och om du också vill testa på det så berättar jag hur man gör här nere!

Börjar med att baka eller köpa smördeg. Jag köpte fryst smördeg, eftersom det är ganska mycket jobb att göra en egen. Jag skulle rekommendera att köpa färdig smördeg, då det tar en stund att göra den här pajen.

Recept

Ingredienser till 6 små pajer:

8 st mellan stora äpplen

1 paket smördeg 450 g

Vatten

Citronsaft från 1/2 citron

3 msk svartvinbär gele

Mjöl att kavla ut deg


Gör så här:

Skär sedan tunna äppelskivor av hälften av ett urkärnat äpple. Lägg dom i en skål, och täck med vatten och citronjuicen. Värm sedan i mikro på högsta effekt i 6 minuter, tills skivorna mjuknat.

Börjar med att baka eller köpa smördeg. Jag köpte fryst smördeg, eftersom det är ganska mycket jobb att göra en egen. Jag skulle rekommendera att köpa färdig smördeg, då det tar en stund att göra den här pajen. Dela smördegs plattorna i avlånga mindre bitar, som du sedan kavlar ut.

Blanda vinbärsgelen med lite vatten, och värm 1 minut i mikro. Pensla ut lite av blandningen på smördegen.

Lägg sedan äppelskivorna omlott i kanten av degn.

Vik upp kanten.

Rulla ihop til en liten ros.

Fortsätt sedan att göra samma procedur och linda på den på den påbörjade rosen. När den är tillräckligt stor läger du ner den i formen. Grädda sedan i mitten av ugnen 20 minuter på 200 grader.

Då var det klart! Och redo att serveras. Jag pudrade på lite florsocker för att pynta den ytterligare, men jag skulle rekommenderar att ha på lite kanel också! Det skulle göra pricken över i:t tror jag.

Gillar

Kommentarer