I'm back? Bomövning..

Woaw. Tillbaka här och skriver ett inlägg då. En snabb update om hur läget är nu. Nikita är helt återställd, och är under igångsättning igen. Galet mycket energi men sköter sig ändå riktigt bra.
Skriver från mobilen nu vilket jag egentligen tycker är ett big no no, men idag får det bli så ;)

Idag körde jag ett tömkörningspass igen, hon hade som vanligt för mycket energi så i början stod hon för det mesta på bakbenen och sparkade faktiskt i bak. Men då tog jag av henne utrustningen och släppte henne lös och shit vad hon springer. Varje gång jag släpper henne blir hon helt galen, sparkar på alla sätt och tar i så mycket i galoppen helt utan att någon ens smackar på henne. Men hon är väldigt rolig, hellre en som älskar att busa ;) Men under tiden hon sprang runt passade jag på att ta fram bommar och sockerbitar. Skulle göra en övning med 3 bommar där varannan sida är upphöjd av en sockerbit. Men tänkte en stund och satte upp 3 sockerbitar och 2 bommar på ett "vanligt" sätt och lät henne hoppa lite, det tyckte hon var en aning konstigt i början men efter 1-2 hopp blev hoppen runda, luftiga och fina och hon tyckte det var superkul. Så efter några hopp och ett par minuter sprungit lös satte jag upp övningen rätt och tog på utrustningen igen.
Genast mycket lugnare och lyssnade helt okej. Så skrittade runt lite, såg till att hon lyssnade osv. Började trava lite lätt och hon sprang på väldigt luftigt och fint, blev gärna lite dragig men mot slutet sänkte hon huvudet och travade i ett lungt tempo. Började skritta över bomövningen som gick super, tog traven och i början hoppade hon över alla 3 samtidigt. Fick ta tillbaka henne då och jobba på att hon skulle lyssna och inte hoppa över, efter ett par gånger till där travade hon superfint över och där slutade jag. Kör inga långa eller hårda pass nu när hon inte är igång men om några veckor får vi börja öka kraven igen :D

Kul att vara igång igen iallafall 😄

  • Red Nikita
  • Nära Falköping

Gillar

Kommentarer

RosettaGabriella,
Skönt att hon är återställd nu! 😊
nouw.com/rosettagabriella

ponnymoppie @ponnymoppie