Fördomar om ridtravare

Ridtravare.

Ett ord som för många betyder skabbhäst i stort sett. Att hästar som har en frysmärkning är mindre värda. Travaren är för mig som en häst som är lite annorlunda från alla andra, Den har ett helt annat steg och det är sällan en ridtravare får en såpass hög ridbarhet som en "ridavlad" häst. Men ändå är det något med dom som bara är så underbart, Jag skulle själv inte välja en travare framför ett halvblod eller fullblod, Men det är på grund av mina ambitioner att komma långt. Annars skulle jag utan tvekan kunna ha ett varmblod.

Vad jag vill komma fram till i detta inlägg är helt enkelt vad jag tycker om ridtravare och dess fördomar. Jag har tidigare en del erfarenhet av dom och har hjälpt till att rida och utbilda, Vissa utav har varit otroligt svåra bara för att man måste ändra hela deras tänk och sätt. I travvärlden som alla vet får dom absolut inte galoppera, en travare vet knappt vad galopp är och det har varit fartfyllt många gånger när man försökt få upp en av dom i galopp för att försöka stärka dom musklerna och träna på att dom ska kunna bära sig även där. Nu har jag babblat på med en massa tråkigt snack.

Iallfall, Till sist vill jag bara säga att jag tycker det är tråkigt att varmbloden har dessa fördomar men samtidigt förstår jag varför. Men jag gillar travare men jag skulle dock föredra en ridavlad häst.

Vad tycker ni om ridtravare och fördomarna om dom?

Edit; Fick lite reaktioner och vill förtydliga vad jag menar samt rätta mig själv då jag inte var tillräckligt insatt i travhästars träning. Ber om ursäkt för det. Alltså galoptränar många eller till och med majoriteten sina travhästar, Väldigt intressant och roligt att veta enligt mig. Och även när jag skrev att jag inte skulle välja en travare framför halvblod för att jag har ambitioner att komma långt, Självklart kan ett varmblod också bli grymt bra och komma långt. Men inte med mig, Dels för att jag inte skulle kunna ta ett varmblod till den nivån. Alltså utbilda och ge rätt träning, Eller med andra ord omskola travaren. Men har sett riktigt många fina travare med deras ryttare och är sjukt imponerad, Se tex @JessicaJakobsson och hennes helt otroliga travare. Hoppas alla accepterar min ursäkt och att jag inte var tillräckligt insatt i travvärlden samt uttryckte mig lite klumpigt. Sorry! 

Gillar

Kommentarer

Heidi
,
Bra skrivet Wilma.

ponnymoppie @ponnymoppie