För ett tag sedan fick jag svar, som jag behövt få svar på för länge sen. 

Det fick mig inse varför jag hanterar saker och fungerar på ett sätt. 

Jag har fått diagnosen ADHD/ADD.


Personer kan få känslan av mig att jag är blyg, försiktig, sur, nonchalant och flera andra saker. 

Men det är jag inte, det tar extra tid för mig att svara när någon pratar med mig och ett exempel kan vara att jag kanske fastnar i något för det gör jag väldigt lätt. Den där lampan som blinkade till, får mig bara tappa det. 

Som sagt jag försöker lyssna och mina svar blir ofta ¨va¨ ¨jag vet inte¨ ¨du får välja¨ osv bara för att tänka ut ett svar är svårare än vad man tror för mig eller att det du nyss sagt till mig kopplade inte.


Att ta kontakt med nya personer är inte min starka sida, för allt handlar mesta dels om att prata och tänk själv att du ska svara eller börja prata när du har flera hundra tankar, samtidigt så går en grupp personer som pratar på och det är det ända du hör.  


Mina tankar går på högvarv, när jag har gått en dag i skolan är jag helt slut. 

Det blir så många intryck på en gång och jag har behövt dagar från skolan som jag bara fått vila upp mig för att orka mer. 


Det är så mycket som tar på mina krafter, att inte försöka glömma något till skolan, att vara omkring mycket folk, att försöka lyssna på lektionerna och att inte försvinna in i tankarna när man får någon uppgift. 

Jag har det mycket lättare med praktiska ämnen och mina intressen som är make up och hår. Dom teoretiska ämnena har jag mycket svårare med när det gäller att koncentrera sig. 


Jag har fått höra att jag var lat, skolkade och inte tar ansvar över skolarbetet. 

Jag har aldrig varit lat, jag skolkade aldrig men det var att alla dom där vardagliga sakerna som andra inte ens märker av som tog så mycket av min energi.  


Det är så många vardagliga saker som är svåra för mig. 

Att ta bussen, att vara runt omkring massa folk och att träffa nya personer osv. 

Att det blir förändringar får mig tappa orken och struntar hellre i det än att bli helt slut. 


Visst det är en del negativa saker som följer med men det är många positiva saker också, när jag väl känner för något eller är intresserad av något ämne då är jag verkligen inne i det. Jag kan sitta i timmar och bara sminka om och om igen medans jag knappt kan håla koncentrationen på en lektion i 1 minut även hur mycket jag än försöker.


Jag har svårt och visa vad jag känner, berättar kanske inte allt vad jag känner för jag vet inte hur jag ska få ut det på rätt sätt eller så flyger jag iväg till andra tankar och det gör det inte för jag inte känner så mycket eller inte bryr mig utan att jag känner för mycket. När jag känner något då känner jag det verkligen, om det är något jag gillar eller inte gillar så finns det inte något emellan.

Jag tar lång tid på mig att öppna upp mig för personer och det gör jag inte för att jag inte vill utan det beror på så många olika saker, jag har svårt att utrycka känslor. 


Jag har haft turen att mina föräldrar alltid förstått mig. Skulle aldrig klara motgångarna utan dom. 

Men utan den här diagnosen skulle inte jag ha varit jag.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Make up

produkterna jag använt är:

Bas:

Foundation: Isadora hydralight water-based matte make up 57 fair beige.

Puder: Isadora perfect loose powder 03 velvet sand.

Ögon:

Ögonskugga: Makeupstore nightfall. Den rosa är från en palette där det inte står något namn tyvärr.

Mascara: L'oreal paris False lash wings sculpt.

Eyeliner: Isadora colorful eyeliner 10 black. H&M Solid black.

Ögonbryn: Anastasia brow definer medium brown.


Likes

Comments

Hej! produkterna jag använt i den här sminkningen är:

Bas:

Foundation: Isadora hydrakight water-based Matte make-up, i färgen 57 fair beige.

Contour: Countour cream kit light Anastasia.

Puder; Isadora perfect loose powder, 03 velvet sand.

Ögonbryn: Brow definer medium brown Anastasia.

Ögon:

Ögonskuggor: Microshadow nightfall och muffin Makeupstore,

Eyeliner: I vattenlinjen har jag använt H&M Solid black. och den andra eyeliner är Isadora colorful eyeliner 10 black.

Likes

Comments

Make up

Hejhej! Här är en sminkning jag sminkar mig oftast till vardags.

Skriver längst ner vad jag använt för produkter.

Produkterna jag använt till den här sminkningen är: 

Foundation: L'oreal Infallible 24H. 

Concealer: L'oreal perfect match. 

Pudret: Maybeline FIT Me. 

Ögonbryn: Make up store try brow. 

Eyeliner: Isadora colorful eyeliner 10 black. 

Eyeliner i vattenlinjen: Solid black H&M. 

Bronzer: Contour kit Anastasia medium to tan. 

Mascara: L'oreal false lash wings sculpt. 

Ögonskugga: Anastasia self-made pallete, (hot chocolate & buttery). 

Ögonfransar: NYX. 

Likes

Comments

Frisyrer

Idag var det en jätte rolig lektion då jag först fick locka håret och sedan sätta upp en håruppsättning som man fäster i en fläta.
Sedan gjorde jag lite som jag missat som fiskbentfläta och inbakad fiskbentfläta!

Likes

Comments

Idag gjorde vi inte direkt något på lektionen man fick göra iordning sig före skolfotot men jag hade redan fixat mig så jag fick göra lockar med plattång och göra en håruppsättning som dom hade gjort när jag varit sjuk. Det var jätte kul!

  • 670 Readers

Likes

Comments

Hejhej! Idag har jag studiedag och det känns verkligen bra, att ha en liten längre helg så man hinner ta igen sig.
Carl kommer till mig ikväll då mina föräldrar jobbar natten haha. Vi ska nog kolla på idol, vem hejar ni på? Själv vet jag faktiskt inte vem jag hejar på.

Nu till mina framtidsplaner! Som ni nog redan vet vill jag starta eget, som frilansare till en början.
Efter gymnasiet kommer jag först ta mer utbildningar som frisör, naglar och massa annat! Jag kommer sminka, fixa hår och naglar till bröllop, fest osv. Jag vill åka runt till kanske en tjejkväll där dom vill lära sig vad dom passar i och prova på. Det är lite av vad jag vill, det kommer nog ändras lite och bli mer när jag är klar med alla utbildningar men hoppas ni kommer tycka det är kul att följa till när jag har mitt eget och ni då kanske är sugna på att bli sminkade, fixa naglarna eller klippa dig.

  • 654 Readers

Likes

Comments

Frisyrer

Vi höll på med hår idag! Vi fick göra twistar, kättingar och inbakade kättingar som var sjukt svåra!Jag trivs verkligen med det praktiska så det känns jätte bra i skolan 😀👌🏼 Jag har inte haft jätte lätt i skolan men det kan jag ta någon annan gång.
Jag hade sökt till frisör också men det känns mycket bättre med stylist för det är ju så mycket olika jobb man kan välja mellan! Men jag tänker bli frisör efter gymnasiet🙌🏼

Imorgon kommer jag skriva mer om mina framtidsplaner! 

Likes

Comments

Tips

Hej! Idag tänkte jag skriva om mina favorit YouTubers som jag alltid kollar på! Alla som kollar på mycket youtube vet den känslan när man lägger sig och ser att ens favoriter har lagt ut nya videos och man stannar uppe typ hela natten!... Njaa lite överdrivet kanske men nära ändå! Skriver dom inte i ordning.


THERESE LINDGREN:

Therese är en riktig glädje spridare! Man blir liksom glad att kolla hennes videor och samtidigt vet man att hon har ångest och ibland inte alls mår bra. Hon är en riktig förebild😇
Hon är väldigt bra på att redigera/klippa och hon är verkligen jätte fin!
Har följt henne ett tag och man liksom tycker mer och mer om henne ju mer videos man kollar🙌🏼
Hennes sminkvideos är bara wow! Hon är väldigt duktig och det är alltid kul att titta på!FELICIA BERGSTRÖM:

Felicia har jag också kollat på ett tag! Man tröttnar aldrig på hennes skratt(seriöst) haha!
Hon är en sån där person som man tycker är så go och man vill liksom vara vän med henne😅 Hon gör väldigt fina sminkningar!LINDA HALLBERG:

Hon är nog den svenska make up drottningen! Skojar inte haha. Hon är verkligen grym på olika sminkningar🙌🏼 hon känns som att hon har en häftig personlighet som vågar vara sig själv och ha på sig vad hon vill 👌🏼 och det gillar jag👐🏼
När man inte vet hur man ska sminka sig och man verkligen inte kommer på något så är det bara att kolla in hennes smink tutorials så brukar det alltid komma upp, för mig i alla fall!ANTONIA JOHNSON "ANTY":

Måste bara säga att jag älskar hennes stil! Man vill bara ha alla hennes kläder som hon har i videos😍 Hennes olika sminkningar är lika man vill bara sminka sig som henne också🙌🏼 Hon verkar vara en jätte rolig tjej och go! Hon gör väldigt bra hauls och sminkvideos👐🏼SASCHA RICHARDSSON "SASH":

Hon gör otroligt fina sminkningar som många av dom är mer vardagliga men ändå är lite med det extra🙌🏼 Hon är också som Felicia, en riktig glädje spridare!
Det är extra roligt att kolla på hennes videor nu när hon flyttat till U.S.A och man får höra lite hur det är att bo där.
Hennes klädstil är även helt wow!HELEN TORSGÅRDEN:

Har nyss börjat kolla på hennes videos men som jag sett är hon jätte bra på att sminka, olika håruppsättningar och att måla naglar! Hon verkar vara en jätte snäll tjej som verkligen är jätte vacker🙌🏼


Men det var några av mina favorit YouTubers! Hoppas ni kollar in dom om ni inte redan gör det hihi.

Likes

Comments

Frisyrer, Make up, Tips

Hejhej! Jag heter Wilma Fors som ni säkert redan läst haha, jag går Stylist på gymnasiet så jag kommer lägga upp allt som handlar om Stylistyrket såsom make up och hårupsättningar osv.

Jag har dyxelesi så jag tänkte att det är ett bra sätt att "träna" mig, plus att jag har framtidsplaner att starta något eget och då är det bra att ha en blogg som man kan följa mig till då jag startar det! Jag vill komma på något nytt som personer blir intresserad av.

Det blev ett kort inlägg om mig och vad jag vill med bloggen! Imorgon kommer ett litet roligare så håll utkik😉Likes

Comments