Idag 7/5 spelade jag min första tävling för säsongen, Rookie touren på Ingarös ängsbana. Jag är sjukt nöjd, sköt 70 slag brutto vilket är nytt personbästa! Började front nine -2 med 3 birdies, hade riktigt bra spel. Banan var i fint skick för att vara i början av säsongen. Jag var nervös innan eftersom jag haft ont i ryggen men det gick som sagt väldigt mycket bättre än förväntat. Gick 3 bättre än handicap vilket räckte till en 6e placering eftersom tävligen är med handicap, men jag hade lägst bruttoscore av alla 100 startande. Direkt efteråt åkte jag och spelade en runda till på Wermdö, why not? 32 000 steg idag, gissa om jag är trött!


Väldigt kul att starta tävlingssäsongen så bra, nu hoppas vi att spelet är lika bra nästa helg då premiären av Skandia First är.

Jag och två av WGCC kompisarna innan start

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter golflägret så åkte jag och min familj till de Schweiziska alperna. På sportlovet 2015 var vi i Disentis och det var så nice så vi valde att åka tillbaka för lite vårskidåkning tillsammans med min 3 åriga kusin Herman och hans familj.

När vi äntligen kom ner till Disentis (efter missat tåg då vi fick bo på hotell i Zürich) ca kl 10 på morgonen så firade vi min syster Ellen som fyllde 15 år.

De första dagarna var helt fantastiska med sol och blå himmel hela tiden! Vi åkte runt utan jacka och hade velat åka utan hjälm och vantar också för det var så sjukt varmt, riktig vårskidåkning med slush snö och över 15 grader i byn i skuggan. De tre sista dagarna kom det bara mer och mer snö, det blev mycket skönt puder. Ibland var det så att det till och med så att det stänkte upp snö i ansiktet, haha. Sååå nice! Vi åkte framförallt i Disentis-området men även i Andermatt, ett lite mer känt ställe.

För att vara så sent på året så var det väldigt mycket snö de sista dagarna. På de sista tre nätterna så snöade det ca 30 cm per natt! Helt galet.

Just nu när jag skriver det här sitter jag på planet och är påväg hem. Vi har sjukt fint flygväder. Imorgon ska jag till skolan, blä! Men nu när jag kommer hem börjar ju iofs golfsäsongen på riktigt och det är inte långt kvar till sommarlovet., riktigt taggad. Uppdateringen här har varit kass men det kommer bli bättre framöver!

Ha det bra! /William

Likes

Comments

I början av påsklovet så åkte jag och några andra av Wermdös juniorer till PGA of Sweden i Malmö på träningsläger! Jag och mina kompisar Linus och Alex åkte lite tidigare på torsdagsmorgonen tillsammans med tränarna Henrik Nyström och Ida-Maria Billström. Vi kom fram ca 12:00 då gick vi ut på banan och spelade så vi fick köra banan en gång innan alla andra som kom sent på kvällen. Vi spelade lakes course, Nordea masters har gått på den banan! Den var riktigt fin även om spelet gick sådär.

Jag, Erik, Oscar och Alex fick turen att bo i sviten, rummet som Henrik Stenson bodde i under Nordea masters. Hotellrummet var över 90 kvm stort och fin utsikt över banan.

På fredagen körde vi ett wedgepass och ett rangepass innan lunch, därefter gick alla ut på banan och lirade links course som var helt annorlunda bana i jämförelse med lakes. Linksen var sjukt kul att spela och det gick dessutom rätt bra för mig.

De andra två dagarna hade ungefär samma upplägg och efter en runda på banan på söndagen åkte vi hem igen, en lång bilresa. Det var ett sjukt kul läger på pga of Sweden. Riktigt fina banor, fint boende, supergod mat och träningsområdena var helgrymma! Hejdå PGA national, hoppas vi ses nästa år!

Likes

Comments

Jag heter William Ramstedt och är 11 år gammal. Just nu har jag 7.2 i handicap, jag brinner verkligen för golf. Det är därför jag startar bloggen. Jag kommer att försöka blogga så ofta som möjligt, om framförallt mitt golfintresse och golfspelande men även mitt liv utanför banan. När jag har spelat tävlingar så kommer jag att uppdatera bloggen om hur det gick osv, Mina mål 2017 inom golfen är att:

  • Spela mycket tävlingar och placera mig så bra som möjligt på dem
  • Utvecklas som golfspelare
  • Ha kul!

Ikväll ska jag till Ullna tältet och träna. Just nu håller jag på och träna uppställningen, det är så lätt att tappa den när man ska försöka komma långt och slå de andra i longest drive! 😝

Hoppas ni lärt känna mig lite bättre om ni inte redan gör det och vill följa min blogg, jag ser fram emot att blogga!

William               Bild från 1a tee Bro Hof Stadiumcourse i höstas

Likes

Comments