​När Will kommer in i porraffären och ser den andra Will Grayson så tänker han inte at aha det där är en snubbe som också heter Will Grayson utan det ända han tänkte var att det där är ju inte Isaac? Den där lilla trippen till Chicago var verkligen skumm jag menar hur stor är chansen att två William Grayson från helt olika städer träffas i en porraffär i Chicago? inte så stor. Eftersom att dom är just i en porraffär så använder författaren såklart massa snuskiga ord och även skämt vilket gör kapitlet och även hela boken rolig och intressant. När Will (som skulle träffa Isaac) gick runt i porraffären hittade han massor av udda namn på porrfilmer som tex "medan jag låg och sög" eller "stortjuven och vreden" tänkte han att han skulle berätta dessa namn för Isaac, han hade redan glömt att det var Isaac som han skulle träffa där. Will fick t.o. m massor olika idéer på filmnamn själv, han föreställde sig toy story fast en lite mer pornografisk version "sex story". 

Allt börjar med att han går in för att hitta Isaac men det slutar med att han går ut med den andre Will Grayson. Nu kan man verkligen säga att världen är liten. 

När William och William har gått ut så ringer båda deras telefoner exakt samtidigt, också fett konstigt sammanträffande, William 2 får ett samtal från Tiny (hans tjocka gaykompis) och på William 1:s telefon ringer Maura som gjorde William en tjänst genom att ta Wills plats i mattemaraton så att Will kunde åka till Chicago för att träffa Isaac. Tiny och Will 2 pratar om någon konsert dem ska gå och se. Medans Maura och Will 1 pratar om något mer allvarligt. Det är nämligen så att det är Maura som låtsat vara Isaac hela tiden i ett års tid. Will blir såklart super sur och inte bara för att Isaac var fejk (som dock är största anledningen till att han är sur eller rent av förbannad) men också att han skippade mattemaraton för att dra till Chicago för att träffa en fejk människa helt i onödan. Detta kapitel består mest utav Wills och Mauras bråk över telefon, men jag tänker inte skriva så mycket om vad dem säger till varann. 

Jag tycker att det är rätt så jobbigt att i varannat kapitel så skriver författaren om vad som händer i Will 1:s liv och varannat vad som händer i Will 2:s liv. Det blir för mycket att tänka på och det tar lång tid att komma framåt i boken. Sedan har jag lagt märke till att författaren använder sig ALDRIG av stora bokstäver efter punkt vilket gör att jag fastnar vid varje början av en ny mening och stör mig på att den första bokstaven i meningen har liten bokstav så när man läser så fastnar blicken på den där jobbiga lilla bokstaven. Men utöver det så är boken väldigt bra, konstig, rolig och händelserik. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​​William har nu åkt till chicago för att träffa hans efterlängtade Isaac, dem ska träffas på ett ställe som Will antog vara ett fik eller lunchställe, men visar sig att vara en porraffär.. men Will går in trots att det kan vara lite generande att behöva gå in i en porraffär. 

Kapitel 7 var ett fett konstigt kapitel, Will vänder sig om för att han hör den elektriska dörrklockan plinga och i samma stund kommer det in en kille, men ingen kollar hans legitimation. Killen är storögd och linblond och vettskrämd (killen som kommer in är då den Will som ska träffa Isaac). om vi kallar Will som ska träffa Isaac för Will 1 och den andra Will för Will 2 så blir det lättare att skriva om kapitlet. Men hur som helst så Will 1 kommer in och stirrar intensivt på Will 2 och Will 2 känner sig väldigt besvärad, särskilt för han (Will 2) står med ett nummer av mano a mano. Will 2 förklarar mumlande att det är till en vän. Will 1 går vidare till videosektionen. Det ända Will 2 vill är att köpa tidningen och bara sticka därifrån. Will ger snubben i kassan sitt kreditkort, i samma sekund inser Will att på kortet heter han William Grayson men på hans legitimation som han använde för att kunna gå in heter han Ishmael J. Biafra.. Snubben säger högt William. Grayson. William. Grayson. Var har jag hört det namnet förut? jo juste INTE på ditt legitimation! men Killen i kassan säger "du jag skiter fullständigt i om det är ditt eller inte bara köpet registreras". Då märker Will att Will 1 står precis bakom och stirrar på Will 2 igen och säger "vad sa du?" men det är inte till Will 2 som Will 1 ställer frågan till utan till snubben i kassan. 

"jag sa att jag skiter fullständigt i vad det står på hans leg" 

"men du ropade ju på mig?" säger Will 1

Så då inser William 2 att dem båda heter William Grayson. William 2 går ut och småspringer ett halvt kvarter bort till Clark och sätter sig ner på trottoarkanten och försöker få ner pulsen men då kommer den andre Will Grayson och ställer frågan "vem är du?" jag heter Will Grayson svarar Will 2. Och därefter så får Will 2 massor av frågor som tex "känner du Isaac?" men det gör inte Will 2 för det avslöjas att det är Maura som har låtsats att vara Isaac hela tiden under ett helt år. Det får dem reda på för att Maura ringer upp Will 2 och berättar sanningen. 

Så kapitlet handlar alltså om att Will Grayson träffar Will Grayson.. i en porraffär.. i Chicago.. och Isaac existerar inte? det blir bara skummare och skummare och skummare för varje kapitel. Detta kapitel kräver att man måste orka tänka så jag rekommenderar INTE att läsa kapitlet när man är trött och inte kan tänka klart för det blir svårt att förstå vad sjutton som precis hända. Men böcker får ju självklart vara skumma men man måste ju också fatta dem. 

Likes

Comments

Postad i:

Nu har jag läst (genom lidigt) 314 sidor om Will Graysons liv.

Min första tanka när jag valde boken var att detta skulle bli lätt och jag trodde helt ärligt att detta skulle bli en bok man vek sig i skratt till, men som jag nämnt i mina andra inlägg så hände det aldrig. Men nu är jag klar och ska skriva mina tankar och funderingar och värderingar om denna bok.

Omslag tycker jag inte ser så lockade ut, när jag kollar på boken är min första tanke att det handlar om någon Will Grayson som har någon koppling till en storstad och snabba tåg som flänger förbi. Det ända som jag har rätt med mina tankar är att han en gång i boken åker tåg till Chicago för att träffa den mystiske Isaac ( som inte är någon Isaac). Sedan har vi innehållet, helt ärlig kan det vara en av de sämsta böckerna jag läst och då är jag än person som läser/läst hyfsat många böcker. Jag tycker innehållet vart svårt att förstå och läsa. De har inte stor bokstav efter punkt och det blir fruktansvärt jobbigt att läsa när det är såpass många sidor. Först trodde jag jag så ett samband att de bara hade meningar med liten bokstav när det var ojämna kapitel men det ändra sig sedan i slutet. Min tanke kring detta var att det kanske var någon slags signatur för författarna efter som det är både John Green och David Levithan, men jag vet faktiskt inte. Mer saker som gjorde det svårt är att de inte beskriver alls mycket. Den personen de lyckas bäst med att beskriva är Tiny och det stor mest att han är stor som ett hus. Men annars tycker jag de varsitt riktigt usla. Miljöbeskrivning har de nog tappat för jag har inte sött alls mycket av de, vilket gör det otroligt svårt att få fram bilder om hur det kan se ut. Språket de använder tycker jag inte var något svårare att först, mycket vanliga ord och när de var någon slags amerikansk sak så hade de skrivit en lite förklaring i slutet av sidan.

Nu karaktärerna, de karaktärerna jag funderat mest över är Will såklart men och Tiny och den andra Will Grayson. Jag tänker börja med att skriva om Will Grayson som är huvudkaraktär i denna bok och har fått mig att undra varför jag ens fortsätter läsa. Will är en karaktär som jag inte riktigt förstår mig på, jag vet inte ifall han mår psykiskt dåligt eller om han bara är otroligt negativ och emo. Jag fattar inte riktig heller ifall han är homosexuell eller heterosexuell men det klarnade sen och jag förstod att han var bisexuell. Han behandlar sina vänner som skräp och är allmänt otrevlig, men något fick mig att höja på ögonenbryen och det var de 50 sista sidorna. Jag kände att Will förändrades väldigt mycket efter att han blev ihop med Jane, det var som han släppte allt och blev glad så att han visade det. Jag måste ju säga att jag blev glad när det hände för det var så mycket lättare att läsa när han istället hade lite mer positiv inställning, så på det sättet tycker jag boken fick ett bra avslut.

Tiny Cooper är wills bästavän och har fullt upp med att jaga nya pojkvänner 24/7. Hanär stor som ett hus och älskar livet som fotbollsspelare och dansare. Han driver en klubb i skolan som villa TT skolans elever ska bli mer involverade i HBTQ frågor. För mig värkan han som en riktig vän, han finns alltid där och ställer upp för sina vänner när de behöver det. När jag löste om Tiny blev jag glad för han var alltid så positiv med sina tankar och det mest spännande var ju såklart hans musikal. Om inte denna karaktär hade funnits i boken vet jag inte ifall jag läst klart ärlig talat.

Till sist men inte minst är det den andre Will Grayson som vi först för möta i en porrbutik vid namn Frenchy's som ligger på en bakgata i Chicago. Jag fattade det som att han också var där för att träffa Isaac men jag vet inte ifall jag farfaderns det fel men det var min uppfattning. Hursomhelst så dyker ju inte Isaac upp det det kommer fram att det är en tjej vid namn Maura som egentligen bara ville veta ifall Will var bög ( det finns fler inlägg här på bloggen om just maura och hennes handlingar). Den andre Will Grayson och Tiny finner sedan varandra och inleder en relation som jag inte heller uppfattade riktigt men det går sedan utför men i slutet av boken hittar de tillbaka till varandra när Tiny har sin musikal.

Denna bok var inte min typ av bok men jag ångarna ändå inte att jag läste den då jag tycker det är kul att kunna jämnföra böcker på olika vis. En sak till som jag tyckte var svår att förstå var att de skrev i jag form och så hoppade de emellan de olika Will Grayson så ibland var det svårt att förstå vilken Will det var när de skrev i jag form. Jag skulle inte rekommendera denna bok till någon men jag hoppas ändå att det är fler som läser den och får se det konstiga textupplägget.

Detta var det sista inlägget för mig och jag hoppas att all har tyckt det att det varit kul att läsa inläggen.

Matilda 5:e inlägget 10 november

Likes

Comments

kapitel 6

Om endast 20 timmar så kommer Will äntligen få träffa Isaac (Will och Isaac har endast pratat online). Will sitter vid lunchbordet tillsammans med Derek och Simon. Derek frågar William ifall han är nervös för mattemaraton imorgon, som svar säger William "helvetes förbannade skit", William ska ju träffa Isaac imorgon och han hade helt och hållet glömt bort att det var mattemaraton imorgon. William verkligen kämpar för att få slippa delta i mattemaraton för att få träffa Isaac då. Ett exempel på att han kämpar för att få slippa mattemaraton är när William frågar ifall dem inte möjligtvis kunde "subtrahera" William från morgondagens Mattemaraton. Och ett till exempel är att William säger att han har andra planer, och det har han ju för han ska ju äntligen få träffa Isaac.

Det märks på Derek att han är upprörd, det märks för att han lägger ner sin köttburgare, lyfter sin bricka och börjar mumla något om försenade biblioteksböcker och sedan reser sig upp och går iväg. Mattemaraton verkar betyda väldigt mycket för både Derek och Simon, och egentligen för William också men nu råkar det vara så att han har bättre planer för sig. Vid det här laget så är det rätt så uppenbart att Will kommer att strunta i mattemaraton, men han måste bara komma på hur han ska göra det utan att känna sig som värsta skithögen. Men Will väljer (det smarta alternativet) att berätta sanningen för Simon som fortfarande sitter kvar vid lunchbordet. William säger att han har "typ" en dejt imorgon och denna person (Isaac) har åkt väldigt långt för att få träffa William och när man får en sådan chans så måste man ju liksom ta den. Men Simon bryr sig inte.. William måste byta ut hans plats med någon för att kunna skippa mattemaraton och den personen skulle förhoppningsfullt kunna vara Maura, så Will frågar Maura ifall hon skulle kunna ta Will´s plats i tävlingen men det kostar William 3 gentjänster + 50$. William har berättat att han ska till Chicago men inte av vilken anledning, men Maura börjar leta lite djupare i varför han ska ditt men William berättar inte. Maura vet att det är något Will döljer för henne. Dagen efter så mejlar Will och Isaac med varann om vart dem ska träffas och hur planen för dagen ser ut för den tusende gången. Och Will pluggar in hur Isaac ser ut så att Will kan gå fram till Isaac direkt när ha ser honom. Dem bestämmer att dem ska träffas på ett ställe som heter Frenchy´s.

När William kommer till Chicago för att träffa Isaac så måste han ju bara hitta till stället som dem skulle mötas på/i. Will kollar ständigt på kartan på mobilen samtidigt som han darrar, torkar bort svetten från hans handflata. Han föreställer sig att Frenchy´s skall vara något hippt lunch ställe eller fik. Men när han kommer fram till Frenchy´s så inser han att Frenchy´s är en .......

ja det är en jäkla porraffär.. inte riktigt planerat.

jag väljer att avbryta mitt inlägg här och min åsikt av detta kapitel var att det kanske var lite för snuskigt för författaren skrev väldigt mycket angående om sex och har nämt många sexskämt tex "dolme + mus = en lycklig musdolme" eller att Maura säkert kommer att hitta någon sexig snubbe från mattemaraton som vill stoppa sitt plus i hennes minus. Men kapitlet var ganska roligt att läsa om ändå. Kapitel 7 kommer bli väldigt roligt att skriva om har jag en känsla av.

Likes

Comments

Postad i:
Will har tagit sig ända till Chicago för att träffa den mystiske Isaac. Isaac som han bara har träffat på nätet och har egentligen bara visioner om hur han är och kan vara. Han har egentligen ingen aning om hur Isaac är IRL.

Men som sagt tog han sig ända till Chicago, han ställde till och med in mattetävlingen som han hade lovat att vara med på. Han skulle helt enkelt kunnat göra vad som helst för att åka till Chicago och träffa Isaac på porrbutiken i slummen. När han väl kommer dit läser han kartan om och om igen för att göra sig helt säker på att han gått rätt. När han kommer fram till porrbutiken finns det ingen Isaac där, men det finns än annan person där

Will Grayson

Mitt i Chicagos slum i en porrbutiken träffar han pojken med samma namn som han själv, alltså Will Grayson. De små pratar lite innan Maura ringer och släpper atombomben i hans huvud. Från att sitta och vänta på Isaac till att få det klart för sig att människan inte ens existerar, att få veta att en av hans så kallade vän har bluffat honom under en längre period. Att hon har lekt med hans känslor medvetet och fått honom att tycka men även göra saker. Man kan säga att hon styrde Will undermedvetet. Jag har dock inte läst så långt, så jag vet inte ifall hon gör det för att förstöra honom men jag tror att det är för att hon ville veta. Hon ville veta vilken läggning han har.

Jag håller med vad Amra tog upp i sitt i lägg ”Kapitel 4” om att det kan vara jobbigt för Will att prata och ta upp sin läggning med Maura. Jag tycker då det är jävligt lågt av Maura att göra så mot Will, även fast att han beter sig som skit så tycker jag inte att detta gör sakern bättre. Så för mig var detta jätte onödigt och otroligt lågt. Jag tycker att man kunde hanterat detta på ett mycket bättre sätt. Om hon verkligen var så tvungen att veta så kunde hon ställt svar på tal eftersom hon redan frågat än gång.


Matildas 4:e inlägg 31 oktober

Likes

Comments

Postad i:

Nu ha jag läst ca 100 sidor och vet knappt var jag ska börja.

För varje sida jag läser får jag upp ett nytt hopp i mitt huvud att min huvudperson ska skärpa sig och bli en bra person men det verkar aldrig hända. Jag orkar knappt med honom mer, men det som får mig att fortsätta läsa är att jag fortfarande har ett litet hopp om honom. Det som får mig att bli så jävla irriterad på honom är att han är så fruktansvärt negativ som person. Allt är fel och inget duger vare sig det är mat eller kompisar. Jag orkar inte lyssna på det där, och om jag ska vara helt ärlig så blir jag jävligt deppig själv av att läsa denna bok. Men kan ju inte direkt säga att man blir taggad på att leva när man läser. Något som inte heller går ihop i mitt huvud är att hans vänner fortfarande finns där fast han behandlar dom som de som skit. Om jag var en av hans vänner skulle jag lämnat honom för längesedan eftersom han beter sig som att han är den ända som betyder något i detta samhälle. Det ända som duger är han själv och Isaac som han inte ens har träffat.

Han verkar ju ha det hyfsat bra ändå, så jag förstår inte varför han är så elak. Han har ett ställe att bo på det är ju till och med ett hus med garage, verkar också ha en hyfsad stadig ekonomi, vänner och familj. Det ända är väl att mamma inte har haft råd att köpa honom en egen bil men jag själv tycker inte man ska begära det av sina/sin förälder. Han kan ju skaffa ett jobb men det skulle väl antagligen inte duga det heller.

I boken står det att hans motto är " håll käften" och "inte bry sig" jag förstår inte hans mening med det. Om han inte bryr sig tycker ju inte jag att han förtjänar de vänner han har som faktiskt bryr sig om honom. Kan man ju inte bara ta av kakan hela tiden men det verkar han ju inte förstå. Och hålla käften vart fan kommer man med det mottot? Enligt mig ingenstans! För mig är det viktigt att prata för hur annars ska du kunna få ett jobb t.ex? Och ifall du inte har ett jobb får du ju ingen lön och då kan du inte köpa den där bilen du ville ha när du fyllde 16 år. Det du gör istället är att gå och klaga på din mamma som sliter röven av sig varje dag för att just DU ska ha det bra. Och vad får hon tillbaka? Jo en oförskämd ungfan som tror att han kan styra allt med järnhand bara för att allt ska passa honom.

Och Amazon som har resonerat denna bok och skrivit att den var " hysteriskt rolig" de får gärna visa mig var någonstans. För jag har minsann inte upptäckt en ända rolig sida, men det kanske kommer och det hoppas jag verkligen på. Men jag tänker inte ge upp med boken " för efter regn kommer solsken" eller är det "efter regn kommer ännu mer regn och sedan storm"?


Matilda 3:dje inlägg 25 oktober


Likes

Comments

Postad i:

Man kan säga William är deppig gaykille som har svårt och passa in med sin kärleksrelation.
Internetförälskelsen är som den enda ljuspunkten i hans liv det vill säga tillvaron till isaac som ger ett starkt hopp i hans liv för att tillslut inte känna något misslyckande mer. Han tror sig vara den enda ungdomen som har känt ett stort misslyckande i livet..
Det är som en känsla som om ingen förstår honom och allt blir svårare att hålla in sina känslor och tro att ingen verkligen förstår honom. Man kan säga att han känner sig ensam väldigt ofta och vill antingen döda sig själv eller alla andra som han tro sig ha fel värderingar om åskiter, kärlek och allmänna syn på livet. Hans kompis Tiny cooper som är jättebög har även blivit dumpad och det ger också lite påverkan i omgivningen och hur i entligen kärlek fungerar. Ungdomarna känner sig som ett misslyckande för kärleken och negativa vibbar runt honom förekommer och det gör honom ännu mer osäker på kärleken..

Idag så tror jag alla ungdomar känner sig mer påverkade om kärleken eftersom det har blivit som ett mer öppet ämne än vad det var förr. Det kan bero på att man känner sig mer fri att välja partner och hur man ska bestämma över just sin egna relation. Själv förstår jag hur han känner eftersom jag har också tänkt att jag var den enda som hade det svårt me kärleken och att det var min enda ljusapunkt i livet. I sådana situationer har jag känt mig ensam och viljat döda mig själv eller få andra att försvinna som inte var som jag. Man kan nästan säga att ungdomar har tänkt eller tänker så idag eftersom kärlek är ett stort och fritt ämne att reflektera över. Man har också en förståelse hur han just tänker genom att hålla allt inom sig själv eftersom jag har också gjort så..vilket är ett fel kan man säga. Anledningen till att det är ett fel som jag anser att man kan bli väldigt ensam och till slut bli lurad av kärleken, för tänk om det enda ljuspunkten försvinner? Hur blir det då?
Eftersom jag har upplevt detta så kan jag säga att det leder till att alla hopp i livet försvinner och att allt man ser är mörker som till slut leder till sorg eller depression. Allt beror på att man måste i tid skaffa sig något som man tycker om som kan förhindra sorgen och ge andra tankar, samt att ha i alla fall någon man kan prata med.....
T.ex sin familj räcker om man nu inte förlitar sig på någon vän. Man kan alltid vända sig till någon vuxen som vet hur allt detta fungerar. Ibland så kan man inte klara sig själv vilket man tror särskilt vi ungdomar som har brister av större erfarenheter av livet vad än vuxen har som har gått i genom precis samma sak och har fått en större lära av hur livet fungerar.

///// Amra :)

(Mitt sista inlägg)
Rekommenderar boken för alla särskilt för undgomar som har det väldigt jobbigt. Boken väckte mycket känslor och funderingar kring livet.
☺️

Likes

Comments

Postad i:

Hur nära står William sin familj? Är relationerna verkligen så bra?
Så fort han går till skolan och kommer hem så tänker han inte så positivt om familjen, särskilt för sin mamma även om hon inte mår så bra. Han bryr sig inte så värst om hon är i en dålig period och han fortsätter tänka att hon har en son som är ett missfoster. I stället ser han allt på det negativa, som t.ex att hans mamma kan gå och ta tag i sitt liv och sluta deppa även om det är som svårast just nu för henne. Han vet mycket väl att han ger en dålig relation till sin familj men varför ska han ens bryr sig tänker han..
Han gör saker som man inte ska göra och tänker vad som är meningen med hans liv, I stället för att bry sig och verkligen finnas där. Känslorna och att öppna upp sig för sin familj verkar vara ett problem för honom även om familjen står som närmast..

Tacksamhet och att hjälpas åt för dåliga perioder borde vara mer aktivt i hans familj och att våga prata om sina problem såklart...
Istället så känns det mer som att alla är instängda i sin lilla bubbla och försöker dölja/förtränga sina problem som ska tydligen bli "bättre me tiden"
Att våga öppna upp sig är väldigt viktigt särskilt för sin familj eftersom dom står närmast och finns nästan alltid där, samt att man alltid kan lita och bevara sina hemliga samtal som ingen annan behöver veta utanför familjen.
Dock så tycker även att familjen är som en stöd och ger i princip hela sitt liv för att deras barn ska må bra och ha ett desto bättre liv och erfarenheter.

////Amra :))

Likes

Comments

Postad i:

Att välja vem man skulle älska hade nog varit det enklaste för oss individer tror jag, men i det här läget är det väldigt svårt särskillt för William som inte vågar prata öppet om sin kärlek/läggning. Att vara attraherad av samma kön det vill säga att vara homosexuell är fortfarande inte lätt eller varken accepterat av alla i samhället. Ungdomar har inte heller sett så mycket av världen och kärlek är ett nytt ämne för dom...
"Vara som alla andra" är dock inte lätt och man vill gärna kunna prata om det, om man känner någon I samma situation. William är väldigt försiktig och förlitar sig inte på alla. Ingen behöver veta tycker han, lika så inte lägga sig i hans liv och få en felaktig bild vem han i entligen är.

Dock så vet jag inte själv hur det är att vara "gay" men i många omgivningar anses det onormalt och att det är tabu. Det är inte lätt att få bekräftelse och gå ut med sin läggning, det gör mig ledsen eftersom jag vill inte att någon ska behöva må dåligt eller känna sig otillräcklig som människa. Vi alla föds olika, vi alla ser olika ut och vi alla har egna val och åsikter som anser är bra för oss. Visst vore det tråkigt om alla var likadana? Att sticka ut ser jag som något positivt för att för mig är människor som vill passa in jättetråkiga...
Man finner inget originellt eller unikt hos dom. Det som är lite förbjudet eller speciellt i omgivningen är oftast finare :") 

Man kan säga att budskapet som jag vill ge eller informera är att man inte väljer vem man ska vara kär i utan man måste acceptera och följa sitt hjärta även hur svårt det är. Man ska våga vara öppen om detta och inte låta fördomar eller att rädslan tar över en.

///amra :))

Likes

Comments

Postad i:

Jag tänkte skriva lite om kapitel 5 för jag kunde känna igen mig själv i det han skrev i början av kapitlet och jag fastnade i det kapitlet pga den anledningen.

Sittandes hemma under helgen i sitt rum och antingen plugga eller att göra absolut ingenting är nog det skönaste som finns för det är då man kan lägga det förflutna bakom sig och bara invänta att den nya veckan ska påbörja. Det är under söndagskvällen som Will sitter vid sin dator som hans pappa kommer in i Williams rum och ber han komma ner till vardagsrummet. Will vet att när hans pappa säger så, så brukar alltid något speciellt hända, det är i det rummet jultomtens existens blivit nekad, eller att någon i släkten dött. Jag kan känna igen mig själv i det också, vardagsrummet är inget bra rum.

det började med att Will satt i sitt rum och bara inväntade livstecken från hans vänner till att diskutera framtidsplaner med sin pappa. Dem pratar om college och Wills pappa nämner att Northwestern är ett college med bra läkarutbildning. Det går 11 sekunder innan Will fattar att hans pappa och mamma redan har pratat ihop sig om vilket college han ska gå i. Troligtvis så kommer Will gå just den läkarutbildningen.

Jag hade inte tänkt att skriva så mycket om detta kapitel dock, men jag har läst så långt att jag fått mig en egen uppfattning om hur boken verkar vara och jag har lite åsikter om denna bok. Hittills tycker jag att boken är väldigt bra och boken har lyckats "fånga mig". Författaren kan använda sig av lite barnsligt språk när han skriver men jag tycker att man ska få uttrycka sig hursomhelst och hur man vill. Detta är en bok som passar mig själv ganska bra för han beskriver ungdomslivet ganska bra (för det mesta).

Likes

Comments