I lördags så tog jag med mig den lilla fröken som nu löpt klart nästan och åkte enr till Hälsans stig. Har ju försökt att gå den flera ggr fast alltid hamnat på någon avstickare men nu så var det väl sjutton om jag inte skulle lyckas. Hälsans stig är om jag förstått det rätt en 4 km slinga som Hjärt/lungfonden mätt upp i flera städer än lilla Östhammar. Bra initiativ tycker jag för Östhammar är faktiskt rätt vackert när man promenerar runt. Vi började i alla fall vid Sjötorget och slutade där också.

Här började vi på ett cykelställ. Nja inte riktigt sant men nästan Det va ri alla fall första balansplatsen vi hittade. Och sedan fortsatte det över bron till Källörsskolan som ideella krafter håller på att restaurera och tänk vilken tur att det finns folk som inser sakers värde. Borde gjorts för länge sedan. Där bakom hittade vi en stubbe och tränade sitt och ligg på.

Sen gick vi vidare genom gamla delen av Östhammar där det ligger många fina små och även stora hus och där hittade vi ett elskåp. Och gissa vad man kan göra med sådana.

Sedan gick färden vidare genom "stora" staden och där finns det saker att balansera på men folk tittar så konstigt på en då så där gick vi bara. Men sedan kom vi till Klackskärs Camping och där hittade vi lite balansgrejor. Matte fotade inte allt men en stubbe igen.

Sen kom vi ju till det allra bästa träningsredskapet för en stötande och apporterande fågelhund i träning Jag säger bara en sak ÄNDER!!!!!!

Ja vad ska man säga det finns i alla fall gott om dom.

Likes

Comments

I går skulle jag lägga ett öppenklass viltspår åt en vän. Ett spår som skulle ligga över natten. Med upptagsruta, återgång det var det viktigaste. Smart som jag är (läs tror att jag är) så åkte jag tre timmar innan jag skulle gå spåret och snitslade. Tror ni jag hittade snitslarna 3 timmar senare??? Jo de första men sen var jag lost så det fick bli osnitslat spår . På andra sidan vägen en bit därifrån la jag ett spår åt min egen hund utan blod och utan snitslar överhuvudtaget Tur att hunden hittar. ;-) I morse 19 timmar efter jag lagt spåret som väl var ca. 500 meter långt så åkte jag dit med min hund och gick spåret. Vi hade nästan alla saker med oss hem vilket kommer på bild senare i bloggen. Hon missade på 1 ställe och gick vid sidan av spåret och där låg locket till en snusdosa. Jag vet nu exakt var hon missade och varför. Dum matte som inte såg till att hon var ordentligt rastad innan vi började. Sen missade hon markeringen av en liten ofärdig kampdutt då den låg på andra sidan av skogsvägen jag gått över där jag dessutom korsat det spåret på min tillbakaväg. Men matte såg den. För övrigt så plockade hon allt med tydliga markeringar av alla sakerna. Det roligaste var en träpinne (skogspinne) som jag lagt på en stubbe bredvid spåret men satt ett ordentligt handavtryck där. Hon letade och letade på marken där jag gått men till slut lyfte hon näsan och fick naturligtvis tonvis med beröm och en halv skiva hot dogs. Snål matte. Men skall man lära sig spåra efter borttappade människor så är det inte alltid matte kommer ihåg korven utan då får man nöja sig med en klapp och att få fortsätta arbete Belöning nog för henne. Spårslutet var en liten leksaksälg som hon fick bära tillbaka till bilen. Efter gick en mycket nöjd matte som fick nästan allt med sig hem Klädnypan hon = hunden så snyggt markerade tappade ju den klantiga matten på tillbakavägen men men det är värdsliga ting. Här är i alla fall våra fynd. Ja tallbarren följde liksom med bara. När matte senare gick efter den lilla Jack Russeln och hans husse Hasse Hellström så hittade vi en hel del gula kantareller. Men dom fick stå kvar i skogen. Hunden spårade i alla fall mitt blodspår väldigt bra och jobbade som bara den med sina korta ben. Duktig Okkie.

Likes

Comments

Hej igen nu var det ett tag sedan

Egentligen så händer det en massa roliga saker hos oss fast matte är lite trög och orkar inte skriva åt oss alls. I vilket fall som helst så tränar vi på med gänget i Marma. Spår och sök fast något annorlunda än vad vi är vana vid Men det går bra och alla är så engagerade och duktiga. Nästa helg så blir det 2 dagars träning och det blir superkul (tror jag) Hälsningar Wilja för nu är hon den där vid tangenterna trött igen.


Likes

Comments

I dag har vi varit ute i skogen och tränat sök. 

På den banan har vi haft lite problem med berget som är på ena sidan. Det är ett litet konstigt berg eller konstigt och konstigt annorlunda kanske man kan säga. Först går det lite upp och sedan går det lite ner och sen går det lite hit och lite dit. (Nej nu skämtar jag) Men det kan nog när dom int eär vana vara svårt att få vittring om de tinte blåser heller. Men jag blev supernöjd med de 3 skicken på berget Hunden är terränggående värre med matten liksom. Vi kan väl säga som så att hunden och jag väljer inte samma väg till figuranten där ute.

På sista skicket som var på andra sidan stigen så hände ngt annorlunda. Hon var ute jättelänge och långt ut och helt plötsligt hör vi ett rejält skall ???????? Och ett till och sen kommer hon med rullen till mig. Ingen tvekan på påviset och när jag kommer ut frågar jag och får förklaringen Bakom figuranten hade det klampat på ngt djur Troligtvis älg Inte konstigt hon skällde. Hon hade stått alldeles fastfrusen en lång stund innan hon kom fram till figuranten. Förresten vad kul det var att träffa gamla bekanta på söket. Du skall se Annelie att det blir en superhund av din Vinna du är så duktig att jobba hund så det fixar du.

Så idag är jag i alla fall supernöjd med min lilla stumpa, för att int etala om vad som hände sedan.

Jag skulle handla och eftersom vi nu skall börja vår träning för att bli godkända hundekipage i Missing People så var jag ju tvungen att lägga ett spår på fält, in i dunge, genom snår och skräp ut på fältet och gå långt innan sista tappade prylen. Nr. 1 var en handske efter ca. 25 meter på öppet fält. Nr.2 var en mattbit i dungen och nr3 slutet en snusdosa med en torkad leverbit i. Klockren spårning och fantastiska markeringar men farten. X 2000 släng dig i vägen. Blåste dessutom rätt bra och kort liggtid men herregud vad nöjd jag är. I morgon blir det längre spår i skog och lite klurigt. Det blir spännande att se hur det går.

Likes

Comments

I dag har jag varit ledig och inte kan man väl bara slappa då inte Nej här skall tränas både folk och fä. Främst fä. Morgonen startade efter sedvanlig morgonrastning och matning med en 3,5 km cykeltur med Malin. Hon är helt underbar att cykla med när hon har sele på. Springer så snyggt, men idag vart det några stopp på vägen. Damen löper och går snart in i höglöp så många spännande dofter måste undersökas på 2 platser. Då blir det lite tvärstopp liksom.

Sen tog jag med Wilja på en alldeles egen skogspromenad som utvecklade sig till en inkallningsträning, med ställande och läggande till att efter 45 minuters springande lös/tränandes bli jaktträning. Hon fick söka fritt i skogen matte hade ingen bössa men PANG och en hård handklapp får duga TVärnitar mitt i söket sätter sig på handtecken sitter kvar medan matte kastar en apport (läs pinne) Pinnen hamnade nere i en slänt och hon hade inte en sportmössa att se vart men kopplade genast på näsan när jag sa apport, letade länge och väl och hittade rätt pinne bland flera dussin av andra pinnar. Kom genast till mig och levererade i hand. SHIT vad nöjd jag är med mitt lilla <3 idag. Trött????? Inte hunden värre med matten.

Likes

Comments

Någon som vet hur man gör för att flytta kort från mobilen till denna blogg??

Likes

Comments

I tisdags började vår matte på nytt jobb Jo det är sant trots att tanten snart fyller 63 så har hon startat en ny karriär. Hon har börjat jobba halvtid på ett hunddagis, ett hunddagis där vi inte är med. Hur konstigt är inte det??? Men hon påstår med en dåres envishet att vi har det bättre hemma. Och jo det är nog helt sant det. I alla fall så är det ett väldigt speciellt hunddagis säger matte för på förmiddagarna så promeneras hundarna på olika rastslingor i skogen Minst en halvtimme tar en del och en del tar längre tid. Så nu har hon promenerat 3,5 timme per dag i 4 dagar och minskade på 3 dagar nästan 1 kilo. Skall hon fortsätta så här så kommer hon att bli ett streck innan jul. Nja det finns en del att ta av så det är nog ingen fara med den saken. Men efter personalen ätit lunch så får alla hundar först aktivering av ngt slag, miljöträning, rallylydnad, cavaletti, spår, uppletande Ja allt möjligt. I fredags tränade dom miljö med lilla chili så nu vart ju matte tvungen att träna sånt med oss också. Hon har fått ett nytt handfat med tillhörande underskåp som ännu inte är monterat men nu fick skåpet flytta ur sin låda så matte kunde träna oss. Här kommer resultatet av den träningen

Likes

Comments

Nu har hon fått för sig att vi skall börja spårträning, eller rättare sagt ta upp den igen.
I söndags så kom hon på kvällen på den eminenta idén att vi skulle göra ett Hårt Spår. För er som inte vet vad det är så är det spåra på hårt underlag typ asfalt eller stenbeläggningar eller betong för den delen.

Lite fuskade hon för det var asfalt med yttepyttelite grus ovanpå på vissa ställen. Så till saken.
Vi tog bilen Jag fick naturligtvis sitta kvar och titta när hon gick ut på grus/asfaltsplan men jag måste säga att som hon gick var det inte konstigt att det blev lite vingligt spårande Bara lite utanför spårkärnan men vi kommer till det.

Men om någon såg henne så trodde dom nog att hon var lite onykter minsann. Hon försvarade sig när jag klagade med att försök själv att gå med fötterna framför varandra och dessutom försöka göra märken av fotspåren i det nästan obefintliga gruset. Kan meddela att det lyckades inte. Hon hade f-n ingen aning om vart hon gått 😄
Fast hon såg slutet i alla fall vilket inte jag gjorde. Men vad tror ni händer när hon går där och försöker koncentrera sig. (Om ni inte skvallrar kan jag berätta att det är inte vår mattes starkaste egenskap precis 😜) Jo det kom en bil och ut drällde det 4 ungdomar som gick och satte sig i busskuren. Jaja tänkte matten det fungerar nog ändå och JO det gjorde det såklart. Men mitt i spårandet så kom nästa bil med flera ungdomar och då blev det lite tilt en kort stund. Men men spårintresserad som jag är så fortsatte jag spårandet och vips så hittade jag bästa leksaken En leksak (kamp) av hoppknutna lädersnören och nej det är inte soffan som fått sätta livet till. Hon har köpit!!!!!

Men eftersom vi blev störda så åkte vi till ett annat mera ostört ställe med bara asfalt (det du Sonja) men se det gick inte alls det Blev ett himla vinglande hit och dit och matte blev sur och jag lite låg. Men min matte hon vet hon hur man löser upp sura småtjejer. Så av med sele och lina och sen tränade vi lite lydnad med godis läs korv riktig korv ROSLAGSGRILLARE Det är grejor det.😃

I går efter jobbet så gjorde matte ett spår på ängsmark himla blött och ganska långt gräs Med 3 apporter och som belöning fick jag en gris. Vi åkte dit efter matte ätit lunch så det låg nog ca 1 timme och var 250 meter Matte sken som en sol och jag mördade grisen. Toppenbelöning anser jag. Kan dom inte börja lägga grisar i appellspåren får då kommer jag att starta på hur många som helst.

Likes

Comments

I morse så kom hon på den eminenta idén att testa hur det kommer att bli efter 1 oktober. För då börjar vår matte ett nytt jobb.

Vi får kanske följa med om det passar fast vi klarar oss alldeles utmärkt själva under de 5 timmar och max 45 minuter som hon blir borta. Ja i alla fall om hon innan jobbet motionerar oss som i morse.

Först tog hon Doriz i midjebältet och gick 2,5 kilometer på ca. 20 minuter. Sen hem och bytte hund till lilla mig då. Det blev en längre runda på 40 minuter och under den tiden fick jag vara lös i skogen.

På första prommisen fotade hon ett spindelnät med dagg på.


På promenaden med mig så gick vi genom ett villaområde och då hittade hon en hel häck med dahlior. Vackert

När vi kom hem tog hon min mamma men då blev det 3,5 kilometer på cykel. Och mamma hon kan springa bredvid cykeln hon så idag är vi rätt nöjda alla tre.
Kram från Wiljaplutt

Likes

Comments