om att hitta balansen igen.

hej fantastiska ni,

hoppas den här lördagen varit god mot er hittills.
jag och astrid har precis haft ett busrace i lägenheten, övat på att klippa klorna och nosat efter smarrigt godis. hon är en riktig godisråtta, så hon är väldigt snabblärd eftersom allt som ger godis är värt att upprepa - i torsdags var vi dessutom på valpkurs, och det var så himla kul att se hur snabbt hon fattade grejen! det där mammahjärtat ni vet, det värkte verkligen av stolthet.

min lilla skrutt. <3 hon ligger och sover vid mina fötter nu medan jag skriver det här, alltidalltidalltid så nära hon bara kan.

själv njuter jag faktiskt av näst-sista dagen på min semester; med en kopp te, en slarvigt uppsatt hästsvans och en blommig klänningsdröm från erikshjälpen fastän det regnar ute och vädret är allmänt grått och deppigt.

humöret är tyvärr lika färgglatt som vädret ute, jag har skippat kaffet helt i tre dagar nu och huvudvärken är inte det minsta rolig faktiskt - men jag ska testa och se ifall mitt för tillfället konstant inflammerade ansikte kanske blir lite bättre av det. jag bytte ut mitt sockerberoende mot kaffe i höstas, och antalet koppar jag dricker en arbetsdag är på tok för många för att min sjukdom ska uppskatta det. så sedan i våras har jag haft väldigt mycket problem med ett hormonellt akneutbrott, det dunkar och svider och hela käkpartiet har typ förvandlats till ett enda rött utslag. ajajaj.

det tär såklart på både självförtroendet och energin att gå runt med ett ansikte som gör konstant ont, men jag har inte gjort några större förändringar i min vardag så det känns så knäppt att det blivit såhär, jag äter och tränar ju ungefär som vanligt. jag äter förvisso lite mer kött, och dricker som sagt alldeles för mycket kaffe - så jag ska prova skära ner på dessa två och se vad som händer. att aknen dyker upp just vid käkarna och halsen tyder på problem vid livmodern och hormonerna däromkring, så jag får helt enkelt se det för vad det är: min kropp ropar på hjälp och jag måste vara extra lyhörd nu. jag har inte haft såhär dålig hy på fleraflera år, så det måste ju bero på att någonting är fel?

så nu blir det till att byta ut kaffet mot te i en vecka till att börja med, planen är inte att sluta helt (tycker om kaffe alldeles för mycket) men så småningom återinföra 1-2 koppar per dag - istället för 6-7 koppar som det oftast blir på jobbet nu. vill ni veta den rekommenderade mängden kaffe för människor med min sjukdom? 1,5 dl. (!!) det är typ en halv kopp. snyft. så det är nog kanske inte så konstigt ändå, att det blir lite knas till slut.

men ja, vi får se hur det här lilla projektet går! så klart slut för den här lördagen, här får ni en till gullig bild på astrid från i onsdags när hon bestämde sig för att duscha med mig istället för att vara duktig och stanna utanför badrummet. det är inte lätt att vara själv med en valp hörni, hon ska vara med exakt överallt - meen vi kämpar på med ensamhetsträningen, så till slut kanske jag till och med får duscha i fred. puss!

We rise by lifting others, so spread love everywhere you go.

Gillar

Kommentarer

Denise Taylor,
Fy va jobbigt när kroppen säger ifrån på det sättet! Hoppas det blir bättre snart 😊
Asså va söt Astrid är 😃
taylorsroom.blo.gg