mitt musikår 2017.

2017 var verkligen året där mitt musikintresse ändrade riktning helt. innan har jag använt musiken som ett sätt att uttrycka mig, varje textrad har spelat så oändligt stor roll för mig och min musik har alltid hjälpt mig att överleva jobbiga känslor.

men. den här andra delen av 2017 har den känslan ändrats lite. jag slutade bygga specifika spellistor (innan skapade jag nya var och varannan vecka, no joke) och började hitta musik som lyckades hålla mig fokuserad på nuet istället för dagdrömmarna. och misstolka mig inte - jag älskar att dagdrömma! men för att jag ska kunna utvecklas som människa har jag behövt lära mig att nuet också existerar, att det är viktigt och bra för själen att vara medveten om vad som händer här och nu. och då hjälper inte min djupa indiemusik längre, med alla drömmande och lockande texter och elektriska toner. och det känns faktiskt helt okej att jag utvecklats på den fronten! men enligt statistiken har jag varit en riktig indiepopbrud i år iallafall, eller åtminstone första halvåret:

tydligen har jag lyssnat på 36 035 minuter musik i år (hittills alltså) vilket innebär 3 veckor, 4 dagar och 25 minuter av konstant musik om man skulle slå ihop mitt lyssnande. hej och hå! himla tur att min musiksmak är helt okej då.

och av alla 2325 låtar jag lyssnade på i år så hoppade jag bara över 61?! jag är verkligen en sådan människa som slukar skiva efter skiva, jag har väldigt svårt att ogilla saker och den musik jag väljer att lyssna på gör mig så himla sällan besviken.

älskar sån här statistik alltså! därför sitter jag nästan jämt på last.fm och håller koll på hur mitt lyssnade ser ut, för att jag tycker det är rackarns spännande att se historik från ens vardag liksom. har du kollat in spotify wrapped? tyckte du att resultatet stämde in på dig? jag vet inte om jag skulle påstå att indierock är min genre direkt, men annars så! älskar att man får en egen liten spellista med låtar man missade under året också. såhär ser min ut:

himla bra grej det här! ser redan fram emot hur statistiken för 2018 kommer se ut hehe 🌟

We rise by lifting others, so spread love everywhere you go.

Gillar

Kommentarer

Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
vad vore väl livet utan musik alltså ! <3
nouw.com/vägentillfriheten
seagullcrying
seagullcrying,
Ja fick rap pop, jag är mer en tropical house/deep house/stamp tjej haha. Musik är helt fantastiskt faktiskt, vet verkligen inte vad ja hade gjort utan musik faktiskt
nouw.com/seagullcrying