minimalism-utmaningen del 8: skriv ner fem saker du är tacksam för.

varför är det viktigt att lista saker man är tacksam för i en minimalism-utmaning? jo, för att tydligare se framför sig att det finns viktigare saker i livet än det materiella. för mig väger avsaknaden av materiell lycka aldrig någonsin ner den känslomässiga lyckan jag känner inombords när jag gör sånt jag älskar, eller är bland de jag älskar - men ibland är det en bra grej att påminna sig själv om det också, så att inte de där materiella lockelserna drar mer än det som egentligen är viktigt.

Vänner och familj. Eller ja, egentligen har jag en gråzon mellan vänner/familj, eftersom man i min mening inte behöver ha blodsband för att vara en familj. Efter ett gäng år utan kontakt med varken vänner eller familj har jag fått en helt ny syn på mina närmaste relationer, och idag är jag så glad över den fina kontakt jag har med de som accepterar mig för den jag är.

Livet. För några år sedan visste jag inte om jag skulle fylla tjugo ens, jag var så otroligt deprimerad och djupt nere i min PTSD att det aldrig verkade ta slut. Men allt mörker tar slut någon gång, och jag är så fantastiskt tacksam att jag överlevde och lyckades ta en ljusare väg till slut.

Mina drömmar. Vem vore jag utan mina drömmar? Det är de som tar mig framåt och som tillåter mig att ta alla knäppa, krokiga vägar i livet som gör att jag hamnar precis där jag hör hemma.

Kontakten med universum och mitt inre. Jag har alltid haft en stark kontakt till min intuition och magkänsla, och senare har det även utvecklats till ett verktyg för att få vägledning och styrka från universum - vilket jag älskar! varje morgon när jag vaknar så ber jag om ännu en dag utan socker, och jag håller alltid utkik efter tecken och vägledning. allt sker ju av en anledning, en måste bara läsa mellan raderna och ha lite tålamod ibland innan en märker av resultat.

Våren. Tänk att allt grönt vaknar till liv där ute under jorden nu! Att solen värmer, gatorna sopas rent från damm och grus och att det är ljust både innan och efter jobbet. Det finns ingen härligare årstid tror jag.

vad är du tacksam för i livet? 🌻 älskar såna här små fina listor!

We rise by lifting others, so spread love everywhere you go.

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Vilket himla fint inlägg ❤️ Håller med dig till fullo, det finns inga materiella ting som kan väga upp mot relationen till vänner/familj - eller bara det faktum att solen skiner, fåglarna kvittrar och himlen är blå 💕 Älskar att lista det man är tacksam för, gör det titt som tätt, men kan egentligen inte göras för ofta 💖💖 All kärlek till dig fina Josefine!
nouw.com/janielindahl
Aijo
Aijo,
Så himla fint skrivet, ibland måste man verkligen stanna upp och tänka till, håller helt med dig och tidigare skribent, vad spear "prylar" för roll när man egentligen har så mycket annat att vara glad över? Och jag är också så glad över att du lyckades bli över 20 haha <3 :')
nouw.com/aijo