minimalism-utmaningen dag 7: rensa skafferiet.

skafferiet är en sådan där plats som vi alltid har haft väldigt bra koll på, med en begränsad ekonomi köper man ju nämligen helst inget i onödan och vi har alltid använt minsta lilla bottenskrap innan vi köpt något nytt. nu har ju dock ekonomin blivit bättre sedan D fick sin anställning, och plötsligt har vi möjlighet att fylla skafferiet med mer än vad vi är vana vid. DESSUTOM har D bestämt sig för att börja äta lågkolhydratkost nu - inte mig emot, ju mindre sockerrik mat hemma desto bättre för mitt beroende - så det är en hel del som behövs rensas ut härifrån.

såhär såg det ut innan! det är kanske 70% bra mat som vi använder oss av typ dagligen, men så är det ju den där lilla procenten som bara tar plats och som vi inte kommer använda oss av mer. så, då gör man följande för enkelhetens skull:

lägg ut hela skafferiet på köksbordet, och ställ sedan in sånt som man vet att man äter och använder sig av. på så sätt missar man inget, och man får en himla bra överblick dessutom! här kan man även passa på att fylla på burkar med fröer och linser m.m om man gör som vi och förvarar det på det sättet. ju mindre halvtomma förpackningar, desto bättre!

ojojoj, så tomt det blev! men nu finns det mer plats för bättre råvaror som vi kommer införskaffa inom kort - olika mjölsorter som inte triggar sockerberoendet, mer fröer och nötter osv. vi började även med ett nytt system där de burkar som snart är slut står på vänster sida, så att vi snabbare får en överblick över vad som behöver handlas. och det som blev över?

det skänker vi till vänner såklart! här slängs ingen mat i onödan.
det känns så himla skönt att ha ordning i skafferiet igen! inget mer rotande för att hitta vad man behöver, och nu kommer det bli mycketmycket enklare att laga mat, handla och bara ha bättre koll på vad som finns hemma. älskar sånt!

We rise by lifting others, so spread love everywhere you go.

Gillar

Kommentarer

marietheresel
marietheresel,
Alltså wow. Aldrig i mitt liv har jag haft ett ens nästan så välstädat skafferi 😂❤️
nouw.com/marietheresel
wildfulness
wildfulness,
haha åh, men det kaan vara så att jag är lite av en tvångsmässig perfektionist 🙈😂💕
nouw.com/wildfulness
janielindahl
janielindahl,
Nu kliar det i fingrarna här med, är i kolosalt stort behov av att rensa skafferiet här hemma! Så klok idé att samla fröer i burkar och att ha en vänster/höger ordning, man får ju en himla bra överblick med det 😍💖 Heja dig! 🙌🏻
nouw.com/janielindahl
Finurliga fröken ,
Det är så inspirerande att följa dig under den här utmaningen! Jag är själv väldigt sugen på att göra de men tror jag tar den lite längre fram. Tack för all inspiration!
finuligafroken.se