ett nytt projekt på G! + ett litet klagoinlägg.

som jag skrev i förra inlägget håller ju konceptet med min lilla blogg på att ändras, och jag börjar suggessivt hitta vilken riktning jag vill gå åt - speciellt efter helgens magsmärtor och omotivation till livet överlag. sedan jag flyttade så har jag nämligen tappat allt som har med hälsorutiner att göra:

• jag har börjat äta socker igen. orimligt mycket dessutom, precis som en gör när en är sockerberoende. minst en cola zero om dagen (sockerfri javisst, men sötningsmedlet lurar hjärnan och gör att den vill ha mer mer mer) och detsamma gäller olika sorters godis, glassar och ~proteinbars~ som även de innehåller sötningsmedel i mängder. jag har helt enkelt tappat kontrollen.

• jag äter knappt riktig mat längre. jag minns inte när jag lagade en rejäl måltid senast, oftast kokar jag pasta och äter med någon smaksatt creme fraiche och ost typ. sedan köper jag något snabbt att äta på macken eller ica när jag har lunch på jobbet, eftersom jag aldrig har någon matlåda längre.

• yoga finns inte ens på kartan just nu. jag har försökt att yoga, men jag får så ruskigt ont i handlederna och kroppen känns tung och svår att jobba med. så känns det alltid när jag tagit en paus från yogan, men den här gången är den spärren extremt svår att komma över och jag måste ibland sluta mitt i för att jag bara vill bryta ihop.

• jag äter knappt min medicin som jag ska. det kan bero på att jag inte vet exakt hur mycket jag ska äta av den just nu, och läkarna är så himla diffusa och otydliga så jag blir tokig. men den senaste tiden har jag glömt att ta den nästan varannan dag, och det viktigaste för att medicinen ens ska fungera är regelbundenhet och speciellt att jag försöker ta den vid samma tidpunkt varje dag. men när jag vaknar varje morgon är jag så trött att allt fokus går till att ta mig ur sängen, och när jag ska lägga mig är jag så trött att jag vill gå sönder - så då faller det lätt bort att medicinen ska räknas in i någon av dessa rutiner.

såhär ser alltså mitt liv ut just nu. och fram tills nu har jag tyckt att det känts helt okej, eftersom jag haft det rätt tufft det senaste. men nu i helgen kände jag varje liten millimeter av resultatet efter den här behandlingen av min kropp, och det är inte värt det. men hur hittar man tillbaka till motivationen? mitt bästa (och enda, för den delen) sätt är att dokumentera, skriva om det och visa upp processen för andra. det har alltid varit en drivkraft för mig, jag känner mig inte lika ensam i striden och det blir roligare att kunna kolla tillbaka på utvecklingen sedan.

så på instagram kommer jag nu regelbundet lägga upp videos där jag övar upp styrkan i handlederna och kroppen med hjälp av yoga och träning, och här kommer jag lägga upp bilder och skriva djupare om de olika övningarna. jag kommer även skriva ut recept och tankar kring mat här på bloggen, med instagram som komplement. sedan kommer jag försöka ta mig ur sockerberoendet igen (klarade jag mig i ett helt år förra gången så klarar jag det den här gången med!) och då kommer jag nog vända mig hit för att skriva av mig.
tills jag hittat tillbaka till mig själv så kommer mina övriga intressen att hamna i skuggan, och så får det helt enkelt vara tills vidare. men jag tror att sånt kommer tillbaka automatiskt när en börjar må lite bättre, när rutinerna börjar bli mer säkrade och tryggheten inom mig kommer tillbaka. jag saknar mitt pigga jag, och tänker göra allt för att locka fram henne igen. är ni med mig? 🌟

We rise by lifting others, so spread love everywhere you go.

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
Jag är med dig fina du! Pepp pepp pepp 😘❤️
nouw.com/frulindhamn
Finurliga fröken ,
Ska bli intressant att följa din resa. Jag började med något liknande förra lördagen. Jag har fibromyalgi, ångest och ibs vilket gör att kost och motion borde ligga högt upp på min lista för att må bra. Men jag har i stort sett legat inne framför tv och ätit skit hela det här året. Har gått upp 7 kg och ännu mer om man ser tillbaka på förra året. Så nu bestämde jag mig för att det räcker. Jag vill må bra och kunna röra på mig ordentligt. Kommer peppa och stötta så mycket jag kan.
finuligafroken.se
Myslivet
Myslivet,
Det är svårt att få allt att passa samman. Jobb, hälsa, mat. Det är inte konstigt alls att man faller i från och ur det. Det positiva för dig är att du hittat ett sätt som fungerar eller hur?.. kanske kan man fokusera på en del i taget och sedan bygga på lite i taget. Jag älskar också yogan och har fallit ur lite. Jag intalar mig att ett yogarum kommer hjälpa, där ingen stör 💚 lycka till, jag är med dig lite överallt. Tycker du har den finaste, mjukaste bloggen man kan tänka ♡
nouw.com/myslivet