dags för en ny tvättmetod (no poo) + rabattkod!

[i stolt samarbete med justwood.se]

nu har jag tvättat håret med rågmjöltvätt varje vecka i ännu en månad, och hur underbart det än är så är det ju inte alltid jättesmidigt. det är väldigt tidskrävande, mycket som ska förberedas och ännu mer som måste städas undan efteråt - vilket är helt okej om man som jag kunnat planera in hårtvätten en hel förmiddag, men snart kommer jag inte riktigt ha den lyxen längre och jag börjar känna mig lite smått stressad inför kommande hårtvättar. men eftersom rågmjölstvätten fungerar så _himla_ bra på mitt hår så känner jag mig såklart rätt så kräsen när det kommer till att prova nya metoder.

så när jag fick hem en ekologisk schampotvål från Just Wood så kände jag direkt: kan det här vara lösningen? jag har läst på en hel del om olika schampotvålar tidigare, men eftersom jag inte vetat hur mitt hår skulle reagera på det så har det inte känts värt att införskaffa någon. förrän nu då!
men hur kan en schampotvål vara no poo? namnet kan vara ganska vilseledande faktiskt, för innehållet i en schampotvål har verkligen inga likheter alls med ett flytande schampo! den här tvålen innehåller inga silikoner, parabener eller andra konserveringsmedel utan är istället fullproppad med bra oljor som rengör skonsamt och återfuktande utan att rubba hårets egna oljeproducering. (ifall ditt hår är van vid ett vanligt schampo så kan det därför ta ett tag innan det vänjer sig vid det fasta schampot - men tro mig, det är så värt det!)

den här schampotvålen doftar friskt av cederträ och får sin naturliga färg från ekologiska kaffebönor, hur härligt låter det inte? den innehåller dessutom ingen palmolja, vilket är hur bra som helst i mina ögon. det är en otroligt dryg tvål, efter två användningar så märker jag fortfarande ingen skillnad på tvålens storlek så med rätt vård (dvs, förvara torrt mellan tvättarna) kommer den nog räcka i många månader framöver. på Just Wood finns det faktiskt en tvålhängare i trä (såklart) som passar perfekt till schampot, så det kan jag verkligen rekommendera. 🙌🏽 vi har en i badrummet och det blir en riktigt snygg inredningsdetalj som bonus!

men till den absolut viktigaste frågan:
hur blev mitt hår efter att ha tvättat det med cederschampot?
vid den första tvätten så underskattade jag tjockleken på mitt hår tror jag, plus ovanan att tvätta håret med en fast tvål som dessutom löddrar lite (rågmjölet löddrar ju inte och appliceras i torrt hår) så då missade jag en hel del fläckar så att håret inte kändes helt rent efteråt. men en vecka senare tog jag revansch och gnuggade hårbottnen ordentligt, och efter det har håret bara känts fantastiskt. det har faktiskt aldrig känts såhär friskt och medgörligt! efter en vecka utan några extra vattentvättar så känns håret dessutom fortfarande rent - vilket är helt nytt för mitt hår som brukar bli ganska oljigt i slutet av veckan. WOW säger jag bara! jag menar, kolla ↓

m-mm! och eftersom jag är så himlahimla nöjd med den här schampotvålen (det kommer nog dröja länge innan jag slutar med den!) så är det klart att ni också ska få chansen att prova den för en lite billigare peng. så bara ni anger koden WILDFULNESS_CEDER när ni checkar ut i kassan på justwood.se så dras 25% när ni klickar hem schampot - ett riktigt dunderklipp om jag får säga det själv.

åh just det! en liten parentes bara: en timme innan jag hoppade in i duschen provade jag dessutom en hårinpackning som @artibus tipsade om i söndags, där en vispar ägg, honung och olivolja till en underbart fluffig smet att applicera i hårbotten och längderna. så himla underbart! jag gjorde det även lite som ett test för att se ifall cederschampot klarade av att tvätta bort oljan - och det klarade den ju alldeles galant. 100% nöjd med resultatet alltså!

We rise by lifting others, so spread love everywhere you go.

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Men alltså wow wow wow!! Jag använder också bara en schampotvål, men min är enbart rasullera som jag nämnt många gånger! Det rekomenderar jag ALLA 😍😍 Och vad roligt att inpackningen fungerade för dig!! All kärlek ♥️♥️
nouw.com/artibus
wildfulness
wildfulness,
det är såå skönt att hitta en tvättmetod som är enkel och bra för håret alltså 😍 och inpackningen kommer jag lätt göra fler gånger! ❤️
nouw.com/wildfulness
wordlycornerblog
wordlycornerblog,
Men näej vad underbart! låter ju bara sååå bra. inget balsam eller så efter antar jag? ❤️❤️
nouw.com/wordlycornerblog
wildfulness
wildfulness,
precis, inget balsam behövs! 🙌🏻 så det är både minimalistiskt, ekonomiskt i längden och bra för hår och miljö 😍 och bäst av allt: veganskt!!
nouw.com/wildfulness