Ankomsten.

Åh, jag har verkligen hittat en ny favoritförfattare nu! Shaun Tan heter han och det jag läst av honom hittils har varit helt magiskt.
Boken Ankomsten som jag precis läst är helt ordlös! Det är en grafisk roman där en man måste lämna sitt hemland för att skapa en ny tillvaro för sig själv och sin familj i ett nytt land. Med bara en handfull mynt och en resväska ger han sig iväg till andra sidan havet för att hitta mat, bostad, arbete och hopp.

Det jag tyckte var mest fantastiskt med hela boken var att man kan läsa den precis hur man vill, man kan använda vilka ord man känner för och bygga upp egna känslor och tankar på ett helt annat sätt än när man läser en text. Och illustrationerna alltså! Wow. Jag vill leva i den här världen av underliga djur och vackra former. Det är en så otroligt stillsam bok, behaglig att läsa och efteråt kändes det så fint i hjärtat. Läs den! (Jag har även lånat en liten fin novellsamling av Shaun Tan, den heter Berättelser från yttre förorten och är helt magisk. Den innehåller texter, men även så vackra illustrationer att jag får ont i magen.)

We rise by lifting others, so spread love everywhere you go.

Gillar

Kommentarer