normer - släng dig i väggen

Jag känner att jag måste få skriva av mig lite. Hela tiden matas vi om hur vi ska leva vårt liv. Man ska prestera bra i skolan, börja plugga på högskola efter gymnasiet, ha sex när vi är sexton, köpa hus, gifta sig efter skolan, skaffa barn, och sedan bara leva som alla andra gör. Jag kan säga kort, jag hatar normer. Jag är så enormt stressad över allt man "ska ha gjort" i min ålder. Jag har varit sjuk i flera år. Hela mitt liv har stått på paus. Jag har inte hunnit med allt man "ska göra" Och jag är säkert inte ensam. Jag gråter ofta. Att jag inte hunnit utbilda mig, att jag inte har ett barn i magen och en man som väntar hemma på mig när jag kommer från jobbet. Men det kommer. Man måste skapa sitt normala, och strunta i vad alla andra gör. Du väljer vilken ordning du vill göra allt det jag radat upp. Om du ens väljer det. Du kan välja en helt annan väg och det är mer än okej! Det är super!

Man ska inte behöva bli stressad över det "normala" för det finns inget sådant. Alla är olika och alla tar allt i olika ordningar. Vill man göra karriär innan man skaffar barn så gör det. Vill du inte skaffa barn alls, så gör inte det. Vill du inte plugga på högskola eftersom du nöjer dig med det jobbet du har nu så strunta i plugget då. Jag tycker samhället har blivit så inrutat och det stressar mig. Jag försöker att inte påverkas och nu den sista tiden har jag verkligen börjat leva mer i nuet. Jag kommer att hinna med det jag vill, det vet jag. Det viktigaste av allt är att JAG mår bra. Det är det ända som spelar roll.

Så normer, släng dig i väggen. Skapa DITT normala och strunta i vad alla andra tänker och tycker! Gå din egen väg, ingen annans! Lova mig det, FÖR DET SKA JAG GÖRA!

Gillar

Kommentarer

saralinnea
saralinnea,

Jag blev alldeles tårögd av att läsa detta, jag är 25, är inte vidareutbildad, har ingen partner, inga barn, inte ens ett eget boende och jag skäms och känner en sådan press och stress över att leva det som anses vara normalt och att att jag misslyckats med min plats i samhället. Vet inte hur många gånger som jag gråtit över just detta.

nouw.com/saralinnea
wiklundlinnea
wiklundlinnea,
Åh men fina du! Vi är långt ifrån ensamma. Vi har inte misslyckats. DU har inte misslyckas. Det är samhällets bild som är så skev. Jag gråter dagligen över detta men på senaste tiden har jag verkligen tränat på att försöka leva i nuet. Vår tid kommer. Alla är på olika plan och har olika värderingar, det är mer än okej! Det är samhället det är fel på och inte oss! Skapa ditt normala! Strunta i vad andra tycker/gör. Du är unik. Finns här om du vill prata! Massa kramar till dig♥️♥️♥️♥️
nouw.com/wiklundlinnea
sarasara
sarasara,

Känner verkligen igen mig i detta! Har mått och mår dåligt över att mycket inte har blivit som jag hade målat upp det, men insett att många av mina förväntningar och föreställningar kommer utifrån, från omgivningen. Hade samhället inte sett likadant ut som det gör nu, hade jag inte haft vissa av mina önskningar. Man måste försöka sluta jämföra sig med andra, utan uppskatta det man själv har och som man är nöjd med.

nouw.com/sarasara
wiklundlinnea
wiklundlinnea,
Precis! Man kan inte hålla på att jämföra sig med andra för ALLA har olika liv, drömmar och värderingar. Man ska inte skaffa barn bara för att andra i sin ålder gör det. Man ska inte behöva känna sig tvingad att inleda ett förhållande bara för att samhället anser att det är normalt. Alla är olika. Och det är helt fantastisk! Kramar!🌟
nouw.com/wiklundlinnea
taylorsroom
taylorsroom,

Så sant! Det är så lätt att tänka hur en borde leva för att passa in i "normen". Jag är tacksam för att jag sluta sträva efter det eftersom mitt liv som jag haft inte har varit enligt normen och då ska jag inte försöka sträva efter det. Om jag hade strävat efter normen hade jag inte haft min dotter nu.

nouw.com/taylorsroom
IP: 173.231.62.82