Yay! Äntligen lov!

Idag är det tisdag aka andra dagen av mitt sista sportlov. Inte mycket till sportlov för mig. Haha ägnar det mesta av tiden till att kolla på serier. Har börjat kolla om serien Bones, som är en av mina favoriter, är just på avsnitt 16 av typ 20 på första säsongen av 12!!

Det mesta av tiden borde jag ägna till att plugga för nu de kommande veckorna kommer det vara den jobbigaste perioden i skolan. Visst jag ska ut och resa i två veckor med skolan, men det innebär också att jag måste ta igen två veckors arbete!! Älskar att resa men inte att missa såhär mycket av skolan....Så lovet bidrar ju också till en viss stress, men försöker att spendera den mesta av tiden till att ligga i sängen och kolla på serier. :)

Hoppas ni har ett bra vecka, vare sig det är lov eller inte! :)

(Ps. för er som inte vet vad Bones är så lägger jag en bild på serien)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Min dröm är att bli au pair och hade precis ett skype-samtal med den första familjen som kontaktat mig. Jag var så nervös och som vanligt, så känns det nu efteråt att allt är kört och att jag gjorde världens sämsta första intryck. 

Jag hade i förväg skrivit ett helt google-dokument fullt med frågor jag skulle ställa de och barnen, men ställde En enda fråga typ.. Jag satt tyst typ hela tiden för visste inte vad jag skulle säga. Satt bara där och log och nickade och skrattade lite då och då... De var så söta och snälla och det kände som jag framställde mig som ett fååån. 

Ser så himla mycket fram emot att vara au pair och har nu i flera dagar föreställt mig att vara au pair i deras hem och så går det så här.....

Som vanligt när jag överreagerar och tror att allt är kört vill jag typ bara skriva ett långt mejl till familjen och be om ursäkt för att jag var nervös och inte sa något när mamman pratade massor och var trevlig....

Varför ska jag alltid göra så här?

Likes

Comments

​I augusti 2017 hade jag min första körlektion. Idag, ca 5 månader senare, två dagar efter att jag fick godkänt på mitt körprov, 4 dagar innan mitt godkända teoriprov gick ut, så har jag nu körkortet i min hand.  Jag kan inte fatta det! Jag har fått körkort!!

När jag hade kört upp går de två personerna som bedömde min  körning ut i bilen och ska prata om min körning. Jag får sitta kvar och höra deras mummel. Jag håller för öronen, vill inte höra. Jag tycket körningen gick bra, det kändes mycket bättre än de andra två gånger jag kört upp.  Jag får tårar i ögonen och jag tänker nu är det kört. Jag kommer få göra om både teorin och körningen igen!. Men när de kommer in och berättar för mig att jag är godkänd så kan jag knappt fatta det. På väg därifrån börjar jag storgråta. All ångest, all oro över körkortet jag haft i 5 månader försvann. Jag behövde inte oroa mig för att mitt teoriprov skulle gå ut, jag behövde inte köra upp en fjärde gång.. Jag behöver inte ha en enda körlektion mer! 

Jag har haft sån sjuk ångest inför varje körlektion jag haft de senaste fem månaderna. Varje gång jag gått från tågstationen till körskolan har jag fått säga till mig själv att försöka fokusera på andningen och försöka få ner pulsen. Jag har varit rädd för att misslyckas, att göra fel och att göra någon besviken.

 Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle få det. Jag hade efter senaste uppkörningen gett upp. Jag ville inte ha det där körkortet längre.Jag vill inte gå dit köra upp igen och misslyckas, och möta min körlärares ansikte och säga att jag inte klarade det, igen. Jag orkade inte längre med ångesten inför ännu en körlektion och jag orkade verkligen inte med nervositeten och oron över uppkörningen. Att i flera veckor oroa sig och tänka på det varje dag. Att vissa kvällar inte kunna somna för att jag verkligen verkligen inte ville göra om det än gång till. Jag var helt färdig och slut. 

Därför sitter jag nästan och gråter när jag ser mitt körkort, inte p.g.a ångest eller oro, utan av glädje och lättnad. Jag får äntligen köra själv och jag har längre ingen som bedömer mitt körande och skriver ner mina fel och brister på ett papper.

MEN, det är viktigt att förstå att även om man kör upp 10 gånger, så ge inte upp. Man kommer klara det till slut. Det är inte fel att misslyckas, utan man får då veta vad man måste öva på och så övar man på det. Jag mådde dåligt för att jag jämförde mig med mina vänner. Jag hade säkert mer än 30 körlektioner, medan mina vänner bara har haft runt tio. Jag lade ner så mycket pengar och när jag berättade för mina vänner att jag haft så många körlektioner så kollade de konstigt på mig. Jag mådde dåligt, för jag kände mig dålig. Men om du så behöver 500 körlektioner så är det strunt samma!! Kör så många du behöver tills du lär dig!! Jämför dig inte med andra! Du är bäst och kan klara det!

(skriver det här när jag är sjuk så orkade inte gå igenom stavfel osv, ber om ursäkt för det <3 )


Likes

Comments

Hej :)

Ligger just nu i sängen, allmänt stressad och lyssnar på musik. Imorgon ska jag få tillbaka mitt prov som jag skrev förra veckan i filosofi och det gick inte bra på det provet. Är säker på att jag kommer få F, men eftersom jag aldrig riktigt fått F så finns det en liten känsla i mig som säger att jag ska få E. Men jag vill inte ha den där lilla känslan där, för får jag F kommer jag bli ännu mer besviken... Vill verkligen inte få F! Men jag borde ju få en chans att göra om det?


Likes

Comments

Jag är sååå glad!

Juste, HEJ! :)

Okej jag har haft en dröm sedan jag var jätteliten att vara Au Pair i England och nästa år är åter då jag äntligen kommer ansöka att bli au pair och så kommer jag förhoppningsvis bli det också! Men självklart är det en lång väg dit och det är inte förrän i Januari som jag kommer ansöka, och sen är det ju inte säkert att jag blir au pair. MEN, nu är jag iallafall ett steg närmare och har nu två referenser, som var ett minumum. Jag ska försöka se om jag kan få några fler, men det är en bra början.!!!

Jag har redan börjat fylla i papprena, och jag vill skicka in allt redan nuuu. Har liksom planerat för att spendera ett år efter gymnasiet i England. Guud hoppas verkligen att det blir av!!​

Likes

Comments

Varför ska jag vara stressad jämt och bara sluta göra saker på grund av det? Har så mycket att göra men ändå struntar jag i allt? Har alltså ett stort filosofiprov på fredag som jag inte alls pluggat till, och har inte någon som helst tid till det idag då vi ska fira min pappa. Sen har jag GA som jag måste måste börja med, för nästa vecka är första inlämningen, och har man inte skrivit något får man F-varning. Sen har jag ett argumenterande tal nu på tisdag och har panik, för hatar att prata inför folk speciellt att argumentera för tesen blir aldrig tydlig och sen har jag knappt någon tid att förbereda mig på! 

Någon mer som känner som att ni drunknar i uppgifter??​

​Just nu sitter jag i sängen och ska snart förbereda mig för skolan. Mitt tåg går om ca en timme, och jag behöver gå tio minuter tidigare så har inte så mycket tid på mig. Idag är det en lång dag framför mig med lektioner som jag inte förberett mig inför samt att jag bar en dubbellektion i körning som jag verkligen vill ska gå bra. Hade en körlektion igår och den gick verkligen bra, så hoppas att jag verkligen behåller den känslan jag hade igår......

Senare idag ska vi som sagt fira min pappa som fyller år!!! Det kommer några gäster och jag bakade i vad det känns som hela natten igår :D.


Hoppas ni får en bra dag, som är mindre stressig än min! <3


Likes

Comments

​Hej....

Ligger just nu i min säng och för ca 5 minuter sedan så kollade jag klart på Lilla sjöjungfrun som är en av mina absoluta favoritfilmer. Men efter det drabbades jag av typ en panikkänsla. Jag kände ett jättekonstigt obehag, som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva. Jag hade inte tänkt på något stressrelaterat allt under filmen, men det var som om all stress bara attackerade mig och känslan av extremt lite tid, som om den rinner ut slog mig. Några sekunder tänkte jag att tiden måste stanna, jag måste bara sluta existera några sekunder så försvinner den här känslan. Jag vet inte vad som hände men det kändes bara så konstigt. Jag kände mig arg, irriterad, gråtfärdig. Kunde inte koncentrera mig på något annat än det som hände. Men nu någon minut senare har jag lugnat ner mig i någon form och måste snart försöka sova. Men tanken slog mig nyss att jag blir nog lugnare om jag skriver av mig lite... Jag får ibland det behovet, att jag måste sätta mig ner och skriva ner mina tankar. Men oftast blir jag illa till mods efter.. Jag har länge velat att den här bloggen skulle vara till för det, som en liten dagbok, där jag får skriva av mig, samtidigt som att jag hoppas att någon kan relatera till det jag skriver och uppskatta det. För visst, det är inte det roligaste att läsa om andas problem och det är kanske konstigt att göra min blogg till någon slags dagbok för mina problem, men jag älskar att skriva så det är nog en bra idé... 


Hoppas ni sover gott och får en bra dag imorgon. Hej då!

Hoppas min idé inte är allt för hemsk :)

Likes

Comments

Okej vinter börjar verkligen komma på riktigt...

Hej!

Gud när jag vaknade igår var det minusgrader och frost ute! Jag gillar vintern men är inte mycket för den kyliga delen, utan gillar mer snön och det juliga. Hahah skäms nästan över att erkänna att jag redan börjat lyssna på jullåtar. 😌

Nu måste man börja ta fram alla varma kläder, jackor och skor och verkligen klä sig med tjocka lager. Vad tycker ni om att det börjar bli vinter?

Min skolas värme är ju ickeexisterande också. Det är såå kallt i skolan och man får nästan köldskador av att bara känna på elementen. Ser inte framemot att komma tillbaka efter helgen, för skolan stänger av elementen då. :( Men guud asså så tråååkigt jag är, sitter och skriver om väder och temperaturer. Håller jag på att bli gammal eller?(haha 18=gammal )

Men ärligt det börjar bli väldigt kallt och mörkt ute och det påverkar mig väldigt mycket, både bra och dåligt. Jag blir nog lättare ofokuserad och tänker på saker som jul och ledighet, samtidigt som jag är väldigt trött. Redan vid 19/20 blir jag trött och skulle lätt kunna sova då. Undrar hur det ska gå med körningen nu när det är såå mörkt.....

Hoppas ni får en bra dag!!!

Likes

Comments

Hej :)

Sitter just nu på en av mina lektioner och den slutar om typ tio minuter. :( Vi skriver en uppsats och har nu suttit och försökt komma fram till något i ungefär en timme. Det jobbiga i det hela är att jag tio minuter innan den här lektionen satt i 90 min och sökte fakta och skrev på en annan uppsats. Så det hela ledde till att jag nu sitter på lektionstid och skriver ett blogginlägg.

Lektionen jag har är samtida kulturuttryck, och vi är fem personer i den kursen..hahah. Idag är två borta så vi är bara tre stycken.... :D

Senare idag har jag även ett prov i latin, vilket jag varken är förberedd inför eller ser fram emot..

Jag har ingen som helst lust eller ork till att plugga längre, Vill bara att skolan ska ta slut. Jag är bara så stressad och skoltrött att samtidigt som jag inte bryr mig om läxor o.s.v så bryr jag mig. :S GUUD asså någon mer än jag som är skoltrött? Men men kan inte hoppa av nu när jag har mindre än ett år kvar tills studenten.

Likes

Comments