Akut till UDS.

Igår upptäckte jag att Märtha, vår nyopererade cocker hade två hål i sina operations sår o att några av stygnen gått upp.
Inte alls bra.
Vi fick åka in till djursjukhuset akut. Kirurgen som opererade henne förra veckan kikade på det. Hon skulle kontakta tandspecialisten o rådfråga dom. Det visade sig nämligen att det är Märthas hörntänder som spökar till det o gjort så att stygnen går upp.
Det är så här att hon har gjort en plastikoperation för grav missbildning av läppveck. Hon har under hela sin tid hos oss, 4 år, haft besvär med  dessa läppveck. Genom åren har vi gått hos veterinären o hon har behandlats för dessa med olika mediciner o det har alltid blivit bättre.
I augusti blev dessa munsår gigantiska, Inget hjälpte o vi tog ett  bakterieprov. Det visade sig att hon hade fått resistenta bakterier, alltså ingen antibiotika hjälper. Dessa bakterier finns naturligt ute i jorden. Hennes immunförsvar måste fått sig en svacka efter löpet o hon blev mottaglig för dessa eländiga bakterier.
🙂
Det var då vår kamp började. Varannan dag badade jag henne i shampo för pyodermi o varje dag tvättades munsåren i olika vätskor o smörjdes in med olika salvor. Det enda som kunde få  bort detta var eventuellt att tvätta bort skiten.
Efter tre månader så gav vi upp då det inte gett något resultat alls. Två olika veterinärer dömde då ut henne medans den tredje som är tandspecialist trodde på en operation. Märtha remmiterades till en mycket erkänd skicklig kirurg som inte ens tvekade att genomföra operationen. Så för en vecka sen opererades vårt lilla Lakritstroll o allt har fortlöpt bra tills igår. Vi är dock mycket tacksamma att sårreduktionen lyckades o att det ändå ser bra ut trots att det glipar lite i framkant.
Hon tog bort 4 cm hud på varje sida.
😊
Vi ska dit nästa vecka igen om det inte uppstår fler komplikationer förstås o då har också kirurgen en plan klar om det inte läkt.

Helgens planer är nu inställda pga detta. Vi har bestämt oss. Båda stannar hemma istället för att åka till Göteborg o My Dog med hotellvistelse o utställning. Vi avbokade hotellet igår eftermiddag.
Vi får se framåt istället o hålla tummarna att Märtha blir bra.

  • 46 visningar

Gillar

Kommentarer