Jag är gravid

Det händer lite för mycket runt mitt liv just nu och jag hoppas ni inte blir trötta...

Jag har ju inte haft en ordentlig mens på flera månader, och inte tänkt på att jag inte haft mens denna eller förra månaden för det är ju "normalt" för mig.
Däremot har jag i ungefär en vecka haft ömma bröstvårtor, rikliga flytningar och känt mig tröttare än vanligt...
Spontanköpte ett test igår och testade imorse - JAG ÄR GRAVID!

Hur jag känner vet jag inte. En blandning mellan "jag borde göra abort" och "jag vill bli mamma".
Vi håller på att diskutera hur vi ska göra, men jag känner mig på något sätt otroligt glad, förväntansfull och ett barn kanske inte är det bästa just nu... Men när är det?

Graviditeten är fortfarande väldigt tidig, jag chansar på max en månad så vi har ju tid att bestämma oss om vi vill bli föräldrar. Jag är chockad för jag trodde att min kropp höll på att fjanta sig som vanligt - men det är ju något som växer där!

Sedan, såklart jag inte vill göra abort, det är något jag inte ser lätt på. Det är inte som jag ser abort som ett alternativ till preventivmedel - men det kanske bli så att jag gör en och då är det enbart för barnets bästa.

Jag är väldigt kluven... Känslor bara kör omkring i mig.

Gillar

Kommentarer

Mats
,
OMG... mycket att ta ställning till nu.. Nu måste du vara stark, allt jag tänker säga - och vuxen... hoppas på det bästa för er.
BG
,

För mig gav barnen insikten om meningen med livet. Nu som gammal gubbe så ångrar jag knappt något när jag ser eller bara tänker på mina barn.

minnapt
minnapt,

Grattis Hanna!

nouw.com/minnapt
Nati
,
Hej hanna! aldrig komenterat innan men detta inlägg känns så speciellt så jag inte kan motstå. Du är en sån unik person och det är imponerande hur jävla modig och stark du är, sett din utveckling. hade samma dilemma som dig när jag blev gravid ett halvår sedan och för mig blev de abort för ja e för ung ingen inkomst och känslomässigt omogen för att ta hand om ett barn då jag själv e som ett barn. Du kan vara världens bästa mamma bara du är 100% redo och vet va du ger dig in på.. att få ett barn är ju antingen världens största gåva eller världens största börda.. om inte tala om de traumat man utsätter både kropp o psyke. Så jag hoppas du kommer fram till ett bra beslut för både dig själv och barnet men jag tror absolut du är stark nog att bli mamma dont get me wrong, vill bara att du ska vara så lycklig du kan bli för de förtjänar du verkligen. o detta beslut e avgörande för din framtid. Du är smart tjej så du vet allt detta redan men skadar inte att påminna. take care ♡
veronica
,

Hejsan! jag är en tjej som driver en hjälplinje via skype/tfn där du kan prata om kärleks problem,depression,ångest och andra problem men även om du är mamma eller påväg att bli mamma.Låter det intressant? Skicka då iväg ett mail till mig så får du veta mer.som sagt allt är gratis.Jag har tystnads plikt.(Har legitimation) mvh/veronica