Grekland

Wow vart ska jag börja? Jag hade fyra otroligt spännande, lärorika och fantastiska månader nere på kreta i Grekland. Jag skapade kontakter, fick en vän för livet, fick min egna grekiska lilla extra familj, minnen för livet och framförallt fick jag nya perspektiv på livet och jag lärde känna mig själv.
Något man måste göra när man åker till kreta är att besöka deras huvudstad Heraklion som är en storstad med mycket historia och fin karaktär! Där finns otroligt mycket shopping allt ifrån grekiska billiga kopier till Bershka till H&M och zara. Det man måste se i Heraklion är det berömda palatset Knossos. Man bör även åka till Samaria vilket är Europas längsta ravin på ca 16km uppe i bergen. Med en fantastisk utsikt högt ovanför marken bland bergen får du verkligen se den vackra naturen på kreta. Därefter besöker man en svart strand som blir häftigt kontrast med det turkosa vattnet. Att hyra en cykel på hotellet och åka på Mountainbiking är även något som är häftigt. Själv cyklade jag 60km och fick bland annat se en underbart vacker sjö! Ett roligt sätt att ta sig runt på för man ser lokalbefolkningen uppe i bergen, man ser vart fetaosten tillverkas, vart oliverna odlas och vart all frukt kommer ifrån. Att besöka deras stora stad Chania är också en god idé om man ör ute efter stadsliv, god mat, mysig hamn att promenera i och för att shoppa! Rethymnon där jag jobbar och bodde är en väldigt fin stad med en perfekt kombination av strand och stadsliv. Här finns det mycket att göra och samtidigt finns alternativet att slappa om man endast är ute efter det. Vad jag tyckte bäst om med staden jag bodde i var definitivt att den var väldigt grekisk och mysig ort!

Med ett roligt jobb kom givetvis svårigheter och utmaningar men det är saker som jag kan se tillbaka på idag med stolthet och lärdom. Jag lärde mig oerhört mycket och en erfarenhet som denna är ovärderlig! Inte många som kan säga att dem har bott i Grekland;)

Wickan

Gillar

Kommentarer

Instagram @wictoriahall