Kundservicesekreterare på Lantmäteriverket

Den 14 juni började jag mitt sommarjobb vid lantmäteriverket (LMV). En kul grej var att jag faktiskt blev erbjuden att söka jobbet eftersom jag hade varit där på jobbskuggning. Tänk vilken bra konsekvens!!

Min titel här är praktikant/kundservicesekreterare. Det mina dagar går ut på är att mån-ons sitta i kundbetjäningen och ta emot fysiska kunder, och tors-fre bara jobba med ärenden som anlänt till vår kö (varierar dock vecka till vecka eftersom vi är flera i kundtjänsten).

De olika ärendena kan vara inskrivningsärenden så som lagfartsansökan m.m. eller förrättningsärenden så som ansökan om rågång, styckning osv. Ibland vill kunder ta reda på arealer, ägaruppgifter eller om det finns inteckningar, och ibland vill de ha ett utdrag eller en karta i en viss skala. Kort sagt :)

I juni/juli har vi haft det svettigt på avdelningen och det har faktiskt varit tungt, effektiviteten har legat på 40% ungefär var det en som sa. Juli som även är semestermånad för många innebar vääldigt lugna köer, ibland knappt någon kö alls. Och vi var ibland 3 personer på hela avdelningen, men snart återgår vi till normaltillstånd igen (ca 11 pers).

Trots min korta period här har det hänt en hel del. Kollegor har gått på olika sorters ledigheter av glada, neutrala samt sorgliga orsaker, jag har mött alla sorters kunder, provat på telefontjänsten där mitt första ärende låg på ca 13 nivåer över min kunskapsnivå (schysst), har lärt mig dricka cappuccino och espressochoc eftersom vi har kaffemaskin, och läst nästan varenda åländsk tidning i sommar.

Är på min 13de arbetsvecka nu och är väldigt nöjd med min tid här, kan så otroligt mycket om saker jag tidigare inte visste att existerade och har nästan lärt mig att socialisera med enbart vuxna 35+are samt lärt mig överleva 27 graders arbetsdagar med dålig luft. #proud

Mitt avtal löper ut den 14 september sen får vi se vad jag gör med mitt liv.

Gillar

Kommentarer