​vi lade märke till att våra madrasser i sängen låg lite konstigt.. vi bestämde oss för att ta ur dem och kolla vad som var fel.. direkt när vi lyft ena madrassen ser vi att mitten av gaveln har gått sönder runt träet som sitter mellan gavlarna (lite svårt att förklara). i vilket fall som helst när vi lyft ner den andra madrassen ser vi att det har som spruckit upp en längre bit av gaveln. nu stod vi inför 2 val det ena var att åka 5 mil och köpa en ny stomme och det andra var att försöka laga det. vi bestämde oss för att försöka laga stommen då vi älskar vår säng. sagt och gjort så sate vi några skruvar och stöttade upp mitten men lite annat trä som stöd. nu kan vi bara vänta och se om lagningen håller , eller hur länge..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​oj det är såå mycket jag vill göra.. såå mycket jag vill ska fungera.. men energin är under tröskeln, i går sa min man han skulle lämna vårt äldsta barn en snabb sväng. jag svarade "okej ses snart" sen minns jag inget mer och vaknar av att klockan ringer.. då har jag sovit mellan ca 18:30 tiden till 06:30 i morse.. känner min vimmelkantig och fortfarande tung och orkeslös. jag förstår inte varför det är så här och vill bara ta mig upp ur detta sjukt mörka hål som bara verkar bli både större och djupare.. jag berättade detta åt ulrika min sk "syster"( en väldigt närstående väninna till mig).. ju mer jag vill göra desto mer sjunker jag, men om jag vilar tycks ändå inte orken vilja komma tillbaka och jag vet inte hur jag ska vända denna cirkus.. huvva.. mitt mål är att komma på fötter igen och kunna fortsätta med det som stärker mig och min träning,, 

Likes

Comments

​vi var på väg hem från stan i dag. vi har ju börjat prata med nova om hennes operation, och jag frågade henne om vi skulle hittat en hjälte åt henne, som kan ge henne mod och stöd.. sagt och gjort så gick vi in på leksaksaffären, och jag såg snabbt något jag anade nova skulle kunna älska.. de hade nedsatt pris på en leksak som heter interaktiva yoohoo..det är en liten mjuk sak som kan prata med dig och göra lite andra busigheter.. jag frågade expediten om yoohoo var modig av sig.. hon tittade lite förundrat på mig och jag sa "jo för nova ska operera sig och behöver en modig vän".. plötsligt föll poletten er för expediten som då sa "joo jag har hört att han är jätteduktig när man ska opereras".. jag såg på nova att hon absolut ville ha den, men tänkte jag skulle ta reda på om hon ville ha nån docka i stället, men trots att vi passerade elsa från frost och andra saker jag VET hon älskar var hon bestämd och sa ugglan vill jag ha.. jag förstod inte riktigt att hon menade denna "nallebjörn" så jag bad henne visa mig ugglan.. hon sa direkt att hjälten skulle kunna hjälpa henne att vara  modig.. nu fattas det ett namn.. men vi får se om nova tycker "ugglan" passar den. på väg till bussen kläcker nova ur sig "men vi får förbereda honom, så han är beredd, och mamma om han sköter sig kan han få följa med på vår resa till turkiet".. ha ha ha SÖÖÖÖTNOS!!!! nu väntar vi på batterier

Likes

Comments

​Det har varit en konstig dag i dag. jag drog fram löpbandet och satte klockan på 30 min och var tvungen att göra paus var 10:e minut för jag orkade inte!! men va sjutton nu då?? jag vet att jag klarat springa tjejmilen!! och nu orkar jag inte ens 10 min?? är helt orkeslös och känner mig meningslös och värdelös..... jag har känt mig lite mer nere än jag brukar, men det är så det kan vara. för en tid sen fick jag mitt recept förnyat och läkaren glömde skriva att medicinen ej får bytas. så jag fick den billigare varianten, och mycket riktigt nu (några veckor senare) mår jag sämre, detta har hänt ett par gånger förut och varje gång har jag fått göra samma resa.. så hur mycket ska jag behöva gå igenom?? hon vet sen innan att jag reagerar annorlunda på "utbytes medicinen" och kommer nu att få ändra receptet så det står får ej bytas (IGEN). jag kan bara hoppas att hon ska komma ihåg detta till nästa gång jag måste förnya mitt recept. jag hoppas nu det är så enkelt att det har med medicinerna att göra.. blir lite orolig då kroppen verkar slö och orkeslösheten slår in. ska kontakta läkaren i morgon och se vad jag kan göra,, eller kanske får jag bara uthärda denna svacka,,

Likes

Comments

det är så jobbigt för henne! min minsta dotter har en problematik som gör henne "lite sen". det är oxå så att det inte riktigt kopplar, att mans ska bajsa på toan. vi har sökt hjälp och hjälpen är på väg, men när man ser att hon blir utanför pga detta vill jag bara gråta.. hon hade med sig 3 trosor hem i dag.. allt jag vill är att hon ska få sin tid snarast så hon får slippa detta (och vi med för den delen). i dag är ett superbra ex på hur illa det kan bli.. nova fick inte vara med och bada. hon funderar ju om hon gjort nått fel och var rätt ledsen här hemma. vad gör man??kan bara hålla om henne och pussa på henne., tala om att det kommer bli bättre (samtidigt som jag undrar) även om 90% lyckas och aldrig mer behöver ha dessa problem finns det ju en risk.. vi vänta på en operations tid som är i Uppsala om ca 2-3 mån!..  fram tills dess får jag bara vara där för henne

Likes

Comments

Då har jag haft mitt näst sista matteprov i matte 2b som det nu mer heter. det gick inget bra, och tack och lov hade jag bra resultat på de förra proven jag har gjort. nu är det hårdplugg inför nationella provet. i dag har jag för första gången börja ifrågasätta om jag verkligen ska klara skolan. jag är rädd att allt ska falla igen. minsta sak som händer runt mig drar ner mig och gör mig astrött. men till saken hör att vi har mycket hela tiden. därför är det svårt att finna ro och "ta det lugnt". på grund av mina barns problematik kommer det mest troligt aldrig vara "lugnt" heller.

 nå upp med hakan nu!! jag har 1 prov kvar i matten.. 1 prov kvar på historian och sen samhälle 1 b, sen är jag ju klar!! JAG KAN INTE GE UPP NU!! jag vill inte ge upp, men det känns som om jag krigar i motvind.

Likes

Comments

​i dag känns som en rätt okej dag så här långt. har ringt runt lite och fixat med lite papper inför resan. Robin hade varit såå glad och uppåt så när jag ringde rektorn visste hon redan att vi skulle åka i väg och när jag pratade med henne så skrattade hon och sa att självklart ska de ha ledigt och var jättenyfiken på vart vi skulle. hon berättade att hon varit där 12 ggr.... 12 ggr!!! nå det kanske beskriver hur vi har haft det? eller? njaa kanske inte, vi har nog prioriterat annorlunda kanske? vi har aldrig haft möjligheten att fara heller då barnens problematik och ekonomi har kommit mellan.  Dennis prickar ser lite bättre ut, men de som inte vet han har fått en allergisk reaktion kan nog lätt tro att det är någon sjukdom.. stackaren. han får vara hemma tills det har lagt sig lite till, han ska inte behöva bli retad. intygen för Dennis mediciner är beställda och sjuksköterskan var mycket glad att vi var ute i så god tid.vi behövde dock inga intyg för Novas mediciner. det hela känns som en tokig dröm och att jag ska vakna upp. men när jag loggar in på min e-mail och ser kvittot så blir jag så varm och glad. 

Likes

Comments

​För första gången nånsin har vi bokat en semester resa! jag kände mig jätte glad (och är jätteglad), men blev lite dämpad av min mamma. jag pratade lite med min pappa om det kanske fanns nått pojkarna kunde få göra för en liten slant (fickpengar till resan). jag tänkte inte någon större summa utan kanske  trave lite ved för en 20:a eller nått..  pappa tyckte att det lät som en kul ide. senare på kvällen ringer min mamma och säger att det är bättre att vi drar in på deras veckopeng och att de kan spara sina egna pengar, för de hade inte råd att hjälpa till. i nästa andetag berättar hon om att de ska para deras hund my (renrasig yorkshire) i veckan. jag vet att det är själviskt men min första tanke var "så det har du råd med", jag vet inte exakt vad en renrasig hund kan kosta att para men har hört att det kan röra sig om en 10-12000.ja ja jag vet att detta är själviskt, men kan tycka det kunde vara roligt för pojkarna att få en liten slant med sig på deras första utomlandsresa. (de är 12, 15 och 17). det hade räckt med en struntsumma som 50kr eller nått. och självklart ska de spara av in veckopeng oxå. de får väl nått hushålls jobb hemma som de kan tjäna några extra kronor på.

Likes

Comments

i går började Dennis få röda prickar på händerna. vi tänkte att det kanske kunde vara en allergisk reaktion. vi ringde 1177 och rådfrågade vad vi skulle göra. personen som svarade sa vi skulle testa med clarityn och hydrokortison, men ta kontakt med vården om det blev värre. under natten kommer Dennis flera gånger och klagar på att det kliar så han håller på att bli knäpp. vi försökte lugna honom och sa att vi skulle avvakta lite. kl 6 på morgonen ger jag upp då han kommer för 10:e gången och är jätteledsen. jag ser nu att det har spridit sig och att han fått på andra ställen på kroppen. vi ringer 1177 igen och berättar hur det är och funderar på om vi behöver åka på akuten. sagt och gjort vi åker ner på akuten träffar en mycket stressad läkare som misstänker detsamma (allergi), han frågar om tidigare allergier och blev lite förundrad över att Dennis som är 12 inte har några kända allergiska besvär, och har aldrig haft. han fick några brustabletter och en antihistamin. läkaren säger att det bäst är att vi går hem och vilar. har det inte blivit någon ändring måste vi höra av oss igen och då kanske vi får åka till Sunderbyn (bara 9 mil dit) för att träffa en hudläkare. men han var rätt säker och sa att till 90% borde Dennis bli bättre, OM det nu handlade om allergi. nu sover stackaren så vi får avvakta och se när han vaknat. hur kan det bli så? jag menar bara huxflux'??

Likes

Comments