Tapas och GT, hur gott? I lilla Söderköping fann vi en tapas och gin&tonic bar vid kanalen. Detta var alltså La Uva.

Mysig miljö under sommaren då restaurangen är lagd på en brygga som hänger ut över kanalen i Söderköping. Här är det alltså fokus på tapas och GT. Mums!

Innan maten tänkte vi självfallet att vi börjar med en Gin&Tonic då det är fokus på flertal olika varianter samt väldigt många olika ginsorter. Tråkig som jag kanske är så valde jag en god på Gurka och Hendricks som jag Älskar, men det kommer också in en på apelsin och anis. Båda var verkligen väldigt goda och älskar det faktum att de serveras i så stora glas med väldigt mycket is.

Sedan bestod en lång tid av väntande. Tråkigt nog tog det väldigt lång tid att få sin mat, servisen var inte alls så serviceminded samt att vårt bröd inte kom in. Det drog ner allt en del faktiskt, något som aldrig är roligt.

Men när maten kom, visst var det väldigt god tapas. Miniburgare som hade väldigt bra smak, heberico gris i skivor som var fantastisk, friterade rotsaker som var som otroligt gott snack, god manchego, en härlig chevre sallad, aubergine, ribs och mumsiga vitlök&chili räkor. Ja, men visst var det goda tapas till väldigt bra priser. Så maten den slukade med god aptit, så mycket goda smaker verkligen!

Maten var verkligen väldigt god tapas samt att det var väldigt goda gin&tonic. MEN tyvärr, servicen drog ner upplevelsen väldigt mycket vilket var tråkigt.
La Uva finns även i Norrköping vilket var det första som öppnade. Möjligen att det är bättre service där, eller att det blev kaos den kvällen. Jag tycker ändå att det definitivt är värt att prova då maten var väldigt god.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mycket smak. Det är det som beskriver den här middagen i ett. Och ännu bättre, mycket smak av det asiatiska köket.

Fullkomligt såld på detta ställe. The Lamp hotel & restaurant i Norrköping. Ett otroligt snyggt och modernt hotell med en väldigt vacker uteservering av bar och restaurang. Om du gillar det asiatiska köket, då är det hit du ska gå.

Något som var härligt innan man satte sig till bords var en härlig fördrink och den hittar du i baren som ligger på uteserveringen. En meny av drinkar som de kommit fram till själva uppskrivna på en griffeltavla. Där ser man smaker som litchi, passionsfrukt, ananas och andra tropiska frukter. Själv valdes Miss Passion som finns på bild med smak av just passionsfrukt, litchi, ljus Rom och citron. MUMS säger jag bara. Dessutom blir baren ännu bättre av väldigt kunnig personal gällande både drinkar, viner och öl

När vi sedan ska slå oss ner vid vårt bord så hamnar vi under ett litet tak och modern inredning samt växter runt omkring. Köket låg också ute och var ganska litet, men det är härligt att kunna se när kockarna jobbar för fullt.

Smälte redan när man såg rätterna. Vi valde att testa alla smårätter på menyn, då fick man smaka på allt samt att det blev lagom mycket på tre personer. Det var definitivt helt rätt val. Så fantastiskt gott. Minitacos med hummer, råbiff med vaktelägg, tre olika laxsashimi samt tre olika tonfikssashimi, frasiga dumplings, miniburgare på ryggbiff. Ja, ni hör ju. Allt smälte i munnen. Och som goda komplement små underbara sallader av både gulbeta och groddar.
Till detta fick man även tre olika goda dippar. Väldigt gott, men samtidigt behövdes det inte då råvarorna verkligen kunde tala för sig själva.
Det blev lagom på tre personer men bara för att det var så gott blev det en extra hummertaco beställning. ;)

Som avslutning så blev det en riktigt god kokospannacotta samt en daiquiri liknande drink med litchi.

Prismässigt så är det helt okej, och helgrymt med tanke på vad man fick. Huvudrätterna ligger som vanlig prisklass i princip men rekommenderar STARKT att ta smårätter då det blir en hel upplevelse av smaker. Huvudrätterna lät goda absolut, och såg gott ut när man såg vad andra fick in. Men i jämförelse så blev man blown away av det man såg när vi fick in smårätterna.


Om du är i Norrköping, ska besöka eller bor där så åk hit! Gott, härlig miljö, kunnig personal och grym upplevelse. Och ifall du skulle sova över på hotellet så väntas superfina rum och en grym ftukostbuffé.

Likes

Comments

I brist på bra matrecensioner för oss foodlovers i alla olika ekonomiklasser så väljer vi nu att starta denna blogg. Det kommer handla om både snabbmat, frukostar, alla typer av middagar och drinkar på småtimmarna. Men viktigast av allt är att alla kommer hitta något oavsett plånbokens storlek.

Så till sist undrar vi, why try?

Likes

Comments