Header

Sorry för att det har blivit ett väldigt långt uppehåll sedan mitt förra inlägg! Jag har nämligen kommit hem till Sverige och sedan flyttat till Skottland för att börja plugga direkt efter det så har haft lite fullt upp om man säger så! Men ska försöka skriva de sista inläggen nu inom kort för att avsluta och summera den här resan och sedan ge mig in på ett helt annat äventyr här i Skottland! Har inte bestämt mig än om jag ska blogga undertiden jag är här eller inte, vet inte hur mycket tid jag kommer att ha till det, så vi får se! Men här kommer iallafall ett inlägg om de två sista dagarna på Trek America resan!


Andra dagen i Las Vegas blev väl kanske inte riktigt som vi hade tänkt med tanke på kvällen innan... Vi började med en frukost/lunch vid 11-tiden och sedan tog vi en taxi till The Strip, där alla fancy hotell och turistgrejer ligger! Vi gick in på The Bellagio, hotellet som ligger bakom dammen/sjön där de har vattenfontänshown, och kollade lite. Sedan gick vi ut och gick längs med the strip bort till Cesars Palace och kollade in det lite. Det finns ju ett shoppingcenter där inne, så dit gick vi och sedan hittade vi en Cheesecake Factory som vi satte oss på för att äta lite och såklart blev det cheesecake för oss alla! Efter som vissa utav oss var lite bakfu.. ehrmm.. trötta ;-) så satte vi där en bra stund och bara tog det lugnt! Men efter ett tag var vi ändå tvungna att gå och då gick vi tillbaka ut till shoppingcentret för att leta efter lite souvenirer! Sedan villa några utav oss gå och turista lite längs med the strip så de gick iväg och vi fyra som var kvar satte oss ner på en bänk och wifi:ade och beklagade oss över hur "trötta" vi var! När vi hade wifi:at klart började vi gå tillbaka mot The Bellagio men stannade på vägen vid några kasinon för att testa lyckan. Det gick kanske inte toppen bra men inte så tokigt heller. De som spelade satsade bara några få dollar så det handlade ju inte om några större summor ändå! Efteråt tog vi en taxi tillbaka till vårt hotell, The Golden Nugget, och bara slappade någon timme, innan vi bestämde oss för att det var nog bästa att äta lite kvällsmat. Det blev något så fancy som Subway! Wohoo säger jag som verkligen älskar Subway! Denna gången provade jag faktiskt något nytt dessutom! Det blev kyckling, bacon och mild ost med sallad, tomat, gurka och lök och sedan ranch dressing på det! Och den var jättegod!! Kan ha berott lite på att jag var sjukt hungrig också men ändå! Trötta som vi var, tog vi oss tillbaka till hotellet igen och gick och la oss!

Vi vaknade upp till det som skulle bli den sista dagen på vår 21 dagar långs resa genom USA! Det var med lite vedmod som man klev ur sängen den morgonen. Vi packade ihop våra saker, lastade in allt i bilen och började köra mot vår slutdestination Los Angeles! Vi stannade på in-n-out burger för att käka lunch. Tydligen är den en snabbmatskedja som ska ha väldigt goda hamburgare men de flesta av oss var ganska överens om att hamburgarna inte var så himla speciella! Men det gick ner iallafall! Vi fortsatte sedan mot Los Angeles och kom dit vid 14-tiden! Vi blev avsläppta vid Hollywood Boulevard för att gå runt där och kolla en timma ungefär. Vi kollade in Hollywood-skylten, gick lite på The Walk of Fame, vi gick bort till The Chinese Theatre och kollade på alla hand- och fotavtryck där och sedan souvenirshoppade vi så klart lite också innan vi gick tillbaka till bilen! Efter det körde vi en bit längs med Hollywood Boulevard innan vi svängde ner på Rodeo Drive där många utav de svindyra fancy butikerna ligger och sedan körde vi igenom några bostadsområden med stora flotta hus innan vi tillslut kom fram till hotellet... Där var det då dags att säga hejdå till alla och därmed avsluta den här resan. Det var lite känslosamt och lite jobbigt att säga hejdå trots att vi bara känt varandra i tre veckor. Men på den tiden har vi ju hunnit bli väldigt nära vänner och förhoppningsvis kommer vi behålla kontakten med varandra och kanske till och med ha en reunion någon gång! Jag får kanske bjuda över alla till Sverige eller något!


På kvällen den dagen så gick min rumskamrat Molly, från resan och jag ut för att käka och sedan gick vi ner till stranden som låg närmst oss. Det var en härlig känsla att faktiskt, helt ärligt, kunna säga att jag åkt från östkusten till västkusten! Från stranden ute på Long Island i öst till stranden i Los Angeles i väst! Det kändes bara så bra! Och även lite som ett avslut, trots att jag dock fortfarande hade två dagar kvar i LA (som de kommer jag att skriva om i ett annat inlägg)!

Men för att sammanfatta den här Trek America resan så kan jag säga att det har varit en helt fantastisk resa som jag aldrig kommer att glömma och jag har fått många nya vänner som jag hoppas jag kan håll kontakten med!


Jag har lagt in videon som jag gjort från resan så att ni kan titta och njuta! Vem vet, kanske blir ni sugna på att boka en liknande resa! Om ni funderar på att åka så kan jag bara säga, sluta tänka och bara åk!! Ja, det kanske är mycket pengar men det kommer att vara "the time of your life"!! Helt klart värt varenda litet öre!!! Så bara åk! Ni kommer inte att ångra er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På onsdagen var det dags för Zion National Park! Vi körde från campingen vid nio och kom fram till Zion vid lunch. Väl där åt vi lunch och satte upp lägret innan vi tog oss bort mot vandringsleden vi skulle gå. Vi hade blivit ombedda att ha på oss våra vattenskor, dvs skorna från Walmart som vi använde vid forsränningen... När vi kom dit insåg vi att vandringsleden var i floden som rinner genom nationalparken... Några utav oss var väl lite mindre exalterade över detta, inklusive mig! Det var väldigt mycket folk där också! Men vi började gå och det var inte helt lätt eftersom vi gick mot strömmen och man kunde inte se var man satte fötterna + att skorna vi hade var ju inte direkt helt optimala för denna aktivitet... Vi gick iallafall där en bit innan vi alla var överens om att vända och börja gå tillbaka. Det var åtminstone lite lättare eftersom vi gick med strömmen nu! När vi kom tillbaka till lägret lagade vi mat och städade ut i bilen och lite sånt. Det var ju sista kvällen som vi campade så vi var tvungna att städa ut allt ordentligt och diska allt och torka av matboxarna. Lite ledsamt var det eftersom detta innebar att resan börjar gå mot sitt slut! Vi gjorde inte så mycket mer den kvällen mer än att förbereda oss inför morgondagens hajk till Angels Landing! Vi skulle ta shuttle bussen kl 6 på morgonen så vi var tvungna att ställa klockan på strax innan 5 för att hinna upp och komma iväg! Så det blev en tidig kväll för oss alla!

Så på torsdagen ringde klockan alltså 04:45! Kanske inte den bästa stunden på dagen att behöva masa sig ur sängen så tidigt men kan berätta redan nu att det var definitivt värt det! Kl 05:15 körde vi mot shuttle bussen och kom dit vid 05:30. Bussen gick inte förrän kl 6 men tydligen är denna hajken väldigt populär så för att inte behöva trängas för mycket ute i spåren så får man ta första bussen. Bussen till vandringsleden var nästan full och i princip alla skulle av på samma ställe! När vi väl började gå så var klockan ca 06:45 och vi kom upp till toppen vid 8:30-tiden! Så det tog en stund! Första delen av vägen dit var en typ asfalterad väg men som gick sicksack eftersom vi skulle i princip rakt upp. Andra delen var lite mer klättring och inte någon direkt tydlig stig. Det var något ställe där det var mindre än en meter brett och bara fanns en kedja att hålla sig i och sedan stupade det ner på sidorna... Lite fjärilar i magen hade man men det var ändå kul! Jag har tyvärr inte några bilder av själva vandringsleden upp till Angels Landing men om ni googlar angels landing zion så får ni upp bilder!

När vi väl kom upp till toppen så var det helt fantastiskt! Och helt klart värt att stiga upp kl 04:45! Utsikten var jättehäftig och det var bara en jättebra känsla!! Vi hängde där uppe en stund och åt lite snacks och tog lite bilder innan vi började gå neråt igen. Vi var tillbaka vid campingen runt 11:30-tiden tror jag och då var det dags att äta lunch och sedan bryta ner lägret, städa ur tälten och vika ihop allting snyggt. Det tog inte jättelång tid och vi lämnade Zion vid 12:30. Vegas baby, here we come!!

Vi kom till Las Vegas vid 15-tiden och då checkade vi in på hotellet och alla går till sina rum för att vila en stund och göra sig i ordning inför kvällen innan vi skulle träffas för att gå ut och äta middag. Vi bodde på Golden Nugget som ligger vid huvudgatan i gamla delen av Las Vegas. Så vi gick runt där en stund innan vi hittade ett ställe att käka på. Hela den gågatan är bara ett enda konstigt ställe! Där fanns allt ifrån halvnakna tjejer till folk som stod och försökte samla ihop pengar till att stoppa människohandel till att man kan åka zipline över gågatan... Mer behöver jag väl inte säga! Efter det kollade vi runt lite mer och gick in i någon butik innan vi gick tillbaka till hotellet. Väl på hotellet igen samlades vi i ett rum för att umgås och förfesta lite innan vi skulle ut med partybussen och åka runt lite! Vi spelade heads up och lite sånt innan vi gick ner till bussen. På bussen åkte vi runt lite överallt i Vegas och stannade på några ställen för att gå av och titta! Men än så tänker jag inte berätta för "What happens in Vegas, stays in Vegas"!! Bussen kom iallafall tillbaka till hotellet vid 23:30 och då gick alla o la sig. Vi var ju egentligen skittrötta efter att ha varit vaken sedan klockan 5 på morgonen!!

Likes

Comments

Andra dagen i Grand Canyon började med en hajk längs med en av vandringslederna. Det tar ca dubbelt så lång tid att gå tillbaka upp som det gör att gå ner, så vi gick neråt i ca en timme innan vi bestämde oss för att börja gå tillbaka upp igen. Så det blev en tre timmars hajk totalt. Jag tror att vi alla tyckte att det var ganska lagom! När vi kom tillbaka upp tog vi oss bort till en restaurang via en vandringsled längs med Grand Canyon! Det blev hamburgare för oss alla till lunch och efteråt åkte vi shuttlen tillbaka till besökscentrumet. Där tog vi det lite lugnt och kollade runt lite i souvenirbutikerna. Det fanns även en kort dokumentärfilm om Grand Canyon, som jag och två andra tittade på två gånger...! Låt oss bara säga att det var väldigt skönt att sitta ner i ett mörkt rum med bekväma stolar efter att ha vandrat runt i Grand Canyon i nästan fyra timmar!

Klockan 18:30 kom Chris och hämtade upp oss alla för att åka till ett ställe och äta pizza och titta på solnedgången över Grand Canyon. Jättemysigt att sitta på en klippa i Grand Canyon och äta pizza vid solnedgången!

I tisdags lämnade vi Grand Canyon och körde mot campingen i närheten av Lake Powell, Utah. Första stoppet var Walmart för att handla mat för sista gången och sedan blev det lunch på McDonald's. Efter det körde vi till Horseshoe Lake som är en sjö/flod formad som en hästsko. Kanske inte så jättespeciellt men ändå kul att ha sett det!

När vi var klara där körde vi vidare till Lake Powell för att bada! Lite häftigt att bada i en sjö med utsikt över Monument Valley / Grand Canyon liknande omgivning! Vattentemperaturen var helt okej, kanske en aning kallt!

Efter att vi badat klart åkte vi mot campingen som var en ranch typ i mittan av ingenstans. Men det var jättemysigt och duscharna var gratis, till skillnad från campingen i Grand Canyon där det kostade $2 för 8 minuter...

När vi fått upp tälten och grejer lagade vi middag och sedan gick några av oss iväg för att rida. Vi andra stannade vid campingen och umgicks och spelade gitarr och sjöng lite!

Likes

Comments

I lördags, förrförra veckan blir det nu, så körde vi till Monument Valley. Vi stannade dock vid Four Corners Monument (där Colorado, New Mexico, Arizona och Utah möts) och även platsen där Forrest Gump springer.

När vi kom till Monument Valley och Navajo reservatet så började det ösregna... Igen! Man kan ju säga att vi inte har haft jättemycket tur med vädret under de senaste dagarna! Men iallafall, vi satt i bilen och väntade ut regnet innan vi tog alla våra saker vi behövde och sprang över till den andra bilen med vår Navajo-guide som skulle ta oss ut i reservatet. Vi hann knappt lasta in allting i jeepen innan den började störtregna igen... Så vi blev lite blöta. Igen... Men men, vi var glada ändå för detta var en av höjdpunkterna på hela resan!


Vi började köra in i reservatet och regnet öste ner där vi satt, i en jeep utan väggar. Tack o lov att det fanns ett tak iallafall! Dock slutade det som tur var att regna efter ett tag! Vi åkte runt i reservatet och stannade på lite olika coola platser och vår guide berättade lite om deras kultur och traditioner. Sedan åkte vi till platsen där vi skulle äta middag. Det blev Navajo tacos, vilket var väldigt gott!! Och sedan hade de satt ihop en show för oss alla där de berättade lite om deras musiktraditioner och dansade och grejer! När det var slut och solen hade gått ner körde vår guide oss till platsen där vi skulle sova (vi är fortfarande i reservatet). Där rullade vi ut våra sovsäckar på marken och la oss ner tittade på stjärnorna! Så sjukt häftigt! Man kunde verkligen se varenda lite stjärna och vi fick även se flera stjärnskott! Jag kan meddela att jag har aldrig sovit så bra som jag gjorde den natten!


På morgonen dagen efter kom vår guide och väckte oss strax innan kl 6 för att vi skulle upp och titta på soluppgången! Det var inte jättepopulärt hos alla (mig inkluderat) att gå upp så tidigt men det var ändå värt det för sol var jättehärligt att få sitta och titta på soluppgången innan vi åt frukost!


Efter frukosten åkte vi tillbaka till besökscentrumet för att fräscha upp oss lite (det finns ingen rinnande vatten från kranar eller avlopp i reservatet) och för att köpa lite souvenirer. Vi alla satte oss ner en stund för att kolla på utsikten en sista gång innan vi körde vidare mot Grand Canyon!

När vi kom fram till Grand Canyon så fick vi alla varsin papperspåse att sätta över huvudet. Sedan ställde vi oss på ett led och vår guide ledde oss fram till utsiktsplatsen. Det måste ha sett jätteroligt ut när vi kommer nio personer gåendes på ett led med en papperspåse på huvudet haha! Sedan räknade Chris till tre och vi tog av oss påsarna och fick se utsikten! Och det var så häftigt!! Ni alla har ju sett bilder av Grand Canyon och tycker att det är häftigt men det är inget emot hur det är i verkligheten! Det går inte att beskriva, man måste se det med egna ögon för att kunna förstå!


Efter "The big reveal" hade vi lite tid att strosa runt och kolla in allting innan vi åt lunch och körde mot campingen. Där satte vi upp tälten lite snabbt innan vi åkte mot stället där helikopterturen gick från. De flesta av oss åkte med i helikoptern. Det var ganska dyrt men såå värt det! Jag är glad att jag hade möjlighet att göra det! Inte bara för att jag fick åka helikopter(!) men även för att det är typ enda sättet att få en uppfattning av hur stort Grand Canyon är! Mer om Grand Canyon kommer i ett annat inlägg!

Likes

Comments

I torsdags hade vi vår längsta kördag! Vi kom tillslut fram till Amarillo, Texas! Där satte vi upp tälten lite snabbt och sedan blev vi upphämtade för att åka till en köttrestaurang. Maten där var så god och jag kan ärligt säga att jag hade den bästa köttbiten jag någonsin ätit! Restaurangen vi åt på är bland annat känt för att ha en köttbit på 72 oz som man får gratis, om man äter upp allt på 1 timme...! Det fanns även lite spel och annat att göra där och de hade en souvenirbutik där vi alla köpte något!

När vi åkte tillbaka till campingen så började världen åskoväder! Det regnade inte så mycket men det åskade och blixtrade väldigt mycket! Men det var väldigt häftigt att se då vi kunde se alla blixtrar på avstånd först innan det drog över oss! Jag hoppades faktiskt lite på att vi skulle få se det då man har sett det på film innan!

I fredags körde vi från Amarillo, Texas till Santa Fe, New Mexico. Vi stannade påvägen för att kolla in de där bilarna som sticker upp från marken som folk ha spray paintat på! Coolt och sjukt lerigt! Sedan körde vi vidare mot Santa Fe men stannade i Santa Rosa för att bada i "The Blue Hole". Om vattnet var kallt i Barton Springs så var det ännu kallare här! The Blue Hole är precis som det låter, ett stort, djupt hål i marken fyllt med klarblått vatten, väldigt kallt vatten dock!

Efter det körde vi till Santa Fe och där regnade det! Det regnade jättemycket!! Och vi tyckte inte att det var så roligt. Kan meddela att det är mindre mysigt att sova i ett blött och fruktansvärt kallt tält! Men det var bara att bita ihop och gilla läget. När vi hade ätit middag och diskat undan så åkte vi in till centrala Santa Fe och kollade runt lite. De hade tydligen någon mindre konsert inne på torget så där stod vi en stund och kollade. Blev även en varm choklad på Starbucks innan vi åkte tillbaka för att entusiastiskt gå och lägga oss i de våta, kalla tälten!

Likes

Comments

Nu är vi påväg mot Monument Valley och jag har tid att uppdatera bloggen lite! I tisdags och onsdags var vi i Austin, Texas. När vi kom dit installerade vi oss lite snabbt på hotellet för att sedan köra mot stället där vi skulle äta middag. Det var en restaurang utanför Austin som serverade kött i alla slags former och stora portioner. Det såg kanske inte så aptitligt ut med det var ganska gott! Väldigt mycket mat bara! Men vi var ju i Texas och där är allt ännu lite större! Efter det åkte vi tillbaka till Austin för en liten överraskning som vår guide hade planerat. Det är tydligen så att runt kl. 20 så flyger alla fladdermöss ut från under broarna som går över floden. Sjukt häftigt att se! Har ingen aning om hur många fladdermöss där var men kan meddela att det var sinnessjukt många!! Har tyvärr inga bilder på det för min telefon tyckte att jag hade för många bilder så kunde inte ta några fler just då... Efter att vi kollat klart på fladdermössen så gick vi en runda upp till the capital building och gick runt där en stund innan vi gick tillbaka till bilen!

På onsdagen tog vi lite sovmorgon innan vi åkte iväg till en graffitipark och spraypaintade lite och sedan gick vi och åt lunch och kollade i några butiker. Vi köpte även en stor vattenflaska och ett klistermärke med ett campingmotiv till vår guide då han blivit av med sin och det har blivit en grej av det! Så vi tänkte det kunde vara roligt att köpa en ny till honom! Och han blev jätteglad för den och speciellt för att den var i hans favoritfärg, blå!

Efter det åkte vi till Barton Springs som är som en stor utomhuspool fast den är naturlig. Där badade vi en stund fast vattnet var svinkallt! När vi tyckte att vu frusit tillräckligt så gick vi upp och åkte tillbaka till hotellet för att chilla en stund och göra oss iordning inför kvällen.

Vid 18-tiden drog vi ut igen för att äta middag och se vad mer Austin hade att erbjuda. Vi käkade på ett TexMex ställe som hade jättegod mat och sedan gick vi mest runt och kollade in lite olika souvenirbutiker och sånt!

Likes

Comments

I fredags var vi i Memphis! Ganska likt Nashville fast inte lika bra. Stället vi campade på låg precis vid Graceland, Elvis Presleys hus. Några av och gick dit och kollade och några stannade vid campingen. Jag stannade då jag kände att jag inte ville lägga så mycket pengar på inträdet dit (det billigaste var $40...)! På kvällen åkte vi in till centrala Memphis! Vi stannade först vid Lorraine Motel, där Martin Luther King blev skjuten. Hela det området har ju blivit museum nu. Vi gick dock inte in på museet då det var stängt.

Efter det åkte vi till huvudgatan där alla pubar och barer ligger. Vi gick en runda upp och ner tillsammans innan vi delade upp oss. Jag gick med några andra till ett museum om the civil rights movement. Väldigt intressant! Vi gick även in i en affär som hade en massa olika hattar, så där gick vi loss och provade alla hattar de hade och tog en massa bilder! Strax efter det var det dax att åka tillbaka till campingen för att sova lite innan vi körde ner till New Orleans!

I lördags förra veckan körde vi alltså ner till New Orleans. Planen var att stanna där två nätter men så blev det inte. För när vi kom fram till New Orleans så var regnade det. Jättemycket. Så alla gator blev översvämmade och vi kunde inte köra till huset där vi skulle bo. Så vi fick köra tillbaka till motorvägen som går genom staden och försöka klura ut hur vi skulle lösa situationen. När vi stod där uppe på motorvägen så kunde vi se hur vägarna nere i staden blev mer och mer översvämmade och folk som satt uppe på taket på sina bilar! Jag har aldrig varit med om att det har kommit så mycket vatten på så kort tid!!

Det slutade iallafall med att vi körde till ett ställe i södra Mississippi som heter Biloxi. Där köpte vi middag på Arby's och åkte och satte oss på stranden och åt! Jag fick även doppat tårna i Mexikanska golfen! Så check på den!! Vi bodde på ett motel som nog är det värsta stället jag bott på! Det var ostädat i badrummet, heltäckningsmattan i rummet var vidrig och det var folk utanför vårt rum som stod och skrek först klockan två på natten och sedan klockan sju på morgonen... Inte den bästa upplevelsen på den här resan men något jag aldrig kommer glömma iallafall! Vi fick åtminstone en säng att sova i och en dusch att duscha i!

Dagen efter, alltså i söndags, kunde vi åka tillbaka till New Orleans! I princip allt vatten var borta tack o lov! Vi installerade oss i huset där vi skulle bo (ja, vi hade ett helt hus för oss själva!) och sedan gick vi iväg för att äta lunch! Vi åt lunch på en restaurang som hade riktig klassisk sydstats mat! Vi alla fick även smaka på friterad alligator. Det smakade ungefär som kyckling! Efter lunchen strosade vi runt lite i det franska kvarteret (där vi även bodde) och sedan gick vi tillbaka till huset för att fräscha till oss inför kvällen.

Vid sju-tiden gick vi tillbaka ut för att äta middag och kolla in huvudgatan där de flesta klubbar och barer ligger. Dock beslutade vi oss för att gå tillbaka till huset och hänga där istället då det var lite extremt på den gatan med typen av människor som befann sig där + att alla var ganska trötta!

I måndags började vi så smått att köra mot Texas. Vi campade dock fortfarande i Louisiana men det var ganska nära gränsen till Texas. Vi gjorde dock några stopp påvägen dit. Det första stoppet var en swamp tour! Vi åkte ut med båt i träsken och kollade på alligators! Skitcoolt var det! Vi hade turen som fick se allt från små bebis alligators till en av de största alligators som rör sig däromkring! Vi gick även se tvättbjörnar och någon form att grisar som bor där!

Efter det körde vi vidare! Vi stannade på ett ställe för att äta ev väldigt sen lunch/ tidig middag. Även denna gången blev det sydstatsmat! Sedan fortsatte vi mot vårt campingställe, som tydligen är känt för att ha många tvättbjörnar som rör sig däromkring och snor allt man lämnar ute...! Dock var vädret inte så bra så vi fick faktiskt aldrig sett några tvättbjörnar! Däremot vaknade vi alla vid 05:30 av att det blixtrar och åskar sjukt mycket! Och ösregnar...! Kul...! Så vi alla hade små simbassänger i tälten och våra väskor var lite (lär mycket) blöta... Camping life on top! Så det var bara till att gilla läget och packa ihop alla våra våta grejer och köra därifrån! Dock hade vi tur att stället där vi stannade för lunch hade en stor gräsmatta och i Texas är det väldigt varmt så vi lyckade torka tälten nästan helt på mindre än en timme!

Nu är vi påväg från Austin, Texas upp mot Amarillo, Texas! Körningen dit är ca. 7.5h non-stop! Nytt inlägg om Austin kommer lite senare!

Likes

Comments

Just nu befinner jag mig i mitten av Mississippi, påväg ner till New Orleans. Resan från Memphis till New Orleans tar lite mer än 5 timmar non-stop men vi stannar lite längs med vägen. Vi har precis lämnat vårt lunchstopp i Jackson, som för övrigt är huvudstaden i Mississippi! En lite märklig stad för vi såg ca 8 personer totalt sett när vi körde runt... Lite som en spökstad för det var verkligen tomt och ensamt. Lite märkligt med tanke på att det är Mississippis huvudstad!

Iallafall, i tisdags morse lämnade vi Maryland och DC för att bege oss mot Tennessee. Vi stannade för lunch i Shonandoah River State Park, Virginia som är en del av Appalachian Mountains. Vi käkade lunch gick en liten runda där innan vi fortsatte mot Tennessee.

I onsdags var vi och gjorde forsränning. Lite läskigt men sjukt roligt!! Helt klart en av höjdpunkterna so far! Guiden som vi hade i den båten jag var i var jättebra! Han skämtade hela tiden om allt möjligt och lyckade skrämma upp oss en del också! Vid ett tillfälle, precis vid en mini vattenfall stannade alla båtar och en och en körde vi ner i "gropen" där allt vatten från vattenfallet kommer och allt vatten kom över oss och in i båten! Vi visste inte att det var det som skulle hända för guiden ville inte berätta, vilket jag kan förstå nu efteråt för hade vi vetat så hade vi förmodligen försökt fly därifrån! Men det var faktiskt jätteroligt! Lite längre fram fick vi även möjlighet att hoppa i vattnet och glida med i strömmen! Superskönt då temperaturen i vattnet var helt perfekt! Har tyvärr inga bilder från denna dagen eftersom telefon + vatten = inte så bra... Men jag hade gopro kameran som jag filmade med så ni får se det när jag har klippt ihop filmerna! På kvällen när vi skulle sätta upp tält och grejer så började det störtregna så vi bestämde oss för att köra över till North Carolina (ca 30 min från där vi var) och äta middag! Det blev Taco Bell i någon liten håla i nordvästra North Carolina!

I torsdags körde vi vidare i Tennessee mot Nashville! Vår guide Chris är från en förort till Nashville så han kan den staden innan och utantill! Vi behövde faktiskt inte tälta denna natten då Chris pappa så snällt lät oss alla sova i källaren i hans hus (som dessutom bor några få hus bort från där Taylor Swift växte upp och där hennes föräldrar fortfarande bor, så nu har vi alla sett det huset också)! Jätteskönt att få sova någonstans där det är svalt och torrt och inte varmt och klibbigt! Vi åt lunch när vi kom dit och sedan satt vi nere vid sjön en stund innan vi gjorde oss redo för kvällen.

Vi startade vår kväll i Nashville med att äta spicy chicken som är lite känt där! Efter det åkte vi in till downtown Nashville som nu är en av mina favoritplatser som vi besökt på den här resan än så länge! Lite svårt att beskriva hur allting var där, man måste nästan åka dit och uppleva det själv! Men det är iallafall ett område runt Broadway som är fyllt av barer, cowboyskobutiker, cowboyhattbutiker, country music och en massa sköna människor! Vi gick ett varv med Chris och sedan fick vi härja runt fritt tills vi skulle mötas upp kl 00! Jag gick med fyra andra tjejer och vi började med att äta glass från Nashvilles bästa glassbar! Och ja, glassen var sjukt god!! Sedan gick vi till några souvenirbutiker och provade cowboyhattar och köpte lite Nashvilleklistermärken. Efter det gick vi till en roof top bar och hängde lite och sedan blev det line dancing! Så roligt!! Helt klart bästa kvällen på länge! Vi hade så roligt!! När vi väl kom tillbaka till Chris pappas hus så rådäckade alla i sina sovsäckar!

Likes

Comments

Jag har nu påbörjat min road trip från New York to Los Angeles. Det började på Hilton Hotel i Newark kl 07:30 i söndags. Vi samlades, fixade lite pappersarbete med grejer som skulle fyllas i och läsas och sånt. Vi är åtta tjejer och en kille + vår guide Chris! Nationaliteter: sju från Storbritannien, en från Korea en från Sverige (😊) och vår amerikanske guide (som kommer från Nashville, Tennessee). Sedan bar det av till Philadelphia. Vi spenderade bara några få timmar där men vi hann se det viktigaste, Liberty Bell (sim för övrigt är lite överskattade men men), Philly's Cheesesteak och the steps from Rocky! Sedan bar det av mot campingen men vi stannade påvägen för att handla mat.

Igår, måndags, var vi i Washington DC. Helt underbar stad som jag definitivt vill åka tillbaka till! Dagen i DC började med en guidad cykeltur till alla de kända byggnaderna och monumenten. Så nu har jag poserar framför Vita Huset, Capital Building, Washington Monument och Abraham Lincoln! Efter cykelturen åt vi lunch och sedan gick vi till National Museum of American History. Ganska intressant faktiskt! Alla museum vid National Mall (där alla viktiga byggnader och sånt ligger) är gratis att gå på! Så tummen upp för det! Efter museet gick vi ett varv runt Vita Huset för att checka in hur den där Trump, även kallad USA:s president, bor! Tyvärr såg det ut som att han verkar ha det ganska bra i den där stora vita byggnaden... Iallafall, dagen avslutades med att käka pizza framför Washington Monument!

Just nu befinner vi oss någonstans i Virginia påväg mot Tennessee!

Likes

Comments

I lördags var det dags för att säga hejdå till min värdfamilj. Dagen jag har fruktat för i ett år! Bara tanken av det har varit jobbigt och det var ännu jobbigare att verkligen göra det. Det var jobbigt att två anledningar, det första är ju så klart att barnen var så ledsna. Jag kände mig som världens sämsta människa! Det andra är att jag på ett sätt sa hejdå till en del av mitt liv som har varit väldigt betydande för mig. Att få komma hit och bo med denna underbara familj har varit en stor upplevelse och jag har vuxit så sjukt mycket som människa, vilket jag är ganska stolt över! Men att behöva säga hejdå till alla de människor som varit en del av allt detta är det svåraste och jobbigaste jag någonsin har gjort.

När vi väl skulle säga hejdå så grät Ella inte jättemycket, hon är som mig, hon visar helst inte sina känslor för andra utan går istället undan om hon behöver gråta eller något. Även om hon inte grät jättemycket när jag skulle åka så jag märkte på henne att hon tyckte det var jobbigt. Samantha grät jättemycket. Hon grät flera dagar innan jag skulle åka också. Jag måste säga att jag trodde inte att hon skulle tycka det var så jobbigt för henne eftersom vi har inte bondat lika mycket som med de andra. Men jag inser ju nu att jag hade fel där! Giavanna har sagt varje dag i ett par veckor innan jag åkte att hon inte vill att jag ska åka. Varje gång hon sagt det så har mitt hjärta brustit! Det har ju blivit ganska naturligt att hon och jag har kommit varandra väldigt nära eftersom jag var hemma med henne två dagar i veckan. Jag tror inte att Giavanna riktigt förstod att jag faktiskt skulle åka förrän jag satte mig i bilen och vi började köra. För då började hon gråta helt hysteriskt och jag kan inte få den bilden ut ur mitt huvud. Det sista jag ser av tjejerna är att alla tre står i dörrhålet och storgråter...

Som sagt, detta året har varit helt fantastiskt trots lite motgångar emellanåt, men jag kommer vara evigt tacksam för att jag fick uppleva allt detta och jag skulle inte byta ut det mot något annat!

Likes

Comments