Hittade detta recept hos Leila, utgick från det och blev helt såld! Borde verkligen börja baka mer med kokos, mmmm en riktig sockerchock som man bara vill ha mer mer mer av!

Du behöver:

Botten:

175 gram rumstemp, smör

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

0,5 dl ljus sirap

1 nypa salt

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

Toscan:

75 gram smör

1,5 dl ljus sirap

0,75 dl grädde

3 dl socker

200 gram kokosflingor


Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och vispa sedan ihop smöret och strösocker tills det är vitt och känns krämigt. Blanda sedan ner kakao, sirap och nypan med salt. Knäck i äggen och rör ihop. Vänd sedan ner vetemjölet i smeten och blanda väl.

Häll ner smeten i en plåt/form (ca 20x30 cm) med hög kant och klädd i bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 20-25 minuter. Prova med en sticka och se till att den är lite kladdig.

Under tiden kakan gräddas kan du göra toscatäcket. Ta fram en kastrull och smält smöret, blanda i sirap, grädde och strösocker, Låt det puttra samman i fem minuter och häll sedan ner paketet med kokosflingor, låt det koka upp. Glöm ej att röra runt hela tiden.

När kakan svalnat av litegrann så kan du hälla över toscasmeten och ställa in den i ugnen igen, denna gång ca. 10 minuter.

Ställ gärna in den i kylen innan du tärnar upp den så som du vill ha den.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Något som jag verkligen älskar är pannkakor. Dessa amerikanska pannkakor är min favorit till frukosten eftersom det bara tar cirkus 30 minuter från att du blandar smeten till att du tar den första tuggan. Det är ett perfekt sätt att väcka sin älskling med också då det doftar heeelt magiskt.

Så, detta behöver du (mellan 12-17 stycken):

- 2 msk socker
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- 2,5 dl mjölk
- 2 msk smält smör (fungerar bra med flytande margarin)
- 1 ägg

Såhär gör du:

Rör ihop alla torra ingredienser och sedan tillsätt mjölken, smöret och ägget. Vispa tills smeten är jämn utan klumpar. Sen är det bara att börja steka. Glöm inte smör i stekpannan mellan varje pannkaka, det brukar få plats 3 eller 4 stycken i en panna. Toppa med valfria tillbehör och njuuuut!

TIPS:

Vill ni göra en liten tvist på dom så är det supergott och riva citronskal och ha i eller lägga i blåbär när ni steker dom i pannan. Bara fantasin som sätter gränser!

Likes

Comments

Citrusfrukter... mmmmm, jag kan varken låta bli att titta på dom eller att äta dom. Tur är väl det!! Att jag älskar frukt så mycket, balanserar nog upp (troligtvis inte) alla godsaker som jag också älskar att stoppa i mig.

En riktigt boost på morgonen är nypressad juice. Har ni en råsaftcentrifug så är det kalas, där kan man slänga i det mesta och det blir hur gott som helst. Jag pressar citrusarna för hand än så länge och brukar använda 1 apelsin, 2 blodapelsiner och 1 citron.

Likes

Comments

Jag mår alltid bättre med vetskapen i att det finns något nyttigt i det jag bakar. Precis ALLT är nyttigt för själen men här har vi ju faktiskt också en riktigt rik källa med antioxidanter. Det sägs ju att skogens blåa guld bekämpar och förebygger inflammationer och är bra för magen och blodtrycket.. hmmm.. vad säger ni, en blåbärsknut om dagen då!

Du behöver:

50 gram jäst för söta degar

2 dl vatten

3 dl mjölk

18 dl vetemjöl

2 dl strösocker

150 g smör

250 g kesella/kvarg

en gnutta salt

1-2 tsk kardemumma


Fyllning:

300 g mandelmassa

150 g smör

blåbärssylt

färska / frysta blåbär


Gör såhär:

Värm mjölken och vattnet fingervarmt (ca. 30 grader), smula sedan ner jästen och rör om tills den är helt löst.

Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke och börja knåda. (Enklast är om du har en degberedare, men jag har bara mina händer och idag.. en hand och fel hand, pga sydd i höger handen.. men allting går!) När du tänker att du knådat klart så fortsätt lite till och lägg sedan en duk över bunken och låt degen få sova i cirkus 30 minuter.

Det blir ingen vila för dig så här kan du börja med fyllningen. Blanda bara ihop smöret och mandelmassa tills du känner att du har en jämn smet. Svårare än så är det inte.

Kavla ut degen så stort du bara kan och smeta ut fyllningen med hjälp av en slickepott (eller en sked, eller något annat om så önskas.) Sen klickar du ut önskad mängd blåbärssylt och toppar med färsk eller frysta blåbär.

Vik ihop degen och klipp remsor. Snurra på valfritt sätt. Ps. Kommer en video på hur jag jag i vanligtvis snurrar bullar när dom inte är såhär kladdiga, haha.

Nu vill dom upp på plåtar täckta med bakplåtspapper och sova igen, fast denna gång under duk i minst 60 minuter.

Jag penslar inte dessa bullar med ägg innan dom åker in i ugnen, utan låter dom stå i mitten på 225 grader i cirkus 8 minuter, ha koll på dom och ta ut dom när färgen är som du önskar.

Pensla sedan på de varma bullarna med lite smält smör och strö sedan socker över dom. NJUT!

Likes

Comments

Denna ljuvliga banankaka doftade i hela trapphuset. Ni har säkert hört det förr men tåls att upprepas, istället för att slänga iväg de lite halvtrötta bananerna så mosar jag alltid ner dom och slänger ihop en banankaka, smaken blir som bäst när dom gått och blivit bruna.

Detta behöver du:

2 stycken ägg

1,5 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker + 1 tsk bakpulver

100 g margarin

4 msk mjölk

2 brunfläckiga bananer

önskad mängd grovhackad mörk choklad (jag hade cirkus 50 gram)

några skedar nutella

Gör såhär:

Vrid graderna till 175. Vispa ägg och socker. Smält margarinet. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner mjölken i det smälta smöret. Vält växelvis ner mjöl och mjölkblandningen i äggvispet. Smörj och bröa en valfri form (jag brukar använda en avlång men går lika bra med en rund). Häll sedan ner lite av smeten så botten täcks, smula över de krossade choklad bitarna och klicka ut små femkronorsstora nutella klickar på rad, fortsätt sedan med lager tills smeten är slut, avsluta med smet och lite krossad choklad. Grädda i cirkus 45 minuter (tills den fått önskad färg) i 175 grader.

Likes

Comments