Min story del 2

Allmänt, Diagnoser

Jag fick tips om Fryshusets gymnasium i 9:an. Jag hade inte hört talas om det tidigare men valde att besöka deras Öppet hus. Väl på plats så kände jag: Här vill jag gå! Det var en otroligt skön atmosfär och lärarna var jättetrevliga. Jag gillade även att Fryshuset låg i stan. Visst, det var lång restid dit, men jag skulle inte träffa på någon från grundskolan om jag gick där.

När det var dags för gymnasievalet så fick jag hem ett brev. I brevet fanns ett lösenord som skulle användas på gymnasieantagningens hemsida. Jag loggade in och gjorde mina val (Fryshusets gymnasium Teater + Bild och form), sedan var det bara att vänta. I mars blev jag kallad till färdighetsprov. Det var både läskigt och nervöst, men gick helt okej faktiskt. I april fick jag veta att jag hade blivit preliminärt antagen till mitt förstahandsval, gissa om jag var lättad. Sedan dröjde det till juli innan jag fick det slutgiltiga beskedet. Jag vågade inte öppna brevet när det kom, gav det till mamma som sa med ett leende "Du kom in!". Sedan hade jag 3 veckor på mig att tacka ja till platsen.

Den 20:e augusti drog skolan igång. Först var det upprop på skolgården, sen körde man "lära känna" lekar med sin klass. Efter det var dagen slut i princip. Redan efter första dagen bildades grupper i klassen. Jag hängde med 4 tjejer, de var snälla men i slutet av 1:an slutade vi umgås. (Jag var mest för mig själv efter det). I 2:an valde jag Engelska 7 som mitt individuella val. Det var ett misstag, lektionerna var alldeles för svåra. Så småningom tappade jag motivationen för skolan och hamnade efter i skolarbetet. I 3:an jobbade jag i kapp många ämnen och fick C i matte - ja, ni läste rätt. När det var dags för gymnasiearbetet hade jag ingen aning vad jag skulle göra, tillslut bestämde jag mig för att skapa en fotovägg. Jag redovisade arbetet för lärarna, de gav mig godkänt. Den 3:e juni tog jag studenten. Som ni ser på bilderna hade jag på mig en vit byxdress och bruna klackskor (som jag knappt kunde gå i...) Det var både släktingar och vänner på min mottagning, har inte träffat många av de sedan dess tyvärr.

Hösten 2016 började jag på folkhögskola. Jag gick en utbildning för personer med Autism - i utbildningen lärde man sig boendekunskap, omvärldskunskap m.m. I klassen hade jag två personer jag umgicks med, blev senare tillsammans med den ena. Under sommaren 2017 sa jag upp min plats på utbildningen och flyttade till staden jag bor i nu. Jag började sedan på något som kallas Daglig verksamhet vilket är en LSS-insats för personer med funktionsnedsättning. Där deltar jag fortfarande men ska snart börja arbetsträna på Ica. Känner mig supernervös men exalterad inför det! Har någon av er läsare erfarenhet av Daglig verksamhet eller arbetsträning? Dela gärna med er :)


  • Källa, skrivblock bild: Pixabay
  • Källa, Fryshuset bild: Wikipedia

Gillar

Kommentarer

Jeanette Larsson
Jeanette Larsson ,
Vilket minne du har, det är så spännande att läsa, ser fram mot del 3 redan. Erfarenhet av DV som personal har jag. Hur tycker du det är att vara på DV? Din upplevelse?
whatangiesaid
whatangiesaid,
Det kommer troligtvis inte att bli en del 3, får se.
Det är kul att vara på DV. Jag är där 2 dagar i veckan och får göra lite olika saker. Jag har blivit mycket bättre på att sätta gränser och stå upp för mig själv sedan jag började där. Jag har även fått nya bekantskaper vilket känns kul 😊
nouw.com/whatangiesaid
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229