Fakta om Autism

Bild från Pixabay

Här kommer fakta om Autism som kan vara bra att känna till:

Personer med Autism tänker lite annorlunda. De har svårt att förstå andras tankar, känslor, kroppsspråk, och ogillar oftast ögonkontakt. Hud-mot-hud kontakt är även jobbigt för dessa individer. Kramar kan skapa obehagskänslor, även handskakningar. Ibland upplever de att duschvattnet känns som spikar på huden. Vissa kläder är jobbiga att ha på sig och om något skaver mot huden, t.ex knappen på jeansen, så kan det vara otroligt störande.

Personer med Autism har svårigheter att planera och strukturera sin vardag. De kan även vilja ha vänner men vet inte hur, det leder många gånger till ofrivillig ensamhet. Dessutom är det vanligt med specialintressen när man har Autism. Många är otroligt duktiga på att t.ex rita, programmera och skapa egen musik.

För några år sedan slutade man ge Asperger som diagnos. Dessa individer går nu under diagnosen autismspektrumtillstånd. Ni kan läsa mer om detta HÄR. Autism ärftligt men kan också bero på skador barnet fick när det låg i magen. Det är även vanligt att personer med Autism har ADHD, hörsel-och synskador och epilepsi.

Hur påverkar Autism mig?

En av mina största svårigheter är kommunikation. Jag förstår inte alltid hintar/skämt, och har ibland svårt att uttrycka mig så andra förstår. (En annan sak är att jag har bra sifferminne, säger du en kod till mig så kommer jag ihåg den flera år senare.

Vilka diagnoser har ni?

Gillar

Kommentarer

37grader
37grader,
så bra att du skriver sånthär. Mer info om oss alla och våra diagnoser gör deg lättare att förstå folk runt omkring oss! 🙌 Det där med att minnas koder är jag avis på. Det hade jag behövt i mitt jobb 😊nouw.com/37grader
whatangiesaid
whatangiesaid,
Nu blev jag nyfiken. Vad jobbar du med? 😊nouw.com/whatangiesaid
37grader
37grader,
Jag jobbar med kundanalys. Det är mycket data och siffror och en del kodning, även om det inte är den mest avancerade back end kodningen 🙂 Jobbar du med något där du kan dra nytta av att du är grym på denna typ av grejer? nouw.com/37grader
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229