​Då kom äntligen dagen jag skulle upp till Anna så efter lite sista minuten packade drog jag mig ner mot Knutpunkten. Där var der bara att vänta på SJ tåget mot Lund. 

Väl i Lund insåg jag hur mycket jag ändå saknar Lund... var där sist i sommras, men innan brukade jag vara där lite här o var. Så det var ändå kul att få byta där! Speciellt då jag kunde stationen utantill. 

En halvtimme väntestid så självfallet drog ja till Espresohouse för en kaffe och jag hade tankarna inställd på perron 5 hela tiden mot perrongerna, men ändå kom jag på mig själv att gå mot perrong 6, hann precis svänga in på perrong 5, annars hade det varit pinsamt som fan att fortsätta till 6 och sen inse att man är fel...

Det visar bara hur mycket vi går på rutin. Jag tar alltid tåget från perrong 6 i Lund. Alltid. Så det kändes så konstigt att inte stå där. Sen tog det mig en sekund att inse att jag inte behövde lyssna när de ropade upp i högtalarna angående något mot Helsingborg... 

Resan upp var ett helvete...Jag blev åksjuk och trött som fan. Men men fram kom jag!! :D Och att se Anna igen var helt underbart!!! :D 

vi drog till Norrlands pub, Orvars och jag prövade på en Kill Kenny öl samt lite krubb så jag var sjukt hungrig! Vi träffade några av Annas klasskamrater emn hon bara hälsade snabbt på de. för (hennes ord , inte mina) ville ha mig för sig själv. Jag sa inte emot! Så vi hittade plats och stannade där någon timme, kanske två innan vi tog bussen hem till henne, Gotsunda...hm... VI fick vara tysta då andra sov i lägeheten (hon bor i kollektiv) och ni vet hur det är när man måste vara tyst, då vill man skratta. Tillsist run 2 sa vi godnatt och la oss. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​försökte blogga för ett tag sedan, men Annas internet klarade inte av det, eller tycker den inte om mig, så ni får vänta tills imorgon TROR JAG med uppdatering. Beror på hur död jag känner mig när jag kommer hem xd 


MEN det har varit en hel underbar resa hit! Sjukt nice att komma ifrån allt. 

Likes

Comments

Läxhjälpen idag var intressant. En elev kom som jag hjälpte med högläsning innan jag var tvungen att dra för att träffa Mone. 

Nästan en timme med henne på EspressoHouse och vi snackade lite om saker som var akutellt i våra liv, lite homie snack helt enkelt! 

Sen träffade jag Emillia, som jag känner från Engelskan som jag snackade lite med, och det lilla jag trodde var, blev över 40 minuter. Vi hade helt enkelt mycket att snacka om och det ser ut som om jag fått mig en träningspartner! :D Så vi får se hur det blir med det! :D 

Anna ringde när jag var på bussen och snackade med henne i femtio minuter...bara vi två..Är så taggad att åka! Det var tur jag kollade på biljetterna rean nu ikväll, för mitt tåg skulle visst gå en timme tidigare än vad jag trodde. 

Jag är mer eller mindre färdigpakad! Lite mat som ska med ner innan jag drar imon runt halv tre. Ska innan dess hinna äta, damsuga och gå ut med soporna. Det är helt enklet inte kul att komma hem till en lägenhet som stinker eller som massa löv flyttat in till. 

Tänkte kolla NCIS nu, kanske Suits och sen lägga mig. Ju snabbare jag lägger mig, ju snabbare är det dags att åka! :D ​

Likes

Comments

Upp klockan 7 för att göra morgonrutinerna och liknande innan skolan klockan 9 då vi hade Si-Möte.

Si-möte är lett av andra elever som pluggat samma ämne, dvs nu svenska. De finns där som stöd och orginaserar upp mötena medan vi elever jobbar ch diksuterar frågor vi tycker är svåra eller inte förstår, så med andra ord något bra att gå på. Imorse var extra bra då vi skulle gå igenom ordklasser, vilket jag inte gjort på länge typ sedan åttan...Och eftersom vi nu ska ha gramamtik....

Gramamtiken var lite skrämmade...hatar grammatik som sagt.

Drog sen till gymmet id 14 i en halvtimme för att träna, då jag inte hinner mer idag men ville ändå. Ett snabbt pass är bättre än inget ju. 

Så fick bli mage och rygg idag då jag inte vill ha träningsverk som fan i armarna imon då jag kommer släppa minst en tung väska efter mid i en dag... xd 

Abdominal crunches 20kg 15x3
Lower back 30kg 15x3
Ryggresningar 15x3
Plankan 30 sekunder x2
situps 15x4 

Snabbt och effektivt. Kan inte säga det var lätt för det var det inte, plus så var det en challenge i sig att hinna med allt det på en halvtimme, ingen paus mellan de olika övningarna xd 

Ska snart äta lite och sen dra ner till läxhjälpen och efter det kanske träffa Simone...osäkert ifall hon kan.


Likes

Comments

Som sagt så stack jag och Theresa till Väla. Lite käk sen blev det av till BR leksaker då Theresas lillasyster fyllt år. Efter många om och men bestämde hon sig för vad hon skulle handla och vi kunde lämna that sorry escuse of a store...

Drog in henne på Lager house där jag fick med mig något jag länge velat ha och hon fick med sig ca 3 doftljus hem! Jag har inflyyytande! :D

Efter Kicks drog vi in på Make Up store och där jobbade en bekant till mig, Mindys bästa vän Tina, som jag snackde med medan Theresa kollade smink xd Nice att snacka med henne ändå :)


Sedan blev det Joe & the Joice! Och helt plötlsigt ropar de upp "Ärade kunder..." och jag blev helt plötsligt medveten om att klockan snart var åtta....Och nu ska vi kolla Criminal Minds innan vi ska lägga oss...morgondagen blir inte nådig för mig ser jag på min kalender...

9.10: Si- möte

10-13; Föreläsning

13-15: Eget arbete/ Grupparbete

15-17: Gymma

17-18: Läxhjälp möte

18: träffa Mone

ca 19: hemma...

Likes

Comments

Som jag skrev igår så skulle jag mötta upp Matilda idag på biblioteket för att snacka angående läxhjälp i Helsingbog för ungdomar.


Var nere på biblioteket redan halv två då jag skulle lämna några böcker och låna en bok, och såklart stötte jag på en gammal bibliotikare från Björnekulla! Sjukt nice att se henne igen och ha tid att prata, då jag senast såg henne hade jag brottom till skolan.

Det visade sig att hon har börjat jobba där nu, så lär se mer av henne! Hon är så nice, och någon jag kommer ihåg med ett leende från den tiden. Snakade lite om vad hon gjort efter Björnekulla och även vad jag håller på med nu. Hon vat att jag pluggar till lärare sedan innan men lite planer, ambitioner och liknande. Såg även att hon kommer ihåg mig som från Björnekulla, då hon hade all tro i att jag skulle klara av plugget galant och liknande, vilket fick mig att må lite ila. Jag har förändrats sjukt mycket på dessa åren efter Björnekulla och nu är jag inte exakt samma person och att bli påmind om det gjorde ont som fan. Men men det var bara med ett leende på läpparna jag stryde ifrån ämnet in på annat.


Det visade sig att Matilda är 23 år gammal och sista året på socionomprogrammet, då detta är hennes sista termin. Hon var jättetrevlig och jättenice! Dock såklart kom berätta om dig själv...Jag hatar den frågan för det är inget att berätta om mig.

Sa att jag är adopterad, kan tre språk flyttande, lite tyska, att jag pluggar till lärare och även varför jag vill vara med i läxhjälpen. Visade sig att de kanske även ska ta emot flyktingbarn och hjälpa de lära sig svenska, vilket jag direkt var intresserad av då jag vet hur svårt det är att lära sig ett nytt språk och fortfarande kommer ihåg hur jag kände som fyra åring och inte kunde leka med de andra barnen för jag förstod inte vad de sa. Och jag ska ju bli Svenska 2 (Svenska som andra språk) lärare också så ja..jag var helt på!

Imorgon ska vi ses (de som ska jobba på stadsbilbioteket) och planera lite, då vi inte tror att elever kommer komma då det fortfarande inte är många som vet om detta. Sedan är det en gång i veckan på onsdagar 17-19 och man ska vara med helst varannan vecka, men jag ska försöka vara med varje vecka.

Vet inte varför men är så pepp på detta nu! Sen efter mötet som jag drar tidigare då jag kom på att jag ska träffa Mone kl 18, vilket var ok för Matilda, Kände att sen kommer jag ju inte tärffa Mone på en vecka igen ananrs.


Ska dra nu för ska mötta upp Theresa på Knutan då vi ska till Väla, hon ska handla något, och jag erbjöd mig att följa med. Så tar vi nog en fika där också innan vi drar hem! :)


Kanske blir ett inlägg senare...lovar inget.

Likes

Comments

Som jag skrev igår så skulle jag mötta upp Matilda idag på biblioteket för att snacka angående läxhjälp i Helsingbog för ungdomar. 


Var nere på biblioteket redan halv två då jag skulle lämna några böcker och låna en bok, och såklart stötte jag på en gammal bibliotikare från Björnekulla! Sjukt nice att se henne igen och ha tid att prata, då jag senast såg henne hade jag brottom till skolan. 

Det visade sig att hon har börjat jobba där nu, så lär se mer av henne! Hon är så nice, och någon jag kommer ihåg med ett leende från den tiden. Snakade lite om vad hon gjort efter Björnekulla och även vad jag håller på med nu. Hon vat att jag pluggar till lärare sedan innan men lite planer, ambitioner och liknande.  Såg även att hon kommer ihåg mig som från Björnekulla, då hon hade all tro i att jag skulle klara av plugget galant och liknande, vilket fick mig att må lite ila. Jag har förändrats sjukt mycket på dessa åren efter Björnekulla och nu är jag inte exakt samma person och att bli påmind om det gjorde ont som fan. Men men det var bara med ett leende på läpparna jag stryde ifrån ämnet in på annat. 


Det visade sig att Matilda är 23 år gammal och sista året på socionomprogrammet, då detta är hennes sista termin. Hon var jättetrevlig och jättenice! Dock såklart kom berätta om dig själv...Jag hatar den frågan för det är inget att berätta om mig. 

Sa att jag är adopterad, kan tre språk flyttande, lite tyska, att jag pluggar till lärare och även varför jag vill vara med i läxhjälpen. Visade sig att de kanske även ska ta emot flyktingbarn och hjälpa de lära sig svenska, vilket jag direkt var intresserad av då jag vet hur svårt det är att lära sig ett nytt språk och fortfarande kommer ihåg hur jag kände som fyra åring och inte kunde leka med de andra barnen för jag förstod inte vad de sa. Och jag ska ju bli Svenska 2 (Svenska som andra språk) lärare också så ja..jag var helt på! 

Imorgon ska vi ses (de som ska jobba på stadsbilbioteket) och planera lite, då vi inte tror att elever kommer komma då det fortfarande inte är många som vet om detta. Sedan är det en gång i veckan på onsdagar 17-19 och man ska vara med helst varannan vecka, men jag ska försöka vara med varje vecka. 

Vet inte varför men är så pepp på detta nu! Sen efter mötet som jag drar tidigare då jag kom på att jag ska träffa Mone kl 18, vilket var ok för Matilda, Kände att sen kommer jag ju inte tärffa Mone på en vecka igen ananrs. 


Ska dra nu för ska mötta upp Theresa på Knutan då vi ska till Väla, hon ska handla något, och jag erbjöd mig att följa med. Så tar vi nog en fika där också innan vi drar hem! :) 


Kanske blir ett inlägg senare...lovar inget. 

Likes

Comments

Förvånade mig själv och stack ändå till gymmet fast jag egentligen inte orkade...


Något jag märkt nu när jag tränar ensam, det har inte blivit att någon jag känner tränar samtidigt...så går det mycket fortfarade! Det som innan kunde ta två timmar tar bara en nu! Såklart saknar jag sällskapen, och att inte känna mig som en idiot helt själv...Men är sjukt stolt över att jag gått till gymmet helt själv! 

Brukar göra det på sen kväll eftersom jag mestadels tycker om att träna då, får oftast ryken då samtidigt även för att det inte är så många. Blev dock förvånad att det ändå var så många en måndag klockan tio på kvällen. 

Detta gjorde jag på mindre än en timme, jag vet, är själv förvånad...

Abductor 25kg  15x4 

Adductor 25kg 5x4 

Squats 15x4 

Leg Press 80kg 12x3 

Och vid detta laget höll mina ben på att åka av...

Standing Calf 15kg 15x4

Leg Extention 15kg 12x4

Leg Curl 20kg 15x4 ​


Sen tog jag en femton minuters promenad hem och har nu ätit en liten bit kyckling och ett hårdkokt ägg. Det, ett ägg till plus en bit lax är det jag fått i mig idag xd 


NU ska jag stänga av datorn, lägga mig i sängen och läsa en bok som poppade ner i brevlådan idag som jag velat läsa sedan jag fick veta att den skulle plubliceras xd 


BTW: idag var sista dagen att skicka in ansökan om studier i Canada, och efter många om och men bestämde jag mig för att skicka in det, då jag visste att jag annars skulle ångra mig. Vem bryr sig ifall några inte vill att jag ska åka eller tycker det är en jättedålig idé? Detta är en av de få sakerna jag gör helt för min egen skull. 

Likes

Comments

Det kommer inte va nådigt om den som tänker börja klaga, då jag laggt upp alla inlägg om jag skulle lägga upp! Tro mig, det var jobbigt.. xd 


Måndag idag och om tre dagar sitter jag på tåget upp mot Uppsala för att spendera några dagar hos Anna!! Taggar ihjäl mig så mycket som jag längtar!! Har inte sett henne på länge och så äntligen gick det att hitta datum då både jag och hon kunde! :D 


I helgen har jag bara chillat faktiskt...inget att göra och det var väldigt skönt efter att alltid ha saker inplanerade. Lite vila är viktigt det med! 

Imorgon ska jag träffa någon som heter Maja och som är den som styr med läxhjälpen här i Helsingborg som jag tänkt engagera mig i! Träna upp mina skills, samtidigt som jag gör något bra för samhället plus något att ha på cv:et! :D 

Onsdag blir det skola, träning och träffa Mone! Älskar att vi försöker ses en gång i veckan minst! Även fast det inte är under en längre period så ses vi i alla fall! speciellt nu när hon är den ändå av de jag hänger mest med som är i närheten...Tycker vi Uppsala är långt bord, vad fan tycker vi då om USA där Julia pluggar? Inte så jättenära nej... Men skype finns vilket vi är tacksamma för :P 

Torsdag eftermiddag går tåget sen vet jag inte alls vad Anna planerat för oss att göra i Uppsala. 

Kommer nog dock ha med mig min dator för att kolla film så ifall jag hinner/ orkar så slänger jag kankse in ett inlägg ett två! 


Likes

Comments

Efter förelänsing från snygg doktornad så hade vi grupparbete, som min grupp fixade på mindre än 50 min! BAAAM!!

Vilket i sig var bra för skulle träffa Mone på Väla xd

Träffade en gammal klasskompis som nyss släppt en skiva, Louise som också skulle till Väla så såklart åkte vi tillsammans! Jätenice att snacka med henne, det är sjukt hur mycket folk kan förändras genom åren..


Tog sedan en mysig fika med Mone på Joe & the Juice, eller ja, jag tog svart kaffe xd.


Likes

Comments