Trim trots sol..............

Vi åkte till ridhus trots att det var sol ute.....såklart att man oftast borde välja att rida ut när det är så himla fint väder för en gångs skull men idag hade jag bestämt att trimma. Vi har varit i ett "nytt" ridhus som ligger liiiite längre bort. Inte så fasligt men det tar typ 20 min dit.

Det är väldigt litet (20x40 tror jag) men ska man bara trimma och har fördelen att vara ensam dessutom så går det bra. Underlaget var (som jag hoppades) mkt bättre och dit kommer jag nog åka fler gånger. Lizza tyckte dock att det var himla läskigt(?!?) för jag lämnade "dörren" öppen eftersom det var så himla härligt väder ute. Jag hängde hennes fleece-täcke på sargen vilket gav henne anledning att spinna loss och dansa lite extra....;-)

Men efter 10-15 min började hon slappna av och frusta och vi kunde börja jobba ordentligt. Det stod en serie uppställd (tror det var en 5½:a) men eftersom vi hoppar i morgon så kände jag inget behov av att hoppa den idag. Sen fegade jag lite eftersom ridhuset var så litet....eller det KÄNNS så himla kort och som man ska landa rakt i kortsidan...hahaha. Det är nog egentligen inga problem men som sagt, idag skulle vi bara trimma.

Hon känns fortfarande lite svag i bak-kärran men vi jobbar på det och det var bättre idag än förra veckan i alla fall. Hon sätter inte ihop sig helt i galoppen och det är där det märks, i övrigt inte alls. Men det klart, det är ju i galoppen det oftast känns ;-)

Vi får se lite hur vi gör till nästa säsong med ridhus. Jag skulle önska att jag kunde ha ett ridhuskort utan tusen märkliga regler. Självfallet är det "regler" som att mocka efter sig,släcka m.m. men att det ska vara regler att jag måste komma ensam(inte ha med sig någon som instruerar) , att jag bara får ha 2 hästar osv......suck. Betalar man ridhus-kort så gör man och i min värld kvittar det väl om jag äger en eller 15 hästar?!? Och om jag tar med mig två hästar så ska väl för sjutton inte DET spela nån roll?!? Ska jag åka två gånger då eller? Det klart att alla som har flera hästar vill få med dem samtidigt och har jag en ryttare med mig som hjälper mig att rida fram den ena samtidigt som jag rider den andra så är väl inte det så konstigt?

Nej ett ridhus med BRA underlag, inga "konstiga" regler samt ridhuskort eller ett ENKELT sätt att kunna betala per gång och inte behöva boka en vecka i förväg för att komma och rida.....

Är jag gnällig? Kanske men allt handlar om att det ska vara så smidigt som möjligt och allt handlar om TID/SMIDIGHET när man har stallet fullt och ett heltidsarbete.

I alla fall, mina åsikter är mina så det finns ingen anledning att NÅGON ska ta illa vid sig vad det gäller ridhus som fungerar eller inte fungerar!!

Alltså....det är ju lite komiskt det där med att tycka och tänka om saker. Nu kommer jag flyta iväg lite men skit samma....

Om jag betalar för något,tex att rida i ett ridhus...VAD är det jag betalar för då? I min värld betalar jag för att underlaget är skött ordentligt tex, för att det finns ljus när det behövs, att det är fräscht och inte proppfullt med hästbajs....osv. Man betalar ju FÖR något eller hur?

Ju mindre man betalar ju mindre åsikter får man lov att ha....tydligen ;-) Så om jag betalar en HÖG summa för att rida i ett ridhus så får jag tycka(i princip) vad jag vill?!?

Åsikter går alltså hand i hand med vad saker kostar?!? Nej det klart det inte gör ;-) Men på förekommen anledning tar jag upp det eftersom jag "tyckt" (med all rätt ska ni veta) saker som jag fått skit för...hahaha. Ja ni känner ju mig,right ;-) Jag kunde inte bry mig mindre ifall människor själva VÄLJER att ta saker fel. Det är inget som "hänt" nu men det slog mig från en händelse förra året,därför pratar jag om det nu.

Well, i natt är jag ledig och även i morgon vilket är otroligt skönt. I morgon är det träning och på Söndag ska Nadja få rida P&J på Lizza i Wisby. Ja jag rider inte där själv eftersom jag inte trivs med att inte kunna rida fram vettigt. Hon ska bara gå 90 och 1 m som en mjukstart. Jag kör in henne till Nadja så vi är där vid 10-tiden.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer