Sommargotlänning.............

Alltså på riktigt?!? Vad ÄR det med turisterna i år? Turisterna kommer hit och säger att de är "sommargotlänningar" och hävdar med en dåres envishet att de liksom tillhör ön?!?

Om jag åker till Teneriffa....är jag då "sommarteneriffare" och tillhör ön då eller???

I år vet jag inte vad det är med alla turister?!? De är heeelt av banan, beter sig som om de ägde både vägarna, markerna och allt annat. Och nej....jag är lååångt ifrån ensam som har samma uppfattning. Vi boende ska bara stå i givakt när turisterna behagar landa in här eller....mest galen blir man när man ska till jobbet.......fyyy fääään så jäkla tröttsamt....det verkar finnas 2 lägen, antingen är det 150km/tim eller så är det 50km/tim och är det 50 km/tim så ligger de på mittlinjen och försöker "fostra" bilar som kommer bakom........skjuuuut mig säger jag bara!!!!

MEN.....nu är det helt underbart väder ute i alla fall :-) I morse var det typ +19 och PERFEKT väder med lite lätt bris. Red Biggi först som var lite tveksam till i fall han skulle traska förbi en halmbal som låg på en av vallarna ;-) Men efter det var det inget mer trams. Han fick gå intervall trav/galopp och han bockade ingenting. Ett enda sidohopp i galopparbetet :-)

Aggish var lite andtruten så han fick en kortare tur. Han fick galoppa korta intervaller på 200m och sen skritta en bit. Han är pigg men astman hörs och det kan vara dags att köra en kur igen.

Marre fick komma in och gås igenom. Han gillar inte att stå still på gången, han vill vara med huvudet där jag är så när jag går bakåt och borstar så vill han backa samtidigt ;-) Men vi traggalade med det lite och till sist verkade han ändå förstå att han kunde stå kvar även om jag gick bakåt och bakom honom :-) Han har megamycket flug-ägg så det tog en stund att få bort dem. Tips förresten, bästa ever att ta bort flug-ägg är ögonbrynskniv. Dessa funkar super och det är superlätt att få bort äggen, glöm rycktsten,ljummet vatten och allt vad det är: Ögonbrynskniv is da shit :-)

Hans sulor är ganska tunna också och det gör ju i saken bättre då att det är mkt sten i hagen ;-) Men i morogn ska vi släppa ned dem på stora vallen ett par timmar till att börja med så får de gå lite längre sen när de vant in sig. Nu ska de bara gå där på dagtid och upp på gården på natten. Han haltar inte nu i alla fall. Han ska få ett par dagar till innan jag sätter honom i töm. Provade sadel på honom idag också och han kommer kunna ha Lizzas sadel. Han behöver nog en pad inledningsvis dock.

I morgon är jag ledig. Har en träning kl 15 men sen inget bokat(?!?!?!) Däremot ska jag försöka hinna slipa och måla några fler rör i boxarna. Jag tar några då och då för det dammar ju en del kan man säga ;-) Vill inte han hästarna inne då såklart.

Ja jag kommer säkert p tiotusen saker till att göra i morgon ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar