Slut på det roliga

Måndag och jobbdag senare i eftermiddag. Gårdagen resulterade i ett dressyrpass för Aggish hos coachen. Han är lite bekväm och som vanligt väldigt tittig. Det tar alltid väldigt lång tid att få honom att slappna av och när han gör det blir han sen lite lat. Men över lag kändes han ändå fin och stundtals stadig i formen. Vi hamnar lätt i undertempo och när jag ber om mer trav/galopp så passar han genast på att "bli rädd" för något och kastar sig så att jag kommer ur balans.....så får man börja om och hitta både formen och takten ;-) Men det är så han är.

Biggi vilade igår och ska göra det tills på onsdag då Åsa kommer och kör djupvåg på honom. Han fick stå i solariet i går och sen masserade jag lite lätt. Reaktionen jag fick dagen innan vid manken hade klingat av lite men istället flyttat sig till stora ryggmuskeln. Jag blir fundersam på om det verkligen ÄR sadeln......mätte och kollade grundligt igår och jo....visst att det KAN vara på gång att byta sadeln men jag har lite svårt att se att det ska vara orsaken.....såklart kan han blivit kall och spänt sig för det har varit växelvis väldigt kallt för att sen plötsligt bli varmt och det gäller att hela tiden hinna med i växlingarna med täckesbyten då.....de fick gå utan täcken dagtid för några dagar sedan men det kan ha gjort att han spänt sig.....svårt att veta exakt. men i alla fall kunde Åsa komma snabbt så vi ser vad hon tror och tycker när hon kommer.

Sen hade jag en träning i går eftermiddag med en unghäst vilket gick fint. Maken var en sväng till Byggmax och hämtade lite virke (med betoning på LITE) och jävlars vad de höjt priserna på virke?!?!?! Helt sinnessjukt!!!! Ja det gäller att passa på att höja lite extra och skylla på Corona ;-) Den här utvecklingen att allt höjs oproportionerligt med Corona som grund är INTE bra....kolla bara hästmarknaden........det är helt galet vad alla passar på att skjuta priserna i höjden.

Som vanligt tar dagen snabbt slut och man tycker att man bara hunnit med en 3:dje del av det man skulle velat göra. Vi hade behövt åka ned på Änget och fortsätta röja men det har varit(och är) så förbannat kallt hela tiden. Mktberor såklart på den eviga blåsten men ändå......lite vårvärme skulle inte skada. I natt var det minusgrader IGEN och frost i morse?!? Vad händer......det är bara +2-3 grader på dagen och sen blåst så då är man ju nere på minus direkt :-(

Well, Aggish ska joggas en sväng i skogen och Biggi får vara helt idag. Vill inte knåda honom varje dag för då är risken att han blir öm av det istället. Han fick Arnika på ryggen och tillbaka till 400gr täcke. Jag hade plockat undan de tjocka vintertäckena men fick ta fram ett till honom igår igen. Tidigare år har de ju gått UTAN täcke vid den här tiden.....

Skulle behöva hinna med ett träningspass idag också.......får se hur snabbt jag blir klar med stallet men det borde gå eftersom jag bara har en häst att rida.

Ja sen är det jobb vid 14. Jo Märta är med maken på jobbet idag. Hoppas det går bra....han är ju inte direkt känd för sitt tålamod ;-) Men han får helt enkelt skärpa sig ;-)

Nu ska jag hoppa i kläderna och hoppas hästarna ätit upp sin frukost ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer