P & J

Har varit pĂ„ P&J idag med Lizza. Nadja red henne och gjorde det bra😃

Ellen var med och tur var nog det för Lizza va laddad som en AK4:a och jag kĂ€nde att jag bara ville att Nadja skulle komma upp i sadeln för dĂ„ vet jag att Lizza coolar ned lite. Hon vill INTE vara pĂ„ parkeringen bland transporter och lastbilar...hon vill vara pĂ„ framridningen dĂ€r hon vet att det hĂ€nder...hahaha,snacka om tĂ€vlingshĂ€st. Har nog aldrig haft en hĂ€st som varit sĂ„ genuint instĂ€lld pĂ„ vad hon ska göra,hon verkligen ÄLSKAR att tĂ€vla och trĂ€na.

Det var lite rörigt och sÄ som det ofta Àr pÄ P&J men det funkade bra ÀndÄ. Lizza Àr en "struktur-hÀst" ....lite ADHD dÀr hahaha......sÄ hon blir vÀldigt störd om andra ryttare eller hÀstar Àr röriga och ostrukturerade.

Hon vill ha sin plats och det ska vara ordning och reda nÀr det e hennes tur!!!

Hon var vÀldigt spÀnd till en början (90 cm) och jag ser det sÄ himla vÀl för dÄ Àr det "svÄrt" att fatta galopp...hon vill springa in i galoppen. NÀr man fÄtt henne att slappna av sÄ fattar hon galopp pÄ stÀllet och med endast en viktförflyttning sÄ det Àr stor skillnad.

Nadja och Lizza va 0:a i 90 cm och i 1m petade hon sista hindret....buhuu...hahaha. NĂ€ men jag sĂ„g det komma för Nadjas ben va slut vilket Ă€r helt förstĂ„eligt. Svinkallt.rörigt,lite nervös och ovan med Lizza som i sin tur krĂ€ver "makabert" mkt ben😉

Det Àr kul för Nadja har snappat Lizzas personlighet och följer henne superbra. Hon kommunicerar med Lizza pÄ helt rÀtt sÀtt.

Sitter och betalar rÀkningar och har just "sponsrat" hovis med nÀstan 4 tusen extra....hahaha.Man har koll pÄ sina fakturor nÀr man betalar samma faktura 2ggr. Men hovis Àr inte sÄ himla "duktig" med att skicka sina fakturor i TID sÄ ibland vet i tusan för vilken skoning man betalar och det man TROR att man betalat har man INTE betalat ;-) SÄklart ingen fara pÄ taket för det reglerar vi men det Àr ju himla korkat att betala 2 ggr...hahaha.

Nu ska vi Ă€ta Kebab-sallad...SÅ sviiiingott...men först ska jag ta in hĂ€starna.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer