On toe

Ledig dag men tidig morgon,som alltid ;-) Aggish står på min shitlist just nu....för det första hade han gått fram som en elvisp i boxen i natt så det tog nog nästan 1 tim att få rent hos honom. Biggi hade skött sig bättre ;-)

Anso planerade att komma till 10 och jag tänkte hinna rida en häst innan men eftersom Aggish hade ställt till det så jäkligt så var jag inte klar förrns vid 9 med mockningen.

Sen fixade jag foder och hö,sopade och tog en kaffe. När kl var strax efter 10 hämtade jag in Biggi och red iväg för Anso blev sen.

Biggi var superfräsch och supertaggad. Det blir en väldans uppförsbacke när han är på det humöret ;-) Han bara växer mer och mer och till slut får man skritta en stund så att han coolar av lite. Det enda han vill är att slå över i galopp till slut men det är inte det han behöver, inte så länge han är så galet spänd. Jag vill komma till avslappning först och det tar olika lång tid......i dag tog det evigheter.

Jag mötte Anso med Rox när jag nästan var hemma igen så jag väntade tills hon kom tillbaka igen och gav hästarna lunch under tiden. Vi tog en snabb kaffe innan Anso åkte också och det blev lagom att hästarna ätit klart.

Sen kan jag tala om att punkt 2 på shitlisten kom......gick ut för att hämta Aggish........men DET var inte alls hans plan ;-) Han är ju lite speciell (nähäää) och ibland får han för sig att han inte ska gå in, man får liksom inte "ta" i honom ;-) Ofta brukar jag bara öppna ledet och sen går han in själv men nu var inte maken hemma som kunde passa på de andra så inte de också sprang in så idag fick jag vackert valla honom tills han gav upp ;-) Det slutar alltid på samma sätt, jag går efter honom(i leran) och han galopperar,bockar,piper och far ikring tills han är sjöblöt men till slut stannar han så jag kan gå fram och ta honom.

Vid det laget var både han och jag leriga upp till hakan......så han fick duscha allt utom ryggen och jag fick spola av både fötter och ben.

Men det var ju en fördel och det var ju att han var väl uppvärmd ;-) Trots det hade han ordentlig ork att spela Allan nästan hela vägen....dock är han sååååå jäkla fin på slutet sen när han verkligen släpper helt :-) Så 2 superfina hästar idag :-)

Som ni ser är det dags att klippa igen....och jag drar mig för det in i det längsta.....men snart MÅSTE jag klippa. Aggish ser ännu värre ut....

Vet inte om jag sa det igår men Aggish lyckades mosa mitt högra lillfinger under vår storm-tur......när han tvärnitade i galoppen och kastade sig ut till höger. Mitt lillfinger var det som tog emot på hans hals och även det som lyckades hålla mig kvar....hahaha....det kostar att ligga på topp. Det är svullet och jag kan inte riktigt använda den handen ordentligt. Fingret går att böja men det gör fasiken så ont. Dock tror jag inte att det är av, snarare en rejäl stukning. Men jag var snabb att tejpa ihop fingrarna efteråt så att det inte skulle ansträngas mer. Hela handloven är svullen och det går inte att gripa något med handen, kan eventuellt vara någon mindre fraktur kanske. Känner igen det från tidigare tillfällen när man lyckats få frakturer i händer och fötter. Men det är ju inget man kan göra något åt så det får läka av sig självt. Det bästa är alltid att tejpa ihop fingrarna, det blir ju i princip samma som att gipsa ;-) Är lite krångligt att skriva eftersom jag använder alla fingrar på tangentbordet och nu sitter ju 2 ihop.....hahaha.

På eftermiddagen var vi in till byn också. Behövde handla det sista till julmat och sen skulle maken till Byggmax och köpa plank/brädor till snedtaket på baksidan av stallet. Han bestämde sig idag att bygga taket längs hela stallväggen när han ändå höll på ;-) Sen Biltema och Granngården. Vi köpte gran på Granngården och tänk att det är samma sak varje år....att hitta en fin gran ;-) Men faktum är att det är ju för fasiken ett träd och träd ser ut som de gör och de är väl fina oavsett :-) Så det blev som alltid, en gran som ser ut som den vill ;-)

Sen har vi ätit sill, jäklar va gott det var och faaan va törstig man blir resten av kvällen sen. Man dricker och dricker och till slut så kluckar det i hela magen och det känns som man ska sprängas......hahaha.....har nog fått i mig 3 liter vatten under kvällen ;-)

Jo det var ju sol idag också?!? Inte så mycket men lite sol i alla fall.Framför allt regnade det inte :-) Däremot i morgon kommer det var grått igen :-(

Nu är det sängdags och i morgon är det upp vid 6. Ni kan ju vara glada alla ni som får sovmorgon ibland ;-) En annan får kliva upp vid 6 oavsett om det är jobbdag eller ledigt ;-)

Men det blir bättre i sommar när hästarna går på bete ;-) Och ja....det är självvalt ;-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer