Magisk förändring............

Så himla stor skillnad ett bett kan göra?!? Bytte från WTP-bettet till Golden Wing och fick en ny häst?!? Mjuk,fjädrande och arbetsvillig :-) Nu menar jag inte att det är något fel på WTP-bettet för hon fungerar alldeles utmärkt på det. Dock är det suuuuuperviktigt att INTE bli fast i handen när man rider på det!!! Det är bra att växla med.

Hur som helst var hon som smör i munnen igen och vi tragglade på med sidförande för att lossa bogarna och även bak såklart. Hon vill ibland inte korsa i bak (lite obekvämt) men med Lizza är det aldrig något stort problem med något för hon släpper alltid till efter ett par "frågor" ;-)

Det blev en lång skritt-tur med en hel del tragglande med andra ord. Ellen var med på Dollar också.


Det blåste en del igår...nähä ;-) Jo så inledningsvis tänkte jag att jag kanske INTE skulle upp på Roxan men sen ändrade jag mig....om jag inte kliver upp på henne för att det blåser för mkt så lär jag aldrig komma upp....hahaha. I alla fall så longerade jag henne först och det var nog bra för hon plockade fram en del protester och ansåg att hon själv kunde bestämma både takt och i vilket varv vi skulle gå. Hon är ju en trygg häst så där enades vi till slut om att det ändå var bäst att jag bestämde den saken ;-) Sommargrannen satt ute och fikade och hade någon form av hund springande på tomten....oklar sort. De började skrika på den och jag upptäckte att den var på väg in till vår hage där jag longerade....hmmm....ja man kanske ska ha hunden i koppel ifall man inte riktigt kan styra den?!? De stannade hur som helst innan tråden till hagen så det var ingen fara ;-) Jag hade ju inte blivit SÅ himla imponerad ifall jag suttit PÅ Roxan då och det kommit en hund farande in i hagen......

Ja sen hoppade jag upp på henne på gårdsplanen och det märktes att hon tyckte att det var lite "nytt" eftersom vi inte gjort det på ett tag. Men hon e som sagt trygg som individ även om hon är spänd och har mkt "vind i manen". För dagen stod det och harv på grannens åker också som hon "upptäckte" så vi nöjde oss med att gå ett par varv på gården och sen hoppade jag av INNAN vi riskerade att hon exploderade ;-) Ellen höll henne i ett grimskaft hela tiden.

Jag e inte det minsta "rädd" att hon ska "slänga av" mig för Ellen håller henne och det blir svårt att bocka då. Däremot vill jag inte att hon ska kasta sig och fara iväg så att man kommer i obalans (vilket ju är svårt att undvika då) för det skulle skrämma henne att det "rör" sig på ryggen. Hon har ju fattat att det sitter någon PÅ henne men om vikten plötsligt flyttar sig däruppe så blir de lätt skrämda i början. Ja ni förstår hur jag tänker va ?

I dag ska Linda rida lektion på Lizza, jag ska ge sis hästar lunch, det kommer valpköpare och hälsar på sin valp och i övrigt ska jag måla bommar och sätta plåt. Vi får se hur mkt man hinner ;-)

Men nu först ska jag köra ned hö på vallen till hästarna eftersom betet är slut.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer