Lite större krav.....

I går satte jag lite mer tryck på Lizza....jag är oftast alldeles för "förstående" och hon håller sig väldigt gärna i sin comfortzone.....eftersom jag tillåter det. Men i går blev jag lite grym på henne och tyckte hon latade sig för mkt. Vi galopparbetade över lite bommar i en 8-volt. Vi bytte galopp lite sporadiskt över bommarna och Lizza kastade sifg fram på bettet nästan varje gång vi kom till bommarna.....och gjorde hon inte det så bröt hon av galoppen för att det blev jobbigt ;-) Ja såklart krävs det mer ben av mig för att "eliminera" den saken men samtidigt anser inte jag att jag ska behöva rida med SÅ in i helsike mkt ben att hon inte ska klara av att sätta ihop sig över några bommar. Jag rider med väldigt mkt ben och andra som rider Lizza säger ofta att man måste ha sjukt mkt ben på henne....

Så nu satte jag lite tryck på henne för hon måste för tusan bära sig själv!!! Jag vispade till henne några gånger på rumpan med dressyrspö när hon bröt av och jäklar vilken effekt det fick...hahaha. Först blev hon sur och kickade massa gånger men sen började hon arbeta :-) Hon blev så galet lätt i handen och alert för skänkeln att jag fick "problem" på hinder istället.....är det inte det ena så är det det andra ;-)

Jag hade INGET in handen överhuvudtaget och hon var SÅ enormt lyhörd. Jag blir ju lite osäker på hinder då, när hon inte tar NÅGOT stöd i bettet. Dock ÄR hon klar på hinder och bjuder i "kroppen" (som Gill säger) men jag är inte riktigt van vid att ha "tom hand"......så detta måste vi jobba på nu direkt. Att jag TROTS det vågar lita på henne och mitt öga ;-) Vi ska ta några språng på Lördag innan tävling också.

I dag jobbar jag till 11. Linda ska rida Lizza på förmiddagen en tur i skogen och i kväll ska Lizza trimmas. Så ser det ut.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer