Lita på magen!!!

Nu har Danne varit här. Och EXAKT som jag känna så fanns det "problem" att åtgärda. Inget "farligt" så men Biggi är vääääldigt känslig och "talar om" direkt när det är minsta lilla. SOm jag skrev förut har han känts annorlunda. Han har varit taggad på "fel sätt" eller vad jag ska säga. Han trycker på mkt och känslan är att han snarare vill "lyfta" än att han vill busa.....han har haft öronen aningens snett utåt bakåt och klippt lite med dem när jag ridit. I övrigt har han inte direkt visat någon smärta precis men ja.....besvärad kan man kanske säga.

Han va i alla fall sned vänster sida bak och satt fast höger bog ;-) Och där klickar det i direkt med min känsla från igår. Så nu ska jag skritta honom ett par dagar och sen får han gå som vanligt. Sen är det väl så att Biggi hade överlevt utan den här behandlingen, de flesta hästar brukar ju få göra det. Det är nog inte många som ringer ut en Equiterapeut eller Equiatriker så fort man får minsta lilla känsla......men jag gör det och Danne sa att oftast har hästar mkt större problem utan att ägarna tar tag i det och anser att det är ett problem.

Men nu är han "åtgärdad" och det känns bra :-) Danne ska ta han en gång till om några veckor för att följa upp. Det är så himla bra med Danne och Åsa, de gör ju inte samma saker så de kompletterar varandra superbra. Rent generellt gillar jag inte att knäcka på hästar men det är skillnad på Danne och andra ;-) Och knäcker man "rätt" så behövs det ibland, det är lika med min rygg,ibland MÅSTE den knäckas för att problemen inte ska växa än mer.

Och den här gången var det så och det var precis det jag hade på känn, att han va lite låst.

Jag blir så löjligt glad när jag har "rätt" vilket man kanske inte borde vara ;-) Men det gör ju också att jag kan lita på min egen analys av mina hästar ;-)

Nu ska jag sova några tim inför nattpasset ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Skönt att det inte var någon större grej. Jag är nog väldigt lik dig där, jag känner verkligen mina hästar och ringer hellre ut en gång för mycket än väntar.
nouw.com/fia_jungdalen
brieditiseventing
brieditiseventing,
Så himla viktigt att vara lyhörd och lyssna på magkänslan..!
nouw.com/brieditiseventing