Gårdagens hoppträning

Ja i går åkte jag in till Traume för att Nadja skulle få hoppa Lizza. Hon ska rida RAS´s första omgång på Söndag som jag berättat tidigare. Varmt och förhoppningen var ju att det skulle vara svalt i ridhuset....hahaha så fel jag hade ;-) Det var kvavt som i helvetet och man stod still med svetten rinnande.....

Lizza va i alla fall glad när hon klev ur lastbilen och fattade att vi va i Traumeland och DET vet hon vad det betyder😉 Genast skulle hon blir "rädd" för allehanda saker i ren förväntan.Det är så hon är,när något är extra roligt så blir hon gärna "rädd" för saker ;-) Det var både fukten på sargen efter vattningen av underlaget och Christers byggprojekt utanför ridhuset. När han drog igång skruvdragaren va hon tvungen att "blåsa" lite för att tala om att "iiiii va jag e glad och laddad nu".....precis som om hon inte hör ljudet av skruvdragaren hemma dagligen...hahaha.

Träningen gick bra även om Nadja ibland inte får igång galoppen från start. Lizza "trillar" alltid över men blir ganska oengagerad då det är för lågt...men mot slutet då vi höjde så började hon hoppa. Hon är lättare att rida på högre hinder för då backar hon av lite och hon blir heller inte "tom" i anridningen. Hon får ingen ärlig bjudning på låg höjd vilket gör det svårare att rida på. Men runt 110 börjar hon ta saken på allvar och blir också väldigt fin i sprången.

Sen är hon oerhört känslig i munnen så man måste verkligen ge henne bettet i språnget för att hon inte ska tappa ryggen.

Men som sagt, mot slutet hade de "hittat" varandra och hon bjöd på riktigt fina språng och nu tror jag Nadja också kände att hon hade Lizza där hon kände sig bekväm med henne.

Lizza är en häst som man alltid kan rida från start till mål för hon hoppar alltid(om man inte ramlar av.....hahaha) men vill man göra en "noll-runda" så kräver hon ridning....framför allt på hinder under 110 kan man säga. Hon har inga problem med att nolla men hon skiter i det om man bara åker med. Hon är heller inte särskilt försiktig om sig och skiter i om hon dammar i, smärta är inget som gör henne upprörd. Jo men då ska det göra ordentligt ont.

Hon har ett enormt mod och vääääldigt stort självförtroende....på gott och ont. Jag minns i början då tävlade....då kunde hon klippa av 1½ galoppsprång för tidigt och vara helt nöjd med det....och hon bjöd på lika bra vid nästa språng men idag har hon lärt sig att det finns en vits med att INTE göra så ;-) Hon hoppade ur ur ridhuset som 3-åring också men det har jag nog berättat....och hon har varit på väg upp på läktaren flera gånger i unga år ;-)

Ja hur som helst, hon har blivit mer förståndig i alla fall och idag TROR jag hon skulle stanna om jag red riktigt illa....tror jag....eller HOPPAS jag rättare sagt...hahaha.

Det är inte Nadja på fotot.

Sen fick hon dusch,kyl-lera och massage när vi kom hem. Kände att hon va lite spänd i ryggen så jag tror att Nadjas sadel är lite för trång för Lizza....vi ska ta bort hennes pad och lägga på min Equifit-pad istället, den är guds gåva till folket kan jag tala om😍

Ellen ska rida Lizza idag för jag ska med sis på stan...(paniiiiik) och försöka hitta något att ha på mig på bröllopet nästa helg.....just nu HATAR jag att gå på stan :-(

Ja vi får väl se hur jag mår i kväll efter en eftermiddag på byn.....hörs senare i kväll.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer