Finally.............

Äntligen lite datortid :-) Hinner inte riktigt med att sitta framför datorn på vardagarna. Är sen i stallet och ja.....sen behöver man lite sömn också ;-)

I går fick både Aggish och Biggen en "ofrivillig" vilodag. Planen var att Lena skulle följa med ut en sväng på Guiness men precis lagom tills att hon kom och vi skulle ta in hästarna öppnade sig himlen.......jo jag vet att man kan rida i regn men nu är det så att här på ön så duggar det inte bara lite lätt.....det är liksom inte något "lätt sommarregn" som kommer ned ;-) Det blåser halv orkan,regnar på snedden och man tror att varenda träd ska falla över en när man passerar.....så här rids det inte i sådant väder ;-)

Men vi tog in dem och de var MER än glada för det kan jag säga. Ja det verkar som hösten redan kommit och med det vårt busväder........man får hoppas på de få dagar som är "ridbara"..........ridhusfrågan tänker jag inte ens ta upp igen ;-)

Men oavsett det så tror jag varken Aggish eller Biggen tackade nej till en extra vilodag.De har trummat på ordentligt sista veckorna. Det är ju vilan som får dem att bygga,det ska man inte glömma.

Sadelkammaren är i närmaste klar och jag håller på att flytta saker lite fram och åter tills jag är nöjd. Jag har bestämt att jag ska ha den sadelkammaren till mina egna prylar och förråd. Hästarna har nu en egen sadelkammare med sina saker såsom träns,sadlar,benskydd osv. Tjejerna har en med sina saker....hjälmar,stövlar,handskar,jackor,schabrak osv. Och jag har min :-) Jag kommer att ha katterna i min också och täckes-torken.

Den här hösten och vintern blir en "bygg-period" för både mig och hästarna. Träna och bygga dem inför våren. Vi kommer ju inte kunna åka någonstans och träna på andra sidan vattnet eftersom stormarna redan kommit men vi satsar på att få till det så bra som möjligt här på ön.

Jag ska försöka åka på en clinic (som åskådare) på fastlandet i November i alla fall för att få lite inspo.

Sista dagarna har det poppat upp saker som fått mig att fundera lite på vad det egentligen är för kufar som är bosatta på den här ön ;-) Fick senast igår höra någon av sis som nästan fick mina öron att trilla av......hahaha. Att människor har "jante" så djupt rotad i sina själar trodde jag ändå inte. Att avundsjukan kan visa SÅ fula ansikten hos människor............människor som man ändå KÄNNER?!?

Och nej........jag kan såklart inte återge händelsen här,ni vet, ön är liten ;-) Och det är egentligen så förskräckligt låg nivå så det vore mer pinsamt än intressant att berätta det ;-)

Blev också kontaktad häromdagen där jag bads om ursäkt......för andras räkning.....så det finns människor som skäms i hörnen för sitt beteende trots allt ;-) Eller som skäms för andras beteenden rättare sagt ;-) Halleluja säger jag bara ;-)

Hösten känns "sådär" för det rid-gäng vi varit tidigare har "försvunnit".....en del har helt hoppat av hästeriet, en del har inte tid, en del har inte häst........osv så det verkar som det bara är jag som träget fortsätter och kämpar på ;-)

I dag är jag i alla fall ledig och har lite småpyssel. Vet inte om jag måste fara en snabbis till byn....det återstår att se ;-) Men jag ska rida ett dressyrpass på Aggish och Elin ska rida Biggis i kväll. Sen kommer Linda med lille Stånk i kväll :-) Då blir det mys med honom. En "tjej-kväll" i princip.....förutom Stånk då men han får va med trots att han e kille.....hahaha. Behöver en "babbel-kväll" faktiskt....är just nu ganska less på människor och hur de beter sig.....;-)

Var by the way och kollade på Jans träning igår i Mulde. Jag kan ju säga såhär.......jag är glad att jag inte är med i den gruppen. Och vill jag träna för Jan så får det ske på annan plats....för det är verkligen inget fel på HONOM......;-) Ibland känner jag att jag verkligen snart inte orkar med att SE eller HÖRA mer dumma saker från hästfolk......det tar liksom aldrig slut verkar det som!!!

Nu ska jag säga en sak som säkert kommer få många att gå i taket............men om man lever och bor "instängd" på landsbygden i hela sitt liv-aldrig några nya inputs-man får ingen split vision....man kör bara på i sitt "så har det alltid varit" och "det-här-kan-jag-så-kom-inte-här-och-säg-nåt-attityd"...........blir man inte lite loco då? Lite trångsynt liksom? Nu låter jag väl som den där politikern som uttalade sig om bönder på landet.....hahaha. Men det är inte så jag menar. Men om man inte alls tar in nytt,ser sig runtikring,öppnar för omvärlden........då blir man ju ganska trångsynt.....eller hur?!? Jag tro inte det handlar om ifall man är intelligent eller inte....det handlar om hjärngympa helt enkelt. Det kanske inte är så konstigt att det sägs att korsord gör att man blir smartare ;-)...........bomba mig nu....hahaha.

Hm...ja lite funderingar såhär på morgonkvisten ;-)

Nu ska jag gå ut och mocka, lyssna på min bok och sen ta en kaffe ;-)

Kaatjiing ;-)Gillar

Kommentarer