Bättre idag

I går hann jag inte rida men Ellen tog Lizza på en sväng både på ridbanan lite och sen en skogstur. Lizza hade väl busat till det nån enstaka gång på ridbanan men sen hade det varit lugnt.

I dag red vi ut.Ellen på Guiness och jag på Lizza. Det blev en joggtur med mkt skritt eftersom Guiness var med.Han har ju inte ridits på superlänge och är både stor och tjock som en julgris så vi får ta det lite nätt i början.

I dag va Lizza cool....eller det klart att det rycker och studsas till ibland men absolut inget som stör. Jag får ju känslan av att det är specifikt när JAG rider som hon blir en busunge....inte att hon är stressad eller så men det liksom kryper i hela henne ;-) What ever, idag va hon cool.

Sen tog vi ut Roxan....DET kan jag säga är en tjej med vind i manen....hahaha. Men som alltid så blåste det galet mkt och givetvis ska det vara massa saker hela tiden....är det inte en cykel som kommer bakifrån som inte hörs så är det hästar...eller bilar....eller vilda djur(rådjur) eller ja....alltid är dte nåt de där dagarna då hästarna är som mest spända och det sista man behöver är just...DET.

I alla fall så longerade Ellen först för att ta ur henne lite överskottsenergi.Sen satt hon upp och vi gick iväg den vanliga Roxan-rundan. Jag var tvungen att "koppla" upp henne faktiskt för hon blir 2 m framtill och 50 cm baktill och försöker springa genom sig själv(läs bakrädd). Men efter nån km så coolade hon ned sig och jag kunde ta bort linan.Sen gick det hur bra som helst. Visst att hon rusar in i sig själv ibland men hon drar ingenstans egentligen. Undrar vem hon ärv den egenskapen av att rusa in i sig själv hela tiden?!? Troligen Lizza för hon gör precis likadant ;-)

Snart är maten klar så det är bäst jag avslutar innan maken "vrålar" att jag ska komma ned ;-)

Kaatjiing ,-)

Gillar

Kommentarer