Bara lyckorus hela tiden

Just nu är jag inne i ett riktigt lyckorus av flera anledningar :-) En hemlis, en Biggi, nästa kursblock och att allt trillar på plats här hemma på något sätt. Ett lugn i själen har infunnit sig och då kan man lösa eventuella problem SÅ mkt lättare :-)

Dagens Biggi :-) Han levlar upp igen och sköter sig kanon. Ja sen har han ju sina habbits men vissa saker får man tillräkna färgen helt enkelt ;-) I dag kunde vi skritta längs vallen (?!?!?) i rehab-syfte helt utan att han freakade :-) Han har ju en tendens att explodera när han får gräs under hovarna ;-) Men jag är glad att jag tragglat med honom och satt de där gränserna att såhär gör vi när vi rider, vi ska vara avslappnade och då får vi galoppera mer och mer, är vi avslappnade så får vi till och med galoppera på vallen rätt som det är ;-) Och det är nu som jag börjar märka skillnad på honom. Det kan krypa i kroppen på honom men han sköter sig för då vet han att han får "springa" sen och jag vet också att han mår mkt bättre mentalt av att inte bara få rusa av sig.Dels blir helt i obalans och dels så blir han så hysteriskt stressad av att "springa av sig". Jag ser ju i hagen ibland hur han springer för något och han kan lätt bara varva mer och mer och man upplever det nästan som att han stressar sig själv.....

Men det är så skillnad nu, hela Biggi har blivit en trygg häst och kan absolut lufta men när han gör det nu så är det av glädje....det var det inte tidigare.Då var det mer att "fly" från något.......oklart vad.

Aggish fick springa i lina idag och blev ganska svettig snabbt. Han bockade ett par gånger men sen orkade han inte mer....hahaha. Han får gå lite på halvfart och han säger till när han blir trött för då saktar han av och kommer in till mig i mitten ;-)

De kommande dagarna är det massa jag måste rodda med och jag kan inte riktigt berätta vad ännu....men det kommer ;-)

Jag ska avsätta ett par dagar med "plugg" snart och också en struktur för hur hösten ska se ut med plugg och hästar. Jag måste strukturera upp min tid liksom ;-)

Kom precis in från stallet så det blir sen middag som det alltid blir på sommaren. Man har så mkt saker att göra ute och sen VILL man inte gå in heller ;-) Oftast är vi inne så sen att det bara är att äta och sen hoppa direkt i säng ;-)

Jag kliver upp 5.15 nu hela veckan vilket känns eftersom jag normalt gör så olika arbetstider så jag hoppas jag har lite energi kvar till helgens träningsläger ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer